https://kolorline.hu/Együtt sikerülni fog!

Együtt sikerülni fog!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Bizonyára hallottak már a kazincbarcikai Burinda Zsomborról, hiszen több alkalommal is írtunk már róla, valamint az országos tévé- és rádió csatornák is rendszeresen foglalkoznak a család történetével. Zsombin, aki SMA 1-es típusú beteg, a világ legdrágább gyógykezelése segíthet, ami 730 millió forintba kerül, jelenleg erre gyűjt a család.

A kisfiú mozgása minimális, a végtagok mozgástere behatárolt, ülni sem ülhet fel a gyenge gerince miatt, de még a fejét sem képes megemelni.  És ami még hiányzik a kazincbarcikai család otthonából, az a gyerekzsivaj. A Zsombi légzéséért felelős izmok olyan gyengék, hogy még a sírása, de még a nevetése is szívfájdítóan halk.
A szülők célja, a ZOLGENSMA-génterápia, ami által talán egyszer járni, biciklizni láthatják fiúkat.
Nagyon sok jószívű ember támogatja a kisfiú gyógykezelését, különféle jótékonysági kezdeményezések, nevezési díjas versenyek, akciók, vásárok, licitek látnak napvilágot, valamint folyamatosan érkeznek a felajánlások az erre a célra létrehozott számlákra.
Az elmúlt hetekben számtalan közösségi akciót, megmozdulást hirdettek, hogy aki csak tud, segítsen a kisfiú felépülésében. November 23-ára átlépték a 200 milliós határt, összesen 256 millió forint gyűlt össze eddig.
Burinda Szűcs Szabina, Zsombor anyukája úgy látja, hogy karácsony közeledtével egyre többen állnak a család mellé így sok-sok jó ötlet lát napvilágot.
Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben november 2-30. között a reggeli érkezés alkalmával 1000 forintos támogatói jegyek vásárolhatók (a mennyiség nincs korlátozva).
Szintén sokan vesznek részt a Virtuális Kolorfutáson. A résztvevők a nevezési díjjal tudják támogatni Zsombort. A jótékonysági futásra eddig 98 nevezés érkezett, közülük eddig összesen 51 fő küldte be a teljesítést, és kapta meg az oklevelét és az érmét.
Két helyi sportegyesület is nevezett, a TriKolor Kazincbarcikai Triatlon Sportklub és a Vegyész RC Kazincbarcika, akik már teljesítették a távot.
Továbbra is népszerű a kupakgyűjtő akció, melynek eredményeképpen több száz kilót váltanak be a gyűjtőpontokon az aktivisták. Kazincbarcikán is több ponton várják a kupakokat.
A horgolt kiscsengettyűk is folyamatosan készülnek, melynek minden darabjáért Kazincbarcika Város Önkormányzata száz forintot utal a kezelésre. Ezek a kiscsengők 1000 Ft-ért megvásárolhatók a Mezey István Művészeti Központban, amellyel szintén a kisfiú gyógyulásához járulhatnak hozzá.
A KolorTV október 23-ai ZOOM riportműsorában szintén Zsombi és családja történetét mutatták be, melyet azóta több ezren néztek meg és osztották tovább a világhálón.
Szabina azt is elmesélte, hogy napról napra sok ismert celeb osztja meg a közösségi médiában a kisfiúról készült videókat, így még több emberhez el tud jutni a történet.
Az ünnepek közeledtével Burinda Zsombor családja tombolával is készül, amiket meg lehet vásárolni. Az ajándéktárgyak között a támogatók felajánlásai szerepelnek
A család legnagyobb álma és karácsonyi ajándéka az lenne, ha az összeg az ünnepekre összegyűlne.
A család bízik a legjobbakban, szeretnék összegyűjteni a pénzt a kisfiú kétéves koráig, annak reményében, hogy Zsombi minél teljesebb életet élhessen.

Aki segíteni szeretne, a következő módon teheti meg: Szép jövőért Zsombornak Alapítvány; Számlaszám: 11734152-21916838 Eurószámláról: IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000 SWIFT kód: OTPVHUHB
 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk