https://kolorline.hu/Digitális oktatás a gimnáziumban

Digitális oktatás a gimnáziumban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy héttel meghosszabbította a digitális oktatást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban az iskola vezetősége. Továbbra is több pedagógus és munkavállaló beteg vagy karanténra kötelezett, illetve nőtt a COVID tüneteket mutató diákok száma.

Az intézkedést indokolja még, hogy megyénkben tovább növekedett a megbetegedések száma, a gimnazisták harmada tömegközlekedési eszközön jut el az iskolába, így fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve – áll az igazgató közleményében.

A digitális oktatáson a részvétel kötelező, csak akkor hiányozhatnak a tanulók, ha a betegségük indokolja. A digitális oktatás célja, hogy a további megbetegedéseket megelőzzék, ezért fontos, hogy senki ne menjen el szórakozni, közösségbe, az egymással való találkozást a minimálisra kell szorítani. Ha valakinek gondja van bizonyos tárgyak tanulásával, keresse a szaktanárát, aki segíteni fog a megoldásban.

Megkérdeztünk két gimnazistát, Lillát aki a 11.A osztályba és Tamást, aki a 11.C osztályba jár, hogyan élik meg a digitális oktatás nyújtotta kihívásokat.

Hogyan érintett, amikor megtudtad, hogy digitális oktatás lesz az iskolában?

- Szünet előtt beteg voltam, így már nagyon vártam, hogy visszamenjek az iskolába. Majd kiderült, hogy szünet után online oktatás lesz, amit az osztályfőnökünk is megerősített. Nem örültem neki.

- Nem lepődtem meg ezen a döntésen, már számítottam rá. Egy-két nappal iskolakezdés előtt tudtam meg a hírt a suli oldaláról.

Hogyan zajlik ez a gyakorlatban? Mik a tapasztalataid, mennyivel egyszerűbb vagy nehezebb így a tanulás?

- Az órákat többnyire rendesen megtartják a tanárok, magyaráznak, kérdezhetünk tőlük, ha valamit nem értünk, viszont vannak olyan órák is mint például a matek, amit így sokkal nehezebb megérteni. Dolgozatot a héten biológiából írtunk, ami így talán nem volt olyan nehéz.

- Van olyan tantárgy, amiből sokkal nehezebb így a tanulás, és van olyan, aminél nem számít. Összességében csak bonyolultabb lett így az oktatás.

Mi hiányzott számodra leginkább ezen a héten? Várod már, hogy ismét normál kerékvágásban, tanteremben folyjon az oktatás?

- Nekem legjobban az osztály hiányzik, és hogy újra közösségben lehessek. Várom, hogy visszamenjünk, mert az nem jó, hogy egész nap otthon ülünk és nem mozdulunk ki csak akkor, ha nagyon muszáj.

- Várom a normál tanítást, leginkább a barátok miatt, de saját magam és mások érdekében hosszabb időre is jobbnak látom az online oktatást.

 

További híreink

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.