https://kolorline.hu/Iskolai félévzárás a digitális oktatás jegyében

Iskolai félévzárás a digitális oktatás jegyében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Február 1-jéig biztosan marad a digitális oktatás a középfokú oktatási intézmények 9-12. évfolyamain. A napi oktató, nevelő munka mellett a pedagógusoknak készülniük kell az első félév zárására is, ami ebben az évben a megszokottaktól eltérő lesz.

Üresek a tantermek a folyosók és a tanári is a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Normál esetben ebben a teremben éppen matematika óra lenne. Balla Árpád az iskola igazgatója elmondta, hogy a legnagyobb problémát abban látja, hogy a diákok nem találkoznak egymással, sem pedig a pedagógusokkal, így a közösségi élmény hiánya nagyban befolyásolhatja a diákok otthoni tanulását.

– Ez akár egy lehetőség is lehet a végzős diákoknak, hiszen jövőre, amikor felsőfokú oktatási intézményekben fognak tanulni, akkor senki sem lesz mellettük, hogy figyelmeztesse őket a tananyag elsajátítására – tette hozzá az igazgató. A digitális oktatásban való részvétel sosem lesz olyan, mint egy normál tanóra.

Az iskolákban az első félév 2021. január 22-ig tart, az intézmények január 31-ig értesítik majd a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről. A pedagógusok nem tudnak objektív képet kapni a tanulók felkészültségéről a leadott tananyagok elsajátításáról.

A téma kapcsán az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója, Csernaburczky Ferenc megkeresésünkre elmondta, intézményükben zökkenőmentes a digitális oktatás. Az érettségi előtt álló diákok fakultációs órákon is részt vehetnek, főképpen azokból a tantárgyakból, amelyek a sikeres érettségi vizsgához szükségesek. A félév zárása az Irinyiben a pedagógusok körében egy úgynevezett online konferencián valósul meg, ahol közösen értékelik az elmúlt időszakot.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint az érettségi és felvételi eljárások rendben le fognak zajlani, nem maradnak el. Az érettségi időpontján nem terveznek változtatni, egy teremben legfeljebb 10 fő jelenlétében bonyolíthatóak le a vizsgák.

 

További híreink

A háztartási munka már az ONYA-n is bejelenthető

Dátum: 2021. jan 27. 18:29

Új szolgáltatással bővült a NAV saját fejlesztésű, webes alkalmazása, az ONYA. Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás ezentúl a háztartási munkát végzők bejelentésére is alkalmas, amivel tovább egyszerűsödik a háztartási munka adminisztrációja is.

Kolorcity Kazincbarcika SC - kezdődik a szezon

Dátum: 2021. jan 27. 12:18

Január 31-én indul a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es bajnokságának tavaszi szezonja. A Kolorcity Kazincbarcika csapata vasárnap, hazai pályán a Kaposvári Rákóczi FC ellen kezdi meg az új szezont.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 26.

Dátum: 2021. jan 26. 16:05

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Félévet zártak az általános iskolák

Dátum: 2021. jan 26. 12:59

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott szigorítások 2020 tavaszán az általános iskolákat is érintette, amely az idei tanévre is hatással volt, ennek ellenére sikeres félévet zárnak a kazincbarcikai általános iskolákban. A pandémia miatt a megszokottól eltérő módon történik a 2021/2022-es tanévre történő beiskolázási program is.

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk