https://kolorline.hu/Szinte kész Kazincbarcika új röplabdacsarnoka

Szinte kész Kazincbarcika új röplabdacsarnoka

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

95%-os készültségi fokon áll a VRCK Röplabda Akadémia épülő Regionális Röplabda Központja, ami a Pollack Mihály Általános Iskola udvarán működik majd világszínvonalú alkotóelemekkel és felszereltséggel, illetve a következő funkciókkal: osztható tornacsarnok, lelátó, konditerem, öltözők, zuhanyzók, egyéb irodák és kiszolgálóhelyiségek. A komplexumot várhatóan májusban adják át.


Száguld a vége felé a teljesen 21. századi igényekhez igazított röplabdacsarnok befejezése. A hozzá készülő 150 férőhelyes lelátó útközbeni módosítással került a tervbe. Hála neki — itt rendezett versenyek esetén — helyben lehet szurkolni a hazaiaknak. 

— Ezzel nagyban megnő a komplexum használati értéke — mondta Kárpáti László, a Vegyész RC Kazincbarcika elnöke, kiemelve, hogy a csarnok így méginkább megfelel majd a regionális- és utánpótlásközpont funkcióinak. 


Világszinten is magas színvonalú kazincbarcikai röplabdacsarnok készül


Világszínvonalú háromrétegű sportpadlóval és szintén nemzetközileg is nívós progresszív konditeremmel épül az új röplabdacsarnok. A sportpadló a világon ma használatos padlók közül messze a legnagyobb energiaelnyelő képességgel rendelkezik. Szintén rendkívüli módon kímélik az ízületeket a konditerem fokozatmentes, légrugókkal, kompresszoros táplálással és e-chippel ellátott gépei. 

A készenlét részletei és a jövendő röplabdakomplexum funkciói


A 95%-os készültségi fokával maga az épület áll legközelebb a befejezéshez, míg a külső rész 46 férőhelyes parkolóját még javában építik. Kárpáti László VRCK elnöktől azt is megtudtuk, hogy a 1,7 milliárd forintos projekt hármas funkciót lát majd el.

„Az első az, hogy a délelőtti, illetve az iskolai időszakban elsősorban és alapvetően a mindennapos testnevelés tárgyi vagy infrastrukturális feltételeit biztosítja a Pollack Mihály Általános Iskolának. Másodikként az iskolamentes időszakban az utánpótlás-nevelés edzéseit, illetve versenyeztetését hivatott szolgálni. Harmadrészt pedig, kihasználva a konditermet és a világszínvonalú pályát, a felnőtt csapatnak is edzéslehetőséget biztosít majd.”  

A csarnok végleges használatbavétele a tervek szerint május körül történhet meg. Természetesen hírt adunk róla. A Greenplan-VRCK bajnoki mérkőzéseinek azonban az átadás után is a Don Bosco Sportközpont ad majd otthont.


 

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk