https://kolorline.hu/Több mint 71 millió forintot vont el a kormány a várostól

Több mint 71 millió forintot vont el a kormány a várostól

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyarország 2020. évi központi költségvetésének a veszélyhelyzettel összefüggő kormányrendelet szerint a belföldi gépjárművek után a települési önkormányzatot az általa 2020. évben beszedett gépjárműadó nem illeti meg, az a Járvány Elleni Védekezési Alap bevételét képezi. Kazincbarcika Város Önkormányzatának 2020. évi költségvetésében ez 69 857 000 Ft bevételkiesést jelent.

A törvény szerint a 2020. április 26-tól 2020. december 31-éig terjedő időszakban eltöltött vendégéjszaka utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának nem kell megfizetnie, az adó beszedésére kötelezettnek nem kell beszednie, befizetnie. A megállapított, de be nem szedett adót azonban be kell vallania az adóhatósághoz, ami az idei költségvetésben további 5 668 000 Ft bevételkiesést jelent.
A veszélyhelyzet megszűnését követően a törvény idegenforgalmi adóra vonatkozó rendelkezése szerint az önkormányzat vissza nem térítendő támogatást igényelhet az illetékességi területén bevallott, de meg nem fizetett idegenforgalmi adó összegében. Kazincbarcika önkormányzata 2020. április 26. és 2020. június 30. közötti időszakra 1 130 000 Ft, 2020. július 1. és szeptember 30. közötti időszakra 2 799 500 Ft kiegészítő támogatásban részesült, amely közel 2 millió forinttal kevesebb, mint a bevallott idegenforgalmi adó.
A járványügyi helyzet alakulásának függvényében akár további megszorítások is várhatóak, az állam egyéb forrásokat is megvonhat.
Ennek következtében kiszámíthatatlanná vált az önkormányzat költségvetése. A hiányzó források nagyban érintik az önkormányzati intézményeket és cégeket, a városüzemeltetést, valamint az egészségügyi alapellátást, hiszen ezeken a területeken is minimálisra kell redukálni a költségeket, akár leépítések, vagy a feladatellátás színvonalának csökkenése árán is.

További híreink

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk