https://kolorline.hu/Körforgalom épül a Mátyás-Pollack kereszteződésében

Körforgalom épül a Mátyás-Pollack kereszteződésében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Végre megépül Kazincbarcika legújabb körforgalma. A beruházás a Mátyás király út-Pollack Mihály út kereszteződésében oldja meg a város jelenleg legnagyobb problémát okozó közlekedési gondját. Nemcsak a hatalmas dugók szűnhetnek meg meg, de a közlekedés is biztonságosabb lesz. Ma már egyre több az autó, egy családban akár 2-3 is lehet. Ez a legkényelmesebb módja a közlekedésnek annak ellenére, hogy kerékpárút hálózza be a várost. A döntést már jóval korábban meghozta a testület.


Kazincbarcika egyik legforgalmasabb csomópontjára az itt élők már régóta problémás gócpontként tekintenek.  Éppen ezért 2019-ben ígéretet tett a jelenlegi városvezetés arra, hogy a közlekedési gondok megszüntetése érdekében egy körforgalom épül itt, gyorsítva a közlekedési nehézségek megoldását.

Általában is elmondható, hogy a városi beruházásoknál és fejlesztéseknél a fókusz azon van, hogy olyan megoldások szülessenek, amelyek gördülékenységet, biztonságot jelentenek a hétköznapokban. Így van ez a közlekedésben is, ahol egyébként is jellemző, hogy nemcsak a szakemberek, hanem a lakosság is folyamatos visszajelzéseket ad, ha problémát tapasztalnak.

A körforgalom

A Mátyás király-Pollack Mihály út kereszteződésében a körforgalom kialakítása a legmodernebb megoldás, amit az itt élők már jól megtanultak használni — ezt Szitka Péter polgármester nyilatkozta a Kolorline-nak.

„Az ott lévő terület értékesítéséből az önkormányzatnak van egy bizonyos bevétele, van kormányzati támogatás is benne, magát az áruházláncot is partnerül hívtuk ebbe a projektbe, így tevődik össze ennek az egésznek a költségvetése.”

— ismertette a beruházáshoz szükséges összeg forrását  Szitka Péter polgármester.

A munka már elindult

A közbeszerzési eljárás lassan a végéhez ér, jelenleg az ajánlattételi szakasznál tart a projekt. Vagyis, bár a munka a hivatalos menetrendet betartva halad, de egyelőre ebből a lakók még semmit nem érzékelnek.

„Az ajánlattételi szakasz lezárulta után kezdődik majd a fizikai megvalósulás, amit bizonyára már nagyon várnak a kazincbarcikaiak. Hogy ez mennyire fontos beruházás számunkra, azt az mutatja a legjobban, hogy a terület önkormányzati képviselője minden testületi ülésen jelezte a projekt fontosságát, és szorgalmazta, hogy az megfelelő tempóban haladhasson.”

— mondta Kazincbarcika polgármestere.

Riespler Pál önkormányzati képviselő a kezdetektől határozottan és kitartóan képviselte a körforgalom megvalósulását, mert — ahogyan azt hangsúlyozta — ezt ígérték a választóknak még 2019-ben. 

„Sajnos nehezen indult a projekt, mert nagy problémát jelentett, hogy a közműveket ki kellett váltani.  Szerencsére sikerült az ott működő áruházlánccal megállapodni a földterület-cserében, megoldódott a nehézségeket okozó közművek kiváltása, úgyhogy most már jó irányba haladunk a megvalósítással. Ebben a kereszteződésben nagyon nagy szükség van a körforgalom kialakítására, mert — ahogyan azt a lakosság is láthatja —, néha szinte képtelenség itt közlekedni autóval és gyalogosan is.”

— hangsúlyozta a terület önkormányzati képviselője, Riespler Pál az előzményeket ismertetve.

Türelem, türelem

A kivitelezés nagy valószínűséggel fennakadásokkal jár majd a közlekedésben mind a gyalogos-, mind az autósforgalom tekintetében. Ehhez az itt élők és a közlekedők türelmére, megértésére lesz szükség.

A beruházás egy komplexebb közlekedést segít majd a városban, hiszen nemcsak a szupermarketbe igyekvőket szolgálja ki, hanem — egy átkötési lehetőséggel a felújításra váró hátsó úton — a vízi komplexumhoz vagy a Csónakázó-tóhoz igyekvők áthaladását is biztosítja majd.

További híreink

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk