https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. november 27.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. november 27.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 178 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 334 fő
elhunytak száma: 16 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


A rendkívüli helyzetben is segíti az önkormányzat a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetését

Kazincbarcika Város Önkormányzata az EMMI által, COVID-19 érintettség miatt esetlegesen elrendelt rendkívüli szünet idején a bölcsődékbe, óvodákba és iskolákba járó hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű kazincbarcikai gyermekek részére ebédet biztosít. Az ebédigényléseket név, óvoda vagy iskola és osztály megadásával az igénybevételt megelőző munkanap 9 óráig a kozetkeztetes@kazincbarcika.hu e-mail-címre kell eljuttatni. Az ebédek átvételére a Jóbarát Étteremben (Egressy tér 5.) van lehetőség munkanapokon 11.00 és 14.00 óra között.
Az ételek átvételekor minden esetben kötelező a járványügyi protokoll betartása. Amennyiben valaki hatósági házi karantén vagy járványügyi megfigyelés/elkülönítés alatt áll, úgy az étel elvitelét mással szükséges megszerveznie.


Újabb fertőzöttek az óvodai és alapfokú oktatási intézményekben

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben összesen 10 fő igazoltan COVID-19 fertőzött, kontaktszemélyként járványügyi megfigyelés alatt 15 fő áll, önkéntes karanténban 8 fő tartózkodik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Füzike Tagóvoda egy csoportjában november 27-éig, a Napsugár Tagóvoda két csoportjában november 30-áig, a Mesevár Tagóvoda összes csoportjában december 5-éig rendkívüli szünetet rendelt el.
Az önkormányzati intézményekben a COVID 19-fertőzésen átesett munkatársak a gyógyulttá nyilvánítást követő egy héten keresztül még nem lépnek munkába a fokozott biztonság érdekében.

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Eszterlánc Óvodában 1 fő dolgozó igazoltan COVID-19 fertőzött, kontaktszemélyként járványügyi megfigyelés alatt 7 fő gyermek áll. Az intézmény egyik csoportjában az EMMI december 3-a éjfélig rendkívüli szünetet rendelt el.

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában november 23-án az intézmény minden dolgozóját tesztelték, melynek eredménye mindenkinél negatív lett. Az óvoda munkatársai ezen a héten sem tapasztaltak koronavírusra utaló tüneteket. Az intézményben a nevelő, oktató munka rendben zajlik.

Kazincbarcika Város Önkormányzata elrendelte az önkormányzati és egyházi fenntartású bölcsődék és óvodák hetente történő teljes intézményi fertőtlenítését.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetője az állam által végzett gyorsteszt eredményéről nem adott tájékoztatást. Annyit közölt, hogy a tagintézményeiben összesen 5 fő felnőtt és 4 fő gyermek igazoltan COVID-19 fertőzött, 2 fő kontaktszemélyként járványügyi megfigyelés alatt áll, valamint 3 fő teszteredményre vár.

A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában jelenleg 2 dolgozó igazoltan COVID-19 fertőzött, további intézkedésre várnak.


Kötelező betartani az országosan elrendelt vásárlási idősávot a Városi Élelmiszer Piaccsarnokban is

A piaccsarnok területén több olyan élelmiszerbolt, húsüzlet és pékség is található, amikre vonatkozik a kormányzat által meghatározott idősek vásárlási sávjával kapcsolatos rendelkezés.
Ez alapján a 65 éven felülieknek hétköznaponként reggel 9.00 és 11.00, hétvégenként reggel 8.00 és 10.00 óra között jelölték ki a vásárlási idősávot. A szépkorúak a védett idősávon kívül is szabadon vásárolhatnak. A megjelölt időpontokban viszont csak a 65 éven felüliek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, az illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletekbe, valamint a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó boltokba, gyógyszertárakba. Mivel a piaccsarnokon belül egy légtérben több, az alább felsorolt üzlet is található, ezért kötelező betartani az egész létesítményben a vásárlási idősávot.
Kérjük a szépkorúakat, hogy saját egészségük védelmében csak valóban szükséges esetben és a kijelölt idősávban látogassák az üzleteket, amikor kizárólag ők tartózkodhatnak bent.


Csalók ígérnek csodaszereket a koronavírus ellen

Az Operatív Törzs tájékoztatóján Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy csodaszereket ígérnek csalók az interneten Müller Cecília, Kásler Miklós és Zacher Gábor nevében.
Az ilyen hirdetményekben szereplő, csodatévő készítmények nem léteznek, ezért kérjük a lakosságot, hogy ne hagyják magukat átverni, és ne vásároljanak ezektől a csalóktól!


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk