https://kolorline.hu/Hamarosan megkezdődnek az óvodai beiratkozások

Hamarosan megkezdődnek az óvodai beiratkozások

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák és Tagintézményeinek vezetése a 2021/2022-es nevelési évre vonatkozóan a koronavírus-világjárvány elleni védekezéssel kapcsolatos intézkedések figyelembe vételével arra kéri a szülőket, hogy elsősorban online módon írassák be gyermekeiket.

Kazincbarcikaiosszevontovodak@gmail.com, erre az email címre küldhetik a szülők gyermekük beiratkozási szándékát április 12-től, azaz hétfőtől, egészen április 27 keddig. Ha az online jelentkezés valamilyen okból kifolyólag nem kivitelezhető, akkor a védekezési szabályok betartása mellett valamennyi feladat ellátási helyen személyesen április 26-án és 27-én hétfőn és kedden 8 és 17 óra között lehet beíratni a gyerekeket.

A jelentkezési lapokat elsősorban azoktól a szülőktől várják, akiknek gyermeke augusztus 31-éig betölti a 3. életévét. Az ő számukra lesz kötelező az óvoda a 2021/2022-es nevelési évben.

Az óvodai beiratkozáshoz jelentkezési lapot szükséges kitölteni, amelyet bármelyik óvodában be lehet szerezni, vagy pedig letölthető Kazincbarcika város weboldaláról a www.kazincbarcika.hu-ról.

Ládiné Solyomvári Edit a Kazincbarcikai Összevont Tagóvodák intézmény-vezető helyettese tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a jelentkezéseket nem csak a kötelezően óvodába beiratkozó gyerekektől várják. Azokat a gyermekeket, akiket év közben szeretnének beíratni az intézménybe és augusztus 31. után töltik be 3. életévüket, a szülőnek szintén jelentkezési lapon kell jelezni a felvételi kérelmet. Ez azért fontos, hogy a férőhelyeket megfelelően tudják kezelni.

A férőhely számok tekintetében lehetőség van arra is, hogy a szülő ne a lakóhely szerinti körzethez tartozó óvodába írassa be gyermekét, viszont ezt indoklással fel kell tüntetni a jelentkezési lapon. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok a szülő, valamint a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló igazolvány, a születési anyakönyvi kivonat a TAJ kártya. Amennyiben a gyermek sajátos nevelési igényről szóló szakvéleménnyel, beilleszkedési, magatartási, tanulási zavar megállapításáról szóló szakvéleménnyel rendelkezik, abban az esetben ezek a dokumentumokat csatolni kell a jelentkezési laphoz.

További híreink

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

Frissül a vízijáték repertoárja

Dátum: 2024. aug 03. 12:05

Néhány héttel ezelőtt Szitka Péter polgármester felhívást tett közzé, amelyben a városlakók javaslatait várta újabb dalokra, hogy a friss dallamok emeljék a vízijáték-show élményét. Az eredmény megszületett, így a Kolorfesztivál nyitónapjától 4 zeneszámmal bővül a repertoár.

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk