https://kolorline.hu/Maszkviselés

Maszkviselés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcikán is kötelező a maszk viselése a közterületeken. Mára a koronavírus-járvány elleni védekezés elengedhetetlen része a maszk viselése és annak helyes alkalmazása. Kazincbarcika Város Önkormányzata a jövőben újabb textilmaszkok gyártását tervezi megrendelni.

A koronavírus járvány első hullámában a WHO és a magyar járványügyi szakemberek a légúti fertőzés tüneteit produkálóknak javasolták a maszkhordást. Mára, tanulmányozva a koronavírus terjedését, ez a javaslat megváltozott. Világszinten a járványügyi szakemberek azt javasolják, hogy ahol csak lehet, viseljünk maszkot, és helyesen tegyük azt.

Az alpolgármester kiemelte, hogy Kazincbarcikán vannak olyan területek, ahol nem kötelező a maszk használata, mint például az interjú elkészítésének a helyszínén, a Herbolyai tavaknál,
a Csónakázó tónál, a Völgy parkban és a Jubileumi parkban.
A maszk úgy véd a leginkább, ha az az orrot és szájat is eltakarja. Fontos, hogy a felvételkor ne érintsük meg a maszkot, ha mégis megtesszük, fertőtlenített kézzel nyúljunk hozzá.

Az önkormányzat jelenleg ismét azt tervezi, hogy a következő hetekben újabb textilmaszkok gyártását rendeli meg, és fokozottan ellenőrzött terjesztéssel juttatja el a lakosságnak.

 

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. december 1.

Dátum: 2020. dec 01. 17:19

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs. Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Távozik Vitelki Zoltán

Dátum: 2020. dec 01. 11:32

Távozik Vitelki Zoltán a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője. A kazincbarcikai klub vezetése közös megegyezéssel szerződést bontott a szakemberrel.

Rendkívüli Covid-hír – 2020. november 30.

Dátum: 2020. nov 30. 17:10

Koronavírus fertőzést mutattak ki a Védőnői Szolgálat egyik munkatársánál.

Volánbusz – Kazincbarcikán is megszűnik az autóbusz-vezetői jegyértékesítés

Dátum: 2020. nov 30. 11:29

A koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságának fokozása érdekében 2020. december 1-jétől bővül azon autóbusz-állomások köre, ahol megszűnik az autóbusz-vezetői jegyértékesítés.