https://kolorline.hu/Roadpol — a biztonsági övek használatát ellenőrizték a héten a rendőrök

Roadpol — a biztonsági övek használatát ellenőrizték a héten a rendőrök

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egész héten Roadpol rendőrségi akció zajlott az utakon. Hétfőtől péntekig Kazincbarcikán is minden nap a biztonsági övek használatát ellenőrizték a rendőrök. Bár a statisztika bizonyos elemei kimondottan jók, ám még így is sok halálos baleset történik amiatt, mert vagy az utas vagy a sofőr nem kötötte be a biztonsági övét.


A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság is csatlakozott a Roadpol akcióhoz, így a rendőrök a héten minden nap a biztonsági övek használatát ellenőrizték a kazincbarcikai utakon.

Egy tavalyi felmérés szerint 10 gyermekből 4 vagy öv nélkül vagy nem megfelelően utazik a hátsó ülésen. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság adatai alapján a sofőrök 88, az anyósülésen utazók 87, míg a hátsó utasok 57 százaléka használja a biztonsági övet.

A biztonsági öv használatával az esetlegesen bekövetkező baleset során csökkenthető a sérülés foka, vagy a sérülés bekövetkezése — ezért fontos, hogy aki autóban ül, bekösse magát — hangsúlyozta a Kolorline kérdésére Dr. Rácz Tamás, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Ezidáig a tapasztalatunk az, hogy nagyon sok jogkövető állampolgár van, akik használják ezeket a passzív biztonsági eszközöket. De sajnos rossz tapasztalatokkal is találkoztunk: gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása, biztonsági öv nélküli vezetés, illetve a kora reggeli órákban még mindig látjuk sajnos az előző figyelemfelhívás ellenére is, hogy lefagyott szélvédővel közlekednek az autósok a járművel. — fogalmazott Dr. Rácz Tamás.


Bár egy baleset akár tragikusan is végződhet az öv használata nélkül, mégis rendkívül alacsony annak büntetési tétele. Településen belüli elmulasztása a jogszabály szerint mindössze 10 ezer forintos pénzbírságot ér.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk