https://kolorline.hu/Az önkormányzat ismét két darab textilmaszkot juttat el minden kazincbarcikai háztartásba

Az önkormányzat ismét két darab textilmaszkot juttat el minden kazincbarcikai háztartásba

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata december végéig újabb két darab, különböző méretű (S/M, L/XL) mosható, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező, unikornis városlogóval ellátott szájmaszkot juttat el minden kazincbarcikai háztartásba, hogy ezzel támogassa az egyéni, otthoni koronavírus-fertőzés elleni védekezést.

Az önkormányzat tavasszal, a járvány első hullámában két minőségi szájmaszkot juttatott el a barcikai háztartásokba, melyeket a városlakók többségében még ma is aktívan hordanak, hiszen sokszor moshatóak, fertőtleníthetőek, mára azonban a használat intenzitásától függően elhasználódhattak. A városvezetés ezért döntött amellett, hogy újabb két darab maszkkal segíti a lakossági védekezést.
A korábbi postaládás terjesztésről kapott lakossági visszajelzések alapján az önkormányzat most más partnerrel és saját munkatársaival oldja meg a maszkok eljuttatását. A terjesztési ütem több napos lesz, a tervek szerint karácsonyig vagy legkésőbb a két ünnep között minden postaládába odaér.
Kérjük, hogy folyamatosan figyeljék az önkormányzat tájékoztatását az aktuális terjesztési helyszínekről a www.kolorline.hu oldalon, a KolorAPP mobilapplikáción, illetve Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán! A két darab szájmaszk az alábbi borítékban kerül elhelyezésre:

boríték

Amennyiben az előzetesen meghatározott időszakban nem találja azt a postaládájában, mielőbb jelezze a titkarsag@barcikaart.hu e-mail-címen név és lakcím megjelölésével!

Mindenhol viseljünk maszkot!

Az utóbbi hónapokban egyre többet tudunk meg a koronavírusról, hiszen a világ minden táján erőn felül végzik a kutatásokat a szakemberek. A rendelkezésre álló, pl. szerológiai tesztek, melyeket az önkormányzat is végeztetett a városi intézmények, cégek dolgozóin, megmutatják, hogy rengeteg esetben tünetmentes vírushordozók vannak, voltak a lakosság körében. Ők nem tudnak, tudtak arról, hogy megfertőződtek a koronavírussal, így akaratukon kívül terjeszthetik, terjeszthették azt bárhol, veszélyeztetve a krónikus betegeket, időseket, gyengébb immunrendszerűeket. Ezekben a hetekben, amikor a járvány még mindig felfutó ágban van, ezért szükséges maszkot viselnünk. Egyrészt, hogy tudtunkon kívül ne fertőzzünk meg másokat, másrészt, hogy saját egészségünket védjük vele.

Az önkormányzat fontosnak tartja a maszkok pontos használatára vonatkozó előírások betartását és a minőségi követelményeknek való megfelelést. Azaz kizárólag olyan védőeszközt juttatnak el a háztartásokba, amely tanúsítvánnyal rendelkezik, és valóban megfelelő a fertőzés elleni védekezéshez, a lakosság egészségének megőrzéséhez.

Hogyan használjuk helyesen a maszkot?

1 . A maszk felvétele előtt tisztítsuk meg, fertőtlenítsük a kezeinket!
2. A maszkot úgy helyezzük fel, hogy a szánkat és az orrunkat is eltakarja!
Ne legyen rés az arc és a maszk között!
3. Amint a maszk benedvesedik vagy a hordási idő, maximum 4 óra eltelik,
feltétlenül mossuk és vasaljuk ki!
4. A maszk viselésekor ne nyúljunk az arcbőrünkhöz, szemünkhöz, amennyiben lecsúszik, a maszk érintésével helyezzük vissza a megfelelő helyre!

maszkasználat

Kezelési útmutató:

Az első használat előtt mossuk ki, fertőtlenítsük és vasaljuk át!

Anyagösszetétel: 100% pamut (orvosi felhasználásra alkalmas, alacsony allergiakockázattal rendelkező technikai textília).
A maszk egészségügyi célra készült, gázok és gőzök ellen nem nyújt védelmet!

• Javasolt mosási hőmérséklet: 60 Celsius-fok
• Mosási ciklusszám: maximum 50 mosás
• Vasalás: 100 Celsius-fokon (kivéve a logózott terület)
• Centrifugázható és szárítógépben használható (kímélő üzemmódban)
• Vegyi tisztításra alkalmas
• Gőzfertőtlenítésre mindkét oldalán alkalmas

 

 

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítása.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk