https://kolorline.hu/Zökkenőmentes az egyetemi képzés Kazincbarcikán

Zökkenőmentes az egyetemi képzés Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Miskolci Egyetem, az Irinyi János Református Oktatási Központ, a Wanhua BorsodChem Zrt. és a Tiszán­inneni Református Egyházkerület összefogásával vegyészmérnöki egyetemi alapképzés indult ősszel Kazincbarcikán. A levelezős képzés szeptember 9-én kezdődött meg a hallgatók számára az Irinyi János Református Oktatási Központban.

Első szemeszterüket töltik a hallgatók a Kazincbarcikai kihelyezett vegyészmérnöki alapképzésen az Irinyi János Református Oktatási Központban, ahol országosan is kiemelkedő színvonalú, technikai feltételeket és műveleti laboratóriumot is biztosítanak számukra.

– Ebben az évben az ötödik legnépesebb mérnök szak lett a vegyészmérnöki képzés, amely nappali és levelezős formában működik Miskolcon, Kazincbarcikán pedig kihelyezett levelezős képzés indult. Az energiaproblémák miatt a Miskolci Egyetemen a levelezős képzések tekintetében áttértünk az online oktatásra, ám Kazincbarcikán szerencsésebb a helyzet, ott tulajdonképpen teljesen normál módon zajlik a levelezős képzés – mondta Prof. Dr. Viskolcz Béla a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kar Kémiai Intézetének igazgatója.
A vegyészmérnökképzés keretében az országban először, kísérleti jelleggel városunkban vezette be a kar a személyre szabott oktatási modellt is, így az egyetemi alapképzésbe belépők mellé páronként egy-egy fiatal mentoroktató állt, aki heti rendszerességgel konzultál a rábízott hallgatókkal, segíti az előrehaladásukat a tanulmányaik során.
– Úgy gondolom, egy igazán minőségi színvonalú oktatás az, amelyben mi itt, a Miskolci Egyetemen részesülünk. Nagyon hálás vagyok, hogy itt tanulhatok, hiszen nem vagyunk túl sokan, így szinte minden hallgatót ismer minden oktató, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápolunk, nagyon sok mindenben segítenek nekünk, tudnak minket támogatni – tette hozzá Kondor Virág, a Miskolci Egyetem másodéves vegyészmérnök hallgatója.
A nem csupán elméleti, hanem gyakorlati órákra épülő képzés keretében a tanulók a gyakorlatukat a BorsodChemben végezhetik el, amely tökéletes hely ahhoz, hogy ebben a szakmában gyakorlati tudást szerezzenek és később akár el is helyezkedhetnek a cégnél.
– Nagyon fontos dolog az, hogy a vegyészmérnökképzésnél is, mint minden más képzésnél változik a felvételi követelmény, 2023. szeptember 1-jétől nem lesz szükség emelt szintű érettségire ahhoz, hogy valaki felvételt nyerjen. Mi továbbra is bízunk abban, hogy az a magas színvonalú képzés, amit elindítottunk, továbbra is csábító lesz a diákok számára – emelte ki Prof. Dr. Viskolcz Béla.
Egy olyan képzést sikerült a városunkba hozni, ami valóban használható diplomát, biztos elhelyezkedést és hosszú távú karriert kínál azoknak, akik elvégzik a szakot – árulta el Szitka Péter polgármester, aki hozzátette nagy jelentőséggel bír a város életében, hogy újra van helyben felsőfokú oktatási lehetőség hiszen fontos számunkra, hogy az itt élő fiataloknak minél több alternatívát biztosítsunk a jövőjükre vonatkozóan.

További híreink

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk