https://kolorline.hu/Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Érdemes jelesre érettségizni Kazincbarcikán

Januártól több új, tanulást ösztönző támogatást vezetett be Kazincbarcika Város Önkormányzata. 

„Megéri a városunkban élő fiataloknak nagyon jól tanulniuk, mert minél jobb a tanulmányi átlaguk, annál több pénzt igényelhetnek. A félévi és az évvégi bizonyítványon túl, ha az érettségijükre odafigyelnek, és az jelesre sikerül, akkor 50 ezer forintot kérhetnek tőlünk — emelte ki Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, aki hozzátette: ehhez egy pályázatot kell benyújtaniuk a diákoknak”.  

Ötvenezer forinttal közelebb a Balatonhoz

Mostantól a helyi pedagógusok által szervezett nyári balatoni táboroztatást is támogatja a város. „Kifejezetten az volt a kérésünk, hogy balatoni táborozás legyen, és kazincbarcikai pedagógusok szervezzék ezeket, helyben tanuló kazincbarcikai gyerekeknek, legyenek ők akár általános-, akár középiskolások — hangsúlyozta a városvezető. — A táborozás költségének a felét az önkormányzat állja, maximum 50 ezer forintig. Ez egy kötetlen hét lehet a magyar tengernél, ami ebben a korban maradandó élményt jelenthet” — tette hozzá Szitka Péter.  

Nagy Albert, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium utolsó éves tanulója. Szerinte nagyon jó kezdeményezés, hogy idén a jeles érettségit is díjazza a város. „Nagyon jó motiváció a diákoknak amellett, hogy ez a felvételijükbe pozitívan fog beleszámítani, ráadásul ez egy kis anyagi támogatás is, hogy meg tudják kezdeni az egyetemi éveiket” – mondta a diák.

Az év végi bizonyítványért és a jeles érettségiért a támogatás július 31-ig igényelhető, míg a balatoni táborozás támogatására május 31-ig kell benyújtani a kérelmet. A támogatási pályázatok részleteiről ITT, az önkormányzati rendeletről pedig ITT olvashatnak bővebben. Ez utóbbi oldalról a szükséges nyomtatványok is letölthetőek.

 

További híreink

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk