https://kolorline.hu/Költészet Napja

Költészet Napja

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Költészet Napját Magyarországon először 1956-ban ünnepelték, a nyári könyvhéten. Csupán 1964-től kötődik ez a könyvünnep József Attila születésnapjához, április 11-éhez. A könyves szakterület minden képviselője kiemelt ünnepként kezeli.

A könyvkiadók igyekeznek verses köteteket megjelentetni ebből az alkalomból, a költők új verseket írnak. Általános és középiskolákban ebben az időszakban rendezik meg a nagy múltú szavalóversenyeket. Könyvtárak kínálnak változatos programokat, irodalmi estek, megzenésített versek kavalkádja várja a költészet iránt érdeklődőket. Már a második Költészet Napja telik el úgy, hogy a kialakult járványhelyzet miatt a szabadidős tevékenységet folytató intézmények nem nyithatják meg kapuikat a nagyközönség előtt. Egyre több virtuális programmal lehet azonban
találkozni a világhálón, a különböző közösségi médiumokban. Verset olvasni mindig örömöt okoz. A legtöbb embernek van kedvenc verse, amit kívülről tud, vagy kedvenc költője, akinek verses köteteit szívesen forgatja. A kortárs költők egyre népszerűbbek, mind a fiatalok, gyermekek és a felnőttek körében. Az emlékezés és az ünneplés ma más keretek között zajlik. Vegyen le mindenki otthoni könyvespolcáról egy verses kötetet, és olvassa el az egyik verset, így tegyük különlegessé ezt a napot!

A kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtár április 12-én egy József Attiláról szóló előadói estet tesz közzé facebook profilján, Patka Heléna előadásában.

További híreink

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

Tanulás, barátság és néha szerelem – Lezajlott a Szenior Szabadegyetem újabb előadása

Dátum: 2024. ápr 30. 13:00

Újabb állomásához érkezett az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata április 25-én. Az élethosszig tartó tanulást megcélzó érdeklődők ezúttal az elöregedő társadalom demográfiai kihívásairól hallgattak előadást.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk