https://kolorline.hu/Idén nem lesz karácsonyi díszkivilágítás

Idén nem lesz karácsonyi díszkivilágítás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nincs is meghatóbb és szívmelengetőbb attól, amikor a karácsonyi készülődés idején esik a hó, a város főutcája pedig hangulatos díszkivilágítással pompázik. Az esti fények feledtetik a hideg, zord időt, a csupasz fák pedig fényekkel öltöznek újra.

Ettől kell idén búcsút vennie Kazincbarcikának. A kormány drasztikus döntései miatt az önkormányzatokat kényszerű lemondásokba sodorta az energiaárak emelkedése. Ez nemcsak intézményi bezárásokat hozott magával, hanem szűkösebb lehetőségeket az ünnepi készülődésre.

A város önkormányzata emiatt úgy döntött, hogy idén takarékossági okokból nem kapcsolják fel a karácsonyi díszkivilágítást, vagyis a korábbi évekhez hasonlóan idén nem öltöznek ünnepi díszbe az utcák és a terek.

„Hogy mégis meglegyen az ünnep varázsa, ha szűkösebb keretek között is, de a Mezey István Művészeti Központ karácsony végéig nyitva tart. Ez az intézmény lesz a helyszíne az Adventtől Újévig Kazincbarcikán 2022 programsorozat eseményeinek.”

— mondta dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere.

Az ünnepváró programokról itt olvashatnak bővebben.

 

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk