https://kolorline.hu/Szalon helyett babaszoba - Budai Panna 2024 első kazincbarcikai babája

Szalon helyett babaszoba - Budai Panna 2024 első kazincbarcikai babája

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Alig valamivel a pezsgődurranások után, 2024. január 1-jén, 7:02 perckor jött világra Budai Panna 3,46 kilogrammal és 48 centivel. Az év első duplán kazincbarcikai újszülöttje nemcsak a Kazincbarcikai Kórházban született, de egyúttal kazincbarcikai szülők gyermeke is.

A szülők — a 28 éves Budainé Sándor Krisztina és a 29 éves Budai Dániel — már egy ideje várták első kisbabájuk érkezését.

„A régebbi idők szokásaihoz képest nekünk kicsit csúszott a szülővé válás – fogalmazott az édesapa. — Modern gondolkodású párként azonban úgy érezzük, hogy nem vagyunk elkésve semmivel. Mindig is kazincbarcikaiak voltunk. Sikerült itt kertes házat vásárolnunk, már egy ideje benne lakunk, és folyamatosan újítgatjuk. Az eddigi életünk folytatása most egyben újrakezdés is lesz, Panna pedig már a felújított szobákba érkezett haza.”

Budai Dánieltől azt is megtudtuk, hogy ő maga egy helyi villanyszerelő cégnél dolgozik továbbra is, ám a korábban vegyésztechnikus Krisztina éppen a várandóssága előtt váltott vállalkozói életformára, hogy megvalósítva tervét, és masszőr lehessen.

„A házunkban igyekeztünk az egyik szobából egy kis szalont létrehozni számára, és éppen a tanulási folyamat alatt fogant meg a kislányunk — mesélte Dániel. — Most ezt a fonalat visszük tovább. Semmi nincs feladva, csak tolódik. A szalon később máshol lesz kialakítva.”

Az újdonsült édesapa nagy erőkkel dolgozik tovább, hogy minél jobb legyen a családjának, és rögtön élt a 10 napos apaszabadsággal. Sikerült a kórházban családi szobába kerülniük, így Dániel is ott segített, ahol tudott.

„Mivel nem vagyunk szakemberek, a nulláról tanulunk félnaponta valami újat. Panna is tapasztal és mi is. Néha kicsit sír, néha kicsit eszik, néha kicsit alszik. Ez mindnyájunknak egy tanulási folyamat. A kórházban nagyon sokat segítettek, de az internetről is sokat informálódunk – foglalta össze az édesapa, aki úgy emlékezett vissza, hogy kislánya már az anyaméhben is is nagyon nyugodt baba volt. — A vizsgálatokon is folyton együttműködött odabentről, és a születésnél is mindketten nagyon szépen teljesítettek a feleségemmel.”

Panna és szülei kazincbarcikai családként már jogosultak arra az 50 ezer Ft-os támogatásra és arra a prémium egyedi baba-mama csomagra, amelyről még tavaly decemberben döntött Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Szitka Péter polgármester szerkesztőségünkön keresztül gratulált a Budai családnak kislányuk születéséhez, és kívánt hosszú, boldog és egészséges életet Pannának, Krisztinának és Dánielnek.

A városvezető Panna születése kapcsán emlékeztetett arra, hogy az új támogatás a lehető legszélesebb kör számára érhető el. Szitka Péter abban bízik, hogy minél többen élnek majd a várostól kapható anyagi segítséggel.

Ennek részletei korábbi cikkünkben ITT érhetőek el.

Indexkép forrása: Budai család

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk