https://kolorline.hu/8-20 éves sportkedvelő gyerekeket vár a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Diáksport Egyesületének Kézilabda Szakosztálya

8-20 éves sportkedvelő gyerekeket vár a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Diáksport Egyesületének Kézilabda Szakosztálya

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újra kézilabdásokat toboroz a (sikeres utánpótlás képzéséről is híres) Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Diáksport Egyesülete. 8-20 éves korosztályból várja nemcsak a profi, bajnoki érmekre törekvőket, hanem a sportos, egészséges élet és a sok testmozgás ifjú híveit is. A városvezetés és az önkormányzat egyértelmű támogatását élvezi a kiváló közösségű szakosztály.

A Szalézi Gimnázium Kézilabda Szakosztálya kiemelten fókuszál az utánpótlásra


Már jelenleg is 3 lány- és 2 fiúcsapatból áll, és 75-80 fős tagsággal rendelkezik a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Diáksport Egyesületének Kézilabda Szakosztálya, de Kovács László, a szakosztály elnöke szerint az egyesület elsődleges célja kimondottan az utánpótlás-nevelés. Ezért a szakosztály újra bővít, és leendő kézilabdások jelentkezését várja az egyesületbe. Egészen 8 éves kortól meg akarják szólítani a gyerekeket.

„Szeretnénk az egyesület gyarapodását elérni, és úgy pályázni a következő társaságiadó-pályázatban, hogy minél több csapatunk legyen jelen. Ehhez várjuk a város általános iskoláinak gyerekeit minden korosztályból, fiúkat és lányokat egyaránt. Nagy örömünkre szolgál, hogy a város kimondott támogatását élvezi az egyesület, és természetesen nagyon jó kapcsolatot ápolunk a környező általános iskolákkal, középiskolákkal is — hangsúlyozta Kovács László elnök.”


Az általános iskolásokat kiemelten várja a Szalézi Diáksport Egyesült befogadó, baráti közössége


Mivel az egyesületnek ma 13-20 éves korosztályból vannak csapatai, ezért most az általános iskolás, 8-13 éves korosztály fogadására összpontosítanak, fiúkra és lányokra egyaránt. A szakosztály csapatai első vagy dobogós helyen szereplésén túl még fontosabb a versenysport-szellem kialakítása a gyerekekben, illetve egy olyan közösség építése, ahol a gyerekek nemcsak a kézilabdázás alapjait tanulják meg, hanem megismerik az összetartozás élményét is. Ezek mellett persze a szakosztály elnöke sem hagyhatja figyelmen kívül az eredményeket. 

„Az elmúlt évek alatt a csapat volt már diákolimpiai országos bajnok, és többször dobogós is. Összesen 8 érmet szereztek eddig, legutóbb tavaly egy bronzot. De idén is lehet szurkolni nekik: a nagyobb fiúk a 2. helyen állnak, míg a kisebbek az 5. helyen — saját korosztályos versenyükben — ismertette az eredményeket az elnök.”

Az egyik csapatjátékos, a gimnazista Réti Levente azt mondta a Kolorline-nak, hogy a meccseken kívül is baráti és befogadó a csapat, amit az eltelt idő teljes mértékben igazolt.

„Kovács tanár úr hívott, hogy jöjjek kézizni, mert látta a tesiórán, hogy értek a labdához. Engem pedig inspiráltak a sikerélmények. Végül húzóember lettem. A sok sikerrel együtt azt veszem észre, hogy kellek ebbe a csapatba, ahogyan a többiek is. Nagy családdá alakultunk — mesélte Levente.”


Kazincbarcika városa továbbra is támogatni fogja a Szalézi Diáksport Egyesület Kézilabda Szakosztályát


Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere a jövőben is kiemelt támogatásáról biztosította a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Diáksport Egyesületének Kézilabda Szakosztályát.

„Az elmúlt időszakban egy átalakulás van, de szeretném határozottan rögzíteni, hogy a kazincbarcikai kézilabdát a városvezetés az elkövetkezendő időszakban is támogatni szeretné. Látjuk, hogy milyen jellegű eredményeket lehet ebben a sportágban elérni, és azt is, hogy mennyi lelkes kisdiák, illetve fiatal foglalkozik Kazincbarcikán kézilabdával. Úgyhogy a város részéről a támogatás az elkövetkezendő időszakban is megmarad — fogalmazott Kazincbarcika polgármestere.”

Vagyis a város vezetése a jövőben is kiemelten támogatja majd a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Diáksport Egyesületének Kézilabda Szakosztályát, vagyis számíthatnak arra a stabil háttérre, amely biztosítja a jövőben is a csapatok működtetését, hogy az edzőknek és a diákoknak csak a sportra kelljen koncentrálniuk.


 

További híreink

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk