https://kolorline.hu/Scool-túra Kazincbarcikán

Scool-túra Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Határtalanul program keretén belül, április 6-án Kazincbarcikán tehetett – a koronavírus-járványra tekintettel – virtuális sétát az az ötven diák, akik csatlakoztak az online eseményhez.

A scool-túrán a tanulókat rendhagyó módon nem más, mint a város első embere, Szitka Péter polgármester kalauzolta. A polgármester az online körutazás során mesélt a gyerekeknek többek között a Kolorcity Fesztiválról, a kazincbarcikai Magyar Rekordokról és megmutatta azt is, hogy milyen sokszínű sportolási lehetőség van a nemzeti sportvárosban.
A szobrokról és a méltán elhíresült színes házfalainkról pedig Somogyi-Hornyák Szilárd művésztanártól hallhattak – szintén az interneten keresztül – érdekes információkat az iskolások. A virtuális séta során három, a helyi KolorTV munkatársai által készített kisfilm segítségével nyertek bepillantást a résztvevők a színes város mindennapjaiba, és járták végig településünket.
Az úgynevezett virtuális szabaduló szobákból a diákok különböző, a nap során elhangzott témákkal kapcsolatos kérdésekre adott helyes válaszokkal tudtak kijutni. A keddi program során a tanulók minden kör után villámgyorsan oldották meg ezeket a feladatokat.

Az online verseny eredményhirdetésre az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában került sor április 28-án. Az első helyezést az ózdi ÓSZC Bródy Imre Technikum, a másodikat a kazincbarcikai Deák iskola, a harmadikat pedig az edelényi Téglás Gábor Elméleti Líceum csapata nyerte el.

A GINOP 6.2.3 elnevezésű pályázati program egyik célja a külhoni iskolákkal való kapcsolatteremtés, a szakképző intézetek helyzetének felmérése határon innen és túl. A diákok jelentkezési lehetőségei a szakmákra, valamint az iskola elvégzése utáni elhelyezkedés.

 

 
 

 

 

 

További híreink

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

Tanulás, barátság és néha szerelem – Lezajlott a Szenior Szabadegyetem újabb előadása

Dátum: 2024. ápr 30. 13:00

Újabb állomásához érkezett az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata április 25-én. Az élethosszig tartó tanulást megcélzó érdeklődők ezúttal az elöregedő társadalom demográfiai kihívásairól hallgattak előadást.

Kitüntetések Kazincbarcikán a rendőrség napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 30. 07:11

Az április 24-i rendőrség napja alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon elismerő okleveleket adott át Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Barnóczki Rolandnak és Andó Lászlónak. Ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért díjban részesült a miskolci Vármegyeházán tartott közgyűlésen Juhász József Zoltán rendőr alezredes.

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk