https://kolorline.hu/A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

Kréti Józsefné, a piaccsarnok egribor-árusa nemcsak dolgozik, hanem ott is él a Derkovits Gyula tér környékén, így duplán örül a fejlesztésnek.

„Nagyon kellett már ez a felújítás, bár a műveletek során sok volt a por, mégis megérte – jelentette ki Kréti Józsefné. – Nagyon jók lettünk, ahogy a parkkal és a játszóterekkel, most ezzel is haladtunk, és ennek nagyon kell örülnünk. Köszönjük! Sok minden történt mostanában. Mindenünk megvan ezen a környéken. Vannak éttermeink, boltjaink, jó üzleteink és itt a buszvégállomás. Biztos volna, ami hiányzik, de hirtelen nem jut eszembe.”

Harda Attila, a terület önkormányzati képviselője felidézte, hogy a projekt azzal kezdődött, hogy kiválasztották a feltétlen javításra szoruló útszakaszokat. Mint mondta: külön örül annak, hogy teljes aszfaltozással sikerült ebben a városrészben a problémát megoldani.
Duplázás: aszfaltozás közbeni közműjavítás

„A munkálatok a Derkovits tértől a Paál László utcáig tartó szakaszt érintették – tárta fel Harda Attila. – Közben kiderültek közműproblémák is, amelyeket szintén orvosolni tudtunk. Így duplán dolgoztunk, hiszen az aszfalt is megújult és a közműveket is javítottuk.”

A képviselő jól tudja, hogy a lakosság is jobban szereti a kátyúzás helyett a teljes aszfaltozást, ami nem olcsó beruházás, ezért is hálásak az itt élők, hogy ez így megvalósult. Harda Attila személyesen is örül annak, hogy kulturált körülmények között lehet mostantól közlekedni. Mint mondta: a kivitelező gyorsan végzett, a feladatok zöme egy hónap alatt lezajlott. A közműkiváltás miatt a Paál László utcai szakasz végső átadása még várat magára egy kicsit, de jó hír, hogy ez a probléma időben kiderült, és nem az új aszfaltot kellett megbontani miatta.

Az útfelújítás közeli és távoli perspektívái

„Tudjuk, hogy miután ezt sikerült megoldani, máshol is várnak problémák – hozta szóba Harda Attila. – A következőkben a Paál László kapcsolódó útszakaszainak: a Csontváry, a Barabás és a Mányoki Ádám utcáknak a javításáért lobbizunk majd.”

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk