https://kolorline.hu/Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Érdemes jelesre érettségizni Kazincbarcikán

Januártól több új, tanulást ösztönző támogatást vezetett be Kazincbarcika Város Önkormányzata. 

„Megéri a városunkban élő fiataloknak nagyon jól tanulniuk, mert minél jobb a tanulmányi átlaguk, annál több pénzt igényelhetnek. A félévi és az évvégi bizonyítványon túl, ha az érettségijükre odafigyelnek, és az jelesre sikerül, akkor 50 ezer forintot kérhetnek tőlünk — emelte ki Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, aki hozzátette: ehhez egy pályázatot kell benyújtaniuk a diákoknak”.  

Ötvenezer forinttal közelebb a Balatonhoz

Mostantól a helyi pedagógusok által szervezett nyári balatoni táboroztatást is támogatja a város. „Kifejezetten az volt a kérésünk, hogy balatoni táborozás legyen, és kazincbarcikai pedagógusok szervezzék ezeket, helyben tanuló kazincbarcikai gyerekeknek, legyenek ők akár általános-, akár középiskolások — hangsúlyozta a városvezető. — A táborozás költségének a felét az önkormányzat állja, maximum 50 ezer forintig. Ez egy kötetlen hét lehet a magyar tengernél, ami ebben a korban maradandó élményt jelenthet” — tette hozzá Szitka Péter.  

Nagy Albert, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium utolsó éves tanulója. Szerinte nagyon jó kezdeményezés, hogy idén a jeles érettségit is díjazza a város. „Nagyon jó motiváció a diákoknak amellett, hogy ez a felvételijükbe pozitívan fog beleszámítani, ráadásul ez egy kis anyagi támogatás is, hogy meg tudják kezdeni az egyetemi éveiket” – mondta a diák.

Az év végi bizonyítványért és a jeles érettségiért a támogatás július 31-ig igényelhető, míg a balatoni táborozás támogatására május 31-ig kell benyújtani a kérelmet. A támogatási pályázatok részleteiről ITT, az önkormányzati rendeletről pedig ITT olvashatnak bővebben. Ez utóbbi oldalról a szükséges nyomtatványok is letölthetőek.

 

További híreink

Durván drágult a szabálytalan parkolás: tessék még jobban vigyázni!

Dátum: 2024. aug 12. 07:10

Egy augusztus 1-jétől érvényes új kormányrendelet sokkal nagyobb bírságokkal sújtja a szabálytalanul parkolókat. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet figyelmezteti a lakosságot, hogy még körültekintőbbek legyenek, nehogy véletlenül tilosban parkoljanak. A tudatosan szabálytalankodók pedig nagyobbat kockáztató hazárdjátékosokká válnak mostantól.

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

KolorTV élőben

Programajánló

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Körúti Színház- Én és a kisöcsém

Sajóivánka, Rendezvénykatlan

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk