https://kolorline.hu/Együtt sikerülni fog!

Együtt sikerülni fog!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Bizonyára hallottak már a kazincbarcikai Burinda Zsomborról, hiszen több alkalommal is írtunk már róla, valamint az országos tévé- és rádió csatornák is rendszeresen foglalkoznak a család történetével. Zsombin, aki SMA 1-es típusú beteg, a világ legdrágább gyógykezelése segíthet, ami 730 millió forintba kerül, jelenleg erre gyűjt a család.

A kisfiú mozgása minimális, a végtagok mozgástere behatárolt, ülni sem ülhet fel a gyenge gerince miatt, de még a fejét sem képes megemelni.  És ami még hiányzik a kazincbarcikai család otthonából, az a gyerekzsivaj. A Zsombi légzéséért felelős izmok olyan gyengék, hogy még a sírása, de még a nevetése is szívfájdítóan halk.
A szülők célja, a ZOLGENSMA-génterápia, ami által talán egyszer járni, biciklizni láthatják fiúkat.
Nagyon sok jószívű ember támogatja a kisfiú gyógykezelését, különféle jótékonysági kezdeményezések, nevezési díjas versenyek, akciók, vásárok, licitek látnak napvilágot, valamint folyamatosan érkeznek a felajánlások az erre a célra létrehozott számlákra.
Az elmúlt hetekben számtalan közösségi akciót, megmozdulást hirdettek, hogy aki csak tud, segítsen a kisfiú felépülésében. November 23-ára átlépték a 200 milliós határt, összesen 256 millió forint gyűlt össze eddig.
Burinda Szűcs Szabina, Zsombor anyukája úgy látja, hogy karácsony közeledtével egyre többen állnak a család mellé így sok-sok jó ötlet lát napvilágot.
Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben november 2-30. között a reggeli érkezés alkalmával 1000 forintos támogatói jegyek vásárolhatók (a mennyiség nincs korlátozva).
Szintén sokan vesznek részt a Virtuális Kolorfutáson. A résztvevők a nevezési díjjal tudják támogatni Zsombort. A jótékonysági futásra eddig 98 nevezés érkezett, közülük eddig összesen 51 fő küldte be a teljesítést, és kapta meg az oklevelét és az érmét.
Két helyi sportegyesület is nevezett, a TriKolor Kazincbarcikai Triatlon Sportklub és a Vegyész RC Kazincbarcika, akik már teljesítették a távot.
Továbbra is népszerű a kupakgyűjtő akció, melynek eredményeképpen több száz kilót váltanak be a gyűjtőpontokon az aktivisták. Kazincbarcikán is több ponton várják a kupakokat.
A horgolt kiscsengettyűk is folyamatosan készülnek, melynek minden darabjáért Kazincbarcika Város Önkormányzata száz forintot utal a kezelésre. Ezek a kiscsengők 1000 Ft-ért megvásárolhatók a Mezey István Művészeti Központban, amellyel szintén a kisfiú gyógyulásához járulhatnak hozzá.
A KolorTV október 23-ai ZOOM riportműsorában szintén Zsombi és családja történetét mutatták be, melyet azóta több ezren néztek meg és osztották tovább a világhálón.
Szabina azt is elmesélte, hogy napról napra sok ismert celeb osztja meg a közösségi médiában a kisfiúról készült videókat, így még több emberhez el tud jutni a történet.
Az ünnepek közeledtével Burinda Zsombor családja tombolával is készül, amiket meg lehet vásárolni. Az ajándéktárgyak között a támogatók felajánlásai szerepelnek
A család legnagyobb álma és karácsonyi ajándéka az lenne, ha az összeg az ünnepekre összegyűlne.
A család bízik a legjobbakban, szeretnék összegyűjteni a pénzt a kisfiú kétéves koráig, annak reményében, hogy Zsombi minél teljesebb életet élhessen.

Aki segíteni szeretne, a következő módon teheti meg: Szép jövőért Zsombornak Alapítvány; Számlaszám: 11734152-21916838 Eurószámláról: IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000 SWIFT kód: OTPVHUHB
 

További híreink

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk