https://kolorline.hu/Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig - jegyvásárlási link a cikkben

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig - jegyvásárlási link a cikkben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők. A jegyvásárlási link cikkünkön keresztül már elérhető.


— Ahogyan a LEGO® is hirdeti, 99 évesig lehet jönni a kazincbarcikai rendezvényre — biztatja a lakosságot Iberpaker Péter, a Kockabarátok egyik vezetője. — Ez a kiállítás bárkinek érdekes lehet aktivitásokkal, építőpályázattal és börzével. Előfordult már, hogy a diákoknak kellett rászólniuk a tanáraikra, hogy hagyják már abba a legózást, indulniuk kell!

Egy rendkívüli építőcsoport ritka alkalmat kínál
 

A Kockabarátok egy LEGO®-val építő, LEGO®-ra építő alkotói, kiállítói és programszervezői közösség. A nagyjából 20 fős hobbicsoport legtöbb tagja főállás mellett legózik. A kiállításokra saját gyűjteményük kreatív alkotásait hozzák, küldik. Különleges egyéni építményeket, ritka legószetteket és elemeket, komplett épített tematikus terepasztalokat, és mozgó, villogó, „hangadó” interaktív legóvitriniket lehet majd megtekinteni április 12. és 15. között, minden nap 09:00-től 19:00 óráig, a Mezey két nagytermében.

Ezzel a rendezvénnyel ritka alkalom nyílik Kazincbarcika lakosságának egy a Kolorcityhez jól illeszkedően színes eseményen részt venni, és rácsodálkozni a szuperhaladó legózásban rejlő végtelen lehetőségekre, kreativitásra. Mindezt egy jó értelműen megszállott, a témájukban sokpróbás veterán csapat hozza el. Ők a legózást életformának tekintik, a legókat pedig alternatív valóságok őselemének. 

„A  LEGO®-hoz nagyon sok szakma, téma, terület kötődik. Mi már esküvői dekorációt is készítettünk, de rendszeresek a legós nyári táboraink, játszóházaink, céges család napjaink, Mikulás ünnepségeink. Egész folyamatokat is tudunk legóval demonstrálni — mesélte Iberpaker Péter.”

A Kockabarátok egész évben turnéznak, nagyjából 7 év alatt, 150 feletti legós rendezvényt tartottak már. Ritkán fordulnak meg ugyanazon a helyen, így ezért is érdemes élni a helybe jött alkalommal. Kazincbarcikára 5 év után térnek vissza. A 4 napig tartó interaktív kiállítást egy egész napig építik. 

A Kockabarátok kiállítása mindenkinek szól
 

Iberpaker Péter és csapata tudatosan, minél több népszerű témát feldolgozó élménytárlattal készül a Fabulandtól és a Duplótól kezdve egészen a Lego Technic világából építkezve: Star Wars, Disney, Jóbarátok, Ninjago, ókori Egyiptom és Róma, középkor, western, haditechnika, modellautók, repülők, sárkányok, vikingek… A cél, hogy mindenki megtalálhassa az őt megragadó témát.

A profi építmények mellett lesznek olyanok is, amelyekről érezhetik a látogatók, hogy ilyet ők is tudnának építeni otthon, sőt rögtön ki is próbálhatják a játszóházakban.

Az interaktivitás élménye
 

„Nem szeretünk száraz kiállítást csinálni, mintha csak múzeumban jártak volna. Fontos a személyes élmény, és hogy a résztvevők kiélhessék a kreativitásukat, amiről a  LEGO®  szól. Ezért mindenhez, ami körül nincs kordon vagy nincs vitrinben, hozzá lehet nyúlni: lesznek építőfalaink, irányítható vasútköreink, Ninjago versenypályák, legós rajzlehetőség, legós képregények. Animátoraink pedig segítenek a szülőknek és a gyerekeknek eligazodni — irányította a figyelmet az interaktivitásra a Kockabarátok vezetője.”

A Kockabarátok kiállítás kvíze
 

Az interaktív lehetőségekből is kiemelkedik egy kvíz, amit minden vendég kitölthet. A kvíz a kiállítótér minden pontjához kapcsolódik. Ez gyakorlatilag egy játékos tárlatvezetés is, ami a válaszok keresése közben a részletgazdag építmények új elemeire tereli a tekintetet, még nagyobb élménnyé téve a látogatást.

Előzetes gyermek-építőpályázat a legókiállításon
 

A kiállításig a szervezők építőpályázatot hirdetnek a gyerekeknek két korcsoportban: 5 és 9 év között, valamint 10 és 14 év között. Az építményekről fényképes nevezést várnak az iberpaker.peter@gmail.com e-mail-címre, a tárgyban „Kazincbarcika 2023” megadásával. A fénykép(ek)hez kérik feltüntetni az építő nevét, életkorát, és (ha van,) az alkotás címét. Mindkét kategóriában 5-5 pályaművet díjaznak. A nyertesek építményeit kiállítják a rendezvényen, emléklapot és egy kis LEGO meglepetést kapnak. Beküldési határidő: 2023. április 7. Az eredményeket április 8-án hirdetik ki. A nyertes építményeket április 11-én 14:00 és 19:00 óra között vagy április 12-től nyitvatartási időben lehet bevinni a Mezey István Művészeti Központba.

Részvétel a Kockabarátok kiállításán
 

Iskolai osztályok bejelentkezéses alapon tekinthetik meg a kiállítást, míg az egyéni résztvevők a helyszínen válthatnak jegyet, vagy EZEN a linken keresztül. A Kockabarátok várnak mindenkit, akik kíváncsiak az egyedi, boltban nem kapható LEGO alkotásokra, az önállóan létrehozott gyűjtői tematikára és az interaktív élményre!


 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk