https://kolorline.hu/LIFE-CLIMCOOP – Létrejött a Klíma Platform Kazincbarcikán

LIFE-CLIMCOOP – Létrejött a Klíma Platform Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Új, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást célul kitűző mintaprojekt indult Kazincbarcikán. A projekt Kazincbarcika és a BorsodChem Zrt. között jött létre konzorciumi partnerekkel kiegészülve, a Miskolci Egyetem koordinálásával.

A program célja olyan köz- és magánszféra közötti partnerség kialakítása, városi és vállalati együttműködés fejlesztése, tesztelése és eredményeinek terjesztése, amelynek során az érdekeltek kollektívan lépnek fel a helyi éghajlati kockázatok csökkentése érdekében.
Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. 2020. szeptember 22-én a tagok kijelölésével létrehozták a Klíma Platformot. Az éghajlatváltozási platform koordináló szervként alakult, a klímatudatosság és a tudásbázis növelése érdekében jövőkutató csoportot, valamint egy egyedülálló klímaalapot indítanak a helyi kis léptékű, olcsó adaptációs intézkedések támogatására.
A megalapításra és a működtetésre szóló együttműködési megállapodást november 30-án írta alá Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Klimon István alpolgármester, a BorsodChem Zrt. képviselőiként Varga Béla HR és kommunikációs igazgató, valamint Hegedűs István pénzügyi vezető.

Klimon István
Klimon István

Varga Béla
Varga Béla

Hegedűs István
Hegedűs István

 A LIFE program az Európai Unió környezetvédelmi, természetvédelmi és éghajlat politikai célokat támogató pénzügyi eszköze, amelyet 1992-ben hoztak létre. A LIFE program két, külön költségvetéssel rendelkező alprogramból áll: a Környezetvédelem alprogramból és a 2014-ben létrejött Éghajlat-politika alprogramból. Az Éghajlat-politika alprogram célja az éghajlatváltozás hatásainak mérséklése, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, valamint az éghajlat-politikai irányítást és tájékoztatást megvalósító kísérleti, demonstrációs, bevált gyakorlatokat ismertető, valamint tájékoztató-tudatosságnövelő projektek támogatása.
A 2020. szeptember 1. és 2024. augusztus 31. között megvalósuló kezdeményezés csaknem hárommillió eurós költségének több mint felét az Európai Unió finanszírozza a LIFE-CLIMCOOP program keretében.

Life logó

A LIFE-CLIMCOOP LIFE19 CCA/HU/001320 számú projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.

További híreink

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk