https://kolorline.hu/Iskolai félévzárás a digitális oktatás jegyében

Iskolai félévzárás a digitális oktatás jegyében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Február 1-jéig biztosan marad a digitális oktatás a középfokú oktatási intézmények 9-12. évfolyamain. A napi oktató, nevelő munka mellett a pedagógusoknak készülniük kell az első félév zárására is, ami ebben az évben a megszokottaktól eltérő lesz.

Üresek a tantermek a folyosók és a tanári is a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Normál esetben ebben a teremben éppen matematika óra lenne. Balla Árpád az iskola igazgatója elmondta, hogy a legnagyobb problémát abban látja, hogy a diákok nem találkoznak egymással, sem pedig a pedagógusokkal, így a közösségi élmény hiánya nagyban befolyásolhatja a diákok otthoni tanulását.

– Ez akár egy lehetőség is lehet a végzős diákoknak, hiszen jövőre, amikor felsőfokú oktatási intézményekben fognak tanulni, akkor senki sem lesz mellettük, hogy figyelmeztesse őket a tananyag elsajátítására – tette hozzá az igazgató. A digitális oktatásban való részvétel sosem lesz olyan, mint egy normál tanóra.

Az iskolákban az első félév 2021. január 22-ig tart, az intézmények január 31-ig értesítik majd a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről. A pedagógusok nem tudnak objektív képet kapni a tanulók felkészültségéről a leadott tananyagok elsajátításáról.

A téma kapcsán az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója, Csernaburczky Ferenc megkeresésünkre elmondta, intézményükben zökkenőmentes a digitális oktatás. Az érettségi előtt álló diákok fakultációs órákon is részt vehetnek, főképpen azokból a tantárgyakból, amelyek a sikeres érettségi vizsgához szükségesek. A félév zárása az Irinyiben a pedagógusok körében egy úgynevezett online konferencián valósul meg, ahol közösen értékelik az elmúlt időszakot.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint az érettségi és felvételi eljárások rendben le fognak zajlani, nem maradnak el. Az érettségi időpontján nem terveznek változtatni, egy teremben legfeljebb 10 fő jelenlétében bonyolíthatóak le a vizsgák.

 

További híreink

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk