https://kolorline.hu/„A helyi szervezetek a közösség mozgatórugói” – MEGJELENTEK az idei civil- és sportszervezeteknek szóló pályázatok

„A helyi szervezetek a közösség mozgatórugói” – MEGJELENTEK az idei civil- és sportszervezeteknek szóló pályázatok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcikán már több mint egy évtizedes hagyománya van annak, hogy a helyben működő civil- és sportszervezeteket jelentős, összesen 10-10 millió forintos forrással támogatja Kazincbarcika Város Önkormányzata. A pályázat idei tudnivalóiról dr. Makkai Orsolya alpolgármestert kérdeztük. A feltételek és a pályázati nyomtatványok cikkünkből letölthetőek!

A civil- és sportszervezetek programjaikra és működési költségeikre 10-10 millió Ft-os forrásból nyerhetnek el támogatást idén is Kazincbarcika Város Önkormányzatától. A pályázat benyújtási határideje március 14. A feltételek és a pályázati nyomtatványok civil szervezetek esetében ITT, sportszervezetek esetében ITT tölthetőek le.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy akár a civileket, akár a sportszervezeteket támogassuk, mert ezek a színterek a közösségi élet alapvető mozgatórugói Kazincbarcikán, ezért mi minden évben igyekszünk erre jelentős forrást elkülöníteni” – hangsúlyozta dr. Makkai Orsolya alpolgármester.

Látványsportok

A sport kapcsán kétféle támogatási forma is elérhető Kazincbarcikán. 

„Az egyik csomagba a látványcsapatsportágak tartoznak. Itt egy nagyon erős állami finanszírozás is jelen van a TAO rendszerén keresztül, de Kazincbarcika önkormányzata a kézilabda, a röplabda, a futball vagy éppen a vízilabda esetében is jelentős, sajátforrásos támogatásokat is ad ezeknek a kluboknak és egyesületnek” – emelte ki az alpolgármester.

Az íjászattól a túrázókig

Ugyanakkor vannak olyan sportszervezetek is, amelyek nem tartoznak ebbe körbe. Kazincbarcikán szinte minden sportág megtalálható a kerékpártól kezdve a teniszen, az íjászaton, a természetjáráson át a sakkig, vagyis nagyon sokféle formában működnek itt a helyi közösségek, amelyek képviselői mára már nagyon jól ismerik a szabályokat és feltételeket. 

„Mindig igyekszünk úgy kialakítani ezt a pályázati rendszert, hogy megkérdezzük az előző évek tapasztalatairól az egyesületek vezetőit — akár civilek, akár sportszervezetek —, ők pedig elmondják, hogy működési célú támogatásra vagy a programjaikhoz szeretnék, hogy az önkormányzat hozzájáruljon. Ezért minden évben úgy áll össze ez a pályázati konstrukció, hogy a többség igényeit figyelembe tudjuk venni” – összegezte dr. Makkai Orsolya.

Civileknek címezve

Idén is — hasonlóan a 2023-as pályázathoz — működési célú, illetve közösségi célú programokra lehet pályázni. A civil szervezetek 2024-ben maximálisan 400 ezer Ft-ra pályázhatnak, míg a sportszervezeteknél nincs felső limit. 

”Többnyire az lenne szerencsés, ha a civilek a maximális pályázati összeget úgy osztanák fel, hogy 75 százalékban programokat valósítanának meg és 25 százalékban az általános működési költségeiket számolnák el. A sportszervezeteknél kicsit más a helyzet, náluk a Társadalompolitikai Bizottság dönthet abban, hogy azoknak a sportegyesületeknek nyújtsunk nagyobb támogatást, amelyek nemzetközi és országos versenyekkel színesítik Kazincbarcika közösségi életét” – tette hozzá az alpolgármester. 

 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk