https://kolorline.hu/Új alprogram az EduSenior Információs és Tanácsadó Programban

Új alprogram az EduSenior Információs és Tanácsadó Programban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Helyi értékek feltárása, honismeret” címmel alprogramot indított 2020. október 20-án az EduSenior Információs és Tanácsadó Program. Az alprogram alapítói Dr. Dobos László, a 3. Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Kálmán Vilmosné az Újkazinci Baráti Kör képviselője és Pelle Anna az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője.

Az Alprogram céljai B.-A.-Z. megye, az Észak-magyarországi régió, és a Kárpát-medence természeti szépségeinek megismerése; a helyi értéktár őrzése, hasznosítása és átadása; egymás értékeinek megismerése; a már elfeledett néphagyományok, helytörténeti érdekességek megismerése. Az Alprogram célcsoportjai az 55+ éves idősödő és időskorú személyek, többgenerációs családok. A program teljes futamideje 2020. november 5. – 2021. február 20-ig tart.

Az Alprogram feladatai közt szerepel helytörténeti érdekességek vagy annak maradványainak bemutatása, legyen az építmény, háziipar, személy, sport, kultúra, példaértékű életút, nemzeti, történelmi szokások, szertartások, ünnepekhez, alkalmakhoz kapcsolódó és már elfeledett népszokások, népi játékok. A tervek között szerepel a járvány megszűnését követően a „szomszédolás” elnevezésű program, illetve az „Ismerjük meg, tanuljuk meg, becsüljük meg egymás értékeit!” című vándorkiállítások, bemutatók. Az elképzelések szerint az alapítók akár határon túli kapcsolatokat is bevonnak majd, ezzel színesítve a programot.

A résztvevő közigazgatási területek közt szerepel Miskolc város, B.-A.-Z. megye települései, az észak-magyarországi régió, Magyarország egész területe, illetve a Kárpát-medence magyar polgárai. A részvétel regisztrációhoz kötött, amiben szerepelnie kell a névnek, életkornak, lakhelynek (csak város, falu stb. elnevezése) és az elérhetőségnek (e-mail cím). Az adatokat a pellaa51@gmail.com e-mail címre kell elküldeni, az alábbi mondattal: Szeretnék részt venni az XI. Alprogramban. Az alprogramban való szerepléshez elengedhetetlen a vállalt feladatban való aktív részvétel.

A Helyi értékek feltárása, honismeret Alprogram szakmai anyagait minden hónap 5. napján újra küldik az alapítók a regisztráltak címére. A jelentkezéseket, a feldolgozott honismereti anyagokat az alábbi címere várják minden hónap 20-ig: pellaa51@gmail.com. Az alapítók minden hónap 5-én tájékoztatást adnak a beérkező anyagokról, a beküldött gyűjtőmunkát visszaigazolják és hozzájárulás esetén be is mutatják azt.

Az EduSenior Programról részletes információt a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány (3.KEMA) honlapján: http://www.harmadikkoregyeteme.hu/aktualitasok.html találnak.

 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állást, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk