https://kolorline.hu/Hatékonyabb problémamegoldás a cél

Hatékonyabb problémamegoldás a cél

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén március 1-jétől kisebb szervezeti átalakítással a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának egyik csoportjaként működik tovább. Az integráció célja, hogy az eddigieknél is hatékonyabbá és gyorsabbá válhasson a felmerülő problémák megoldása, a beolvasztás még szorosabb együttműködésre, az engedélyezési és ellenőrzési feladatok összhangjának magasabb szintre emelésére ad lehetőséget.

– Mivel a rendészet munkatársai folyamatosan járják a várost, közvetlen kapcsolatba kerülnek a lakossággal, ezért a városüzemeltetési osztálynak nagy segítséget jelent majd, hogy azonnal tudják jelezni a felmerülő problémákat. A KolorAPP városüzemeltetési applikáción keresztül kialakult interaktív kapcsolat az itt élő emberekkel, és a rendészettel való gyorsabb kommunikáció további fejlődési potenciált jelent – mondta el Szitka Péter polgármester.
– A rendészek a munkájuk során azonnali visszajelzést tudnak küldeni nekünk a városban történő eseményekről, meghibásodásokról, szélsőségesebb esetekben rongálásokról. Nagy segítséget jelent, hogy figyelemmel tudják kísérni, milyen időszakban és hol jelentkeznek a városban forgalmi torlódások. A forgalmi szabályozás területén is véleményt tudnak alkotni, amellyel segíthetjük az önkormányzatot, városvezetést megalapozott döntések meghozatalában - sorolta fel az együttműködés hatékonyságát elősegítő helyzeteket Halász Béla, a városüzemeltetési osztály vezetője.

füvön parkol
Fűre nemcsak lépni, de parkolni is tilos

sáros nyom
Ha valaki „beszántja” a zöld felületet, számíthat rá, hogy komoly büntetést kap


Ha a figyelmeztetés nem vezet célra, akkor büntetéssel szükséges visszaszorítani a szabálytalanságokat

A rendészet munkája során a közterületen elkövetett szabálysértések közül a leg­gyakoribbak a köztisztasági és közlekedéssel kapcsolatos szabálysértések, a közterületi alkoholfogyasztás, ritkábban a csendháborítás és a közerkölcs megsértése.
– Kazincbarcika alapvetően egy nyugodt, biztonságos város. A legtöbb általunk tapasztalt szabálysértés a közlekedéssel kapcsolatos. Több esetben figyelmeztetünk vagy akár büntetünk meg járdán, térkövön, füvön parkoló autósokat, az Egressy úton szabálytalanul várakozó futárcégeket, akik járműveikkel elállják a forgalmi sávot, és ezzel fennakadást okoznak a belvárosi közlekedésben – árulta el Fodor Gábor, a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője.

rossz helyen parkol
Sok esetben nem a megfelelő helyen parkolnak az autók

A szabálysértések során a büntetés történhet a helyszínen, illetve szabálysértési, közigazgatási eljárás során. A büntetés kiszabását a rendészet munkatársai az intézkedés során mérlegelik, a szabálysértés súlyosságától függően. A körülmények figyelembevételével döntenek, hogy figyelmeztetést alkalmaznak, bírságolnak vagy feljelentéssel élnek. Vannak olyan szabálysértések is, amikor már a figyelmeztetés kevés: ha az elkövetővel szemben már több esetben volt intézkedés, súlyos a jogsértés, esetleg nagyban sértette a városképi szempontokat vagy a közterületi rendet.

Büntetés
Ha többszöri felszólításra sem viszik el az autót, akkor jön a büntetés

– Ha valaki „beszántja” a zöld felülelet, mert csak ott talál parkolóhelyet, vagy a roncsautóját többszöri felszólításra se szállíttatja el, az számíthat rá, hogy komoly büntetést kap. Enyhébb esetekben, ha esetleg egy családi ház tulajdonosánál az ingatlana előtt lévő növényzet akadályozza a forgalmi útra való kilátást, akkor természetesen először felhívjuk erre a figyelmet, és lehetőséget biztosítunk a probléma megoldására. Nem az a célunk, hogy minden esetben büntessünk, hanem hogy megóvjuk a városképet, az épített környezetünket és természetesen elhárítsuk az esetleges veszélyeket. Igyekszünk első körben minden esetben, amikor a jogszabály azt lehetővé teszi, rugalmasak és együttműködőek lenni a lakossággal, de bizonyos esetekben sajnos alkalmaznunk kell komolyabb büntetéseket is: pénzbírság vagy feljelentés formájában – erősítette meg a rendészet vezetője.

roncsautó
Sok használaton kívüli autó van a városban

A szabálysértéseken túl a rendészek a helyi önkormányzati rendeletekben foglalt szabályok betartását is ellenőrzik, de szoros az együttműködésük a polgármesteri hivatal osztályaival, a védőnői szolgálattal, családsegítő és gyermekjóléti központtal, az önkormányzati képviselőkkel, kiemelten a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a mentőszolgálattal.
A kóbor ebek befogása, a kutyamentés is kiemelt feladata a rendészetnek. Fodor Gábor elmondta, ezen a téren szoros kapcsolatot alakítottak ki az önkormányzattal már egy éve  együttműködő Borsod Állatvédő Alapítvánnyal, hiszen a befogott kutyákat náluk helyezik el, ha nem tudják visszajuttatni a gazdájuknak.

kutya
A kóbor ebek befogása, a kutyamentés is kiemelt feladata a rendészetnek

illegális szemét
Herbolyán illegális szemétlerakót lepleztek le a rendészek

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk