https://kolorline.hu/Az újraindult ingyenes Fitt Barcika edzésein jártunk

Az újraindult ingyenes Fitt Barcika edzésein jártunk

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Március 6-tól elindult élesben a Fitt Barcika, Kazincbarcika kedvelt, komplex közösségi sportprogram-sorozata. A Kolorline is megnézte, mi mozgatja meg idén a várost a Mezey István Művészeti Központban és a Kazinczy Tornacsarnokban.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának ingyenes lakossági sport-akciósorozata újra hódít. Országos hírnévvel is rendelkező szakemberek működnek közre a sport gyakorlati népszerűsítésében, hogy az a résztvevők mindennapjainak részévé váljon, az egészségmegőrzéstől az alakformálásig, a gyógytornától a zumbáig. Az edzések két fő helyszíne a Mezey István Művészeti Központ és a Kazinczy Tornacsarnok.

A kazincbarcikai sporthívők visszatérhettek templomaikba


— Jóga, jump fitness, hastánc, pilates — a legkülönfélébb mozgásformák közül választhatnak azok, akik szeretnék karban tartani izomzatukat vagy leadni a téli hónapokban felszedett súlyt.

Az ingyenes Fitt Barcika sportprogram-sorozat 2019 óta szerves része Kazincbarcika életének, és most a megemelkedett rezsiköltségek indukálta kéthónapos kényszerszünet után újra fogadja gyakorló hódolóit, például Lengyel Máriát. Ő a kezdetektől jelen van az edzéseken, amelyek egyszerre jelentik számára az egészséges életmódot, az örömöt és a jó társaságot.

 „Mióta ez a program létezik, én mindent sportolok, amit lehet, rendszeresen részt veszek a rendezvényen, túrázom és futok is. A gyermekeim és az unokáim is örülnek ennek. Amikor csak lehet, ők is mozognak, kerékpároznak, gyalogolnak, rollereznek. Az unokák pedig imádják a városi játszótereket. Ha lehetne, reggeltől estig ott mozognának.”

 

A Fitt Barcika szimultán résztvevőjének és oktatójának üzenete


Perge Emese pilatesoktató és pedagógus először saját gerincsérvét tette rendbe sporttal, azóta rendszeresen tornázik és bár mára már gyakorlott oktató, ő maga is szeret részt venni mások Fitt Barcika óráin is. Szerinte a foglalkozások kínálatában mindenki megtalálja a hozzáillő mozgásformát.

„Van, aki az intenzívebb, gyorsabb mozgást szereti, és van, aki a lassabb gyakorlatokat, mint például a jóga vagy a pilates. A pilates lassabb természete azonban nem jelenti, hogy könnyű lenne. Leginkább saját testsúllyal dolgozunk, és a végtagok mozgatásával erősítjük az egész testet, mivel a többi testrészünket fixen tartjuk. Így automatikusan a belső „core izmok” erősödnek meg. A velem kezdő, és azóta is kitartó első fecskéken látszik a folyamatos fejlődés: szebben mozognak, fittebbek és jobban tartják magukat.”

 

Gyakorlati tudnivalók a 2023-as Fitt Barcika edzésekről


Az edzéseken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Aki csak most regisztrálna, a www.kolorcity.hu/fitt-barcika weboldalon teheti meg. A sportoláshoz nincs szükség speciális eszközökre vagy különleges cipőre, csak polifoamot, vizet és törölközőt kell magukkal hozniuk a mozgásra benevezőknek a Mezey István Művészeti Központba vagy a Kazinczy Tornacsarnokba.


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk