https://kolorline.hu/Szalon helyett babaszoba - Budai Panna 2024 első kazincbarcikai babája

Szalon helyett babaszoba - Budai Panna 2024 első kazincbarcikai babája

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Alig valamivel a pezsgődurranások után, 2024. január 1-jén, 7:02 perckor jött világra Budai Panna 3,46 kilogrammal és 48 centivel. Az év első duplán kazincbarcikai újszülöttje nemcsak a Kazincbarcikai Kórházban született, de egyúttal kazincbarcikai szülők gyermeke is.

A szülők — a 28 éves Budainé Sándor Krisztina és a 29 éves Budai Dániel — már egy ideje várták első kisbabájuk érkezését.

„A régebbi idők szokásaihoz képest nekünk kicsit csúszott a szülővé válás – fogalmazott az édesapa. — Modern gondolkodású párként azonban úgy érezzük, hogy nem vagyunk elkésve semmivel. Mindig is kazincbarcikaiak voltunk. Sikerült itt kertes házat vásárolnunk, már egy ideje benne lakunk, és folyamatosan újítgatjuk. Az eddigi életünk folytatása most egyben újrakezdés is lesz, Panna pedig már a felújított szobákba érkezett haza.”

Budai Dánieltől azt is megtudtuk, hogy ő maga egy helyi villanyszerelő cégnél dolgozik továbbra is, ám a korábban vegyésztechnikus Krisztina éppen a várandóssága előtt váltott vállalkozói életformára, hogy megvalósítva tervét, és masszőr lehessen.

„A házunkban igyekeztünk az egyik szobából egy kis szalont létrehozni számára, és éppen a tanulási folyamat alatt fogant meg a kislányunk — mesélte Dániel. — Most ezt a fonalat visszük tovább. Semmi nincs feladva, csak tolódik. A szalon később máshol lesz kialakítva.”

Az újdonsült édesapa nagy erőkkel dolgozik tovább, hogy minél jobb legyen a családjának, és rögtön élt a 10 napos apaszabadsággal. Sikerült a kórházban családi szobába kerülniük, így Dániel is ott segített, ahol tudott.

„Mivel nem vagyunk szakemberek, a nulláról tanulunk félnaponta valami újat. Panna is tapasztal és mi is. Néha kicsit sír, néha kicsit eszik, néha kicsit alszik. Ez mindnyájunknak egy tanulási folyamat. A kórházban nagyon sokat segítettek, de az internetről is sokat informálódunk – foglalta össze az édesapa, aki úgy emlékezett vissza, hogy kislánya már az anyaméhben is is nagyon nyugodt baba volt. — A vizsgálatokon is folyton együttműködött odabentről, és a születésnél is mindketten nagyon szépen teljesítettek a feleségemmel.”

Panna és szülei kazincbarcikai családként már jogosultak arra az 50 ezer Ft-os támogatásra és arra a prémium egyedi baba-mama csomagra, amelyről még tavaly decemberben döntött Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Szitka Péter polgármester szerkesztőségünkön keresztül gratulált a Budai családnak kislányuk születéséhez, és kívánt hosszú, boldog és egészséges életet Pannának, Krisztinának és Dánielnek.

A városvezető Panna születése kapcsán emlékeztetett arra, hogy az új támogatás a lehető legszélesebb kör számára érhető el. Szitka Péter abban bízik, hogy minél többen élnek majd a várostól kapható anyagi segítséggel.

Ennek részletei korábbi cikkünkben ITT érhetőek el.

Indexkép forrása: Budai család

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk