https://kolorline.hu/Bezártak az éttermek, de nem maradunk menü nélkül

Bezártak az éttermek, de nem maradunk menü nélkül

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Alig eszméltek fel az étteremtulajdonosok a vendégekre is kiterjesztett maszkhordás szigorítása után, pár napra rá megérkezett az új kormánydöntés, hogy november 12-étől az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás lehetséges majd, az üzemi étkezdék azonban nyitva tarthatnak. Az üzletek, a fodrászatok és az egyéb kisipari szolgáltatók este 19 órakor bezárnak, a szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat pedig nem. Az éjszakai kijárási tilalom este 8 és reggel 5 óra között lesz érvényben.

Arra voltunk kíváncsiak, hogyan érintette a kazincbarcikai éttermeket ez az újabb, rendkívül nehéz helyzet.
– Nagyon rosszul érintett minket a hír, főként, hogy Márton-napra már szinte egész hétre le voltak foglalva az asztalaink. Természetesen az alapanyagokat is úgy szereztük be, hogy bőségesen tudjanak a vendégeink választani a különleges ludas ételeink közül – mesélte el első reakcióját Pelyhéné Koós Henrietta étteremtulajdonos.
– Szerencsére a tavaszi bezárással ellentétben mostanra fel vagyunk készülve a házhoz szállításra, ami jól működik. Az ételekért el is lehet jönni hozzánk, a kollégák kiadják a pultnál. A vendégeink tudják, hogy mi mindig betartjuk a szabályokat, látják, hogy maszkot, kesztyűt is használunk, és nagyon nagy gondot fordítunk a tisztaságra. Ők is maszkban lépnek be hozzánk, már szólni sem kell senkire sem – folytatta Henrietta, aki bevallotta, számukra a legnehezebb dolog az egészben az, hogy elcsendesedett az étterem, nem tudnak találkozni a vendégeikkel.
– Nagyon hiányoznak nekünk a beszélgetések, az éttermi kiszolgálás, mert már megszoktuk, és imádjuk a nyüzsgést! A forgalom nyilván csökkent, de még most sem fenyeget minket az a veszély, hogy valamelyik kollégától meg kell válnunk, vagy be kellene zárnunk. Reméljük, hogy hamarosan túl leszünk ezen is, és végre minden a régi kerékvágásban haladhat majd tovább.

Hasonlóan a helyzet egy másik helyi étteremben is, Lukács Lívia étteremvezető is bizakodva várja a járvány csendesülését:
– Sajnos számítottunk erre, de így sem egyszerű az új helyzethez alkalmazkodni. Kiszállítással próbáljuk a bevételt növelni és ezáltal minél tovább túlélni. Reméljük, hogy az intézkedés nem tart tovább 30 napnál, de ha véget is ér, akkor is a neheze még hátra van. Az téli ünnepi időszak forgalomkiesése, az évzáró rendezvények elmaradása miatti bevételkiesés komoly nehézségeket okozhat, ha a rosszabb forgatókönyv valósul meg.

 

További híreink

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk