https://kolorline.hu/Dupla játszóeszköz-avatás két izgalmas játszótéren

Dupla játszóeszköz-avatás két izgalmas játszótéren

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A játszótér-megújítások és játszóeszköz-avatások idei évadában újabb élménydús és hasznos játékokat ünnepelhettek az itt élők Kazincbarcika különböző pontjain: a Fő téri és a Csokonai utcai játszótéren is. A gyerekek és szüleik színes programok kíséretében vehették birtokba az új játékokat, kiemelten a hintákat és a csúszdás játszóvárat.

A központtól a lakótelepi játszótérig mindenfelé söpör a játszótér-felújítási hullám Kazincbarcikán. A Fő téri játszótér hosszú ideje szerez örömet a város minden irányából érkező gyermekeknek — ezt erősítette meg dr. Pásztor Gábor önkormányzati képviselő is.

A Fő téri játszóeszköz-avató krónikája

„Ezek nemcsak játszóeszközök, hanem a mozgást és az egyensúlyérzéket, így az egészséget is fejlesztik, sőt egyes példányok még a gondolkodást is — jelentette ki dr. Pásztor Gábor. — De a Fő téren kívül a város többi részén is találhatóak készségfejlesztő játszótéri játékok Kazincbarcikán.”



A képviselő szerint a telefonok és a számítógépek korában különösen fontos, hogy a gyerekek napi 1,5-2 órát mozogjanak kinn a szabadban.

„Mindenképpen fontos, hogy a gyerekek ne az íróasztal mellett töltsék a szabadidejüket, ott elég csak tanulni. Egyébként meg legyenek kinn, barátkozzanak, ismerkedjenek és mozogjanak — vallja a képviselő. — Mindenfelé más játszóeszközök találhatóak városunkban, így ha valakinek elég volt az egyiken, átmehet a másikra, ahol új játékok várják.” 

A képviselő örömmel nyugtázza a város játszótereit és azok játszóeszközeit, így bátran nevezi Kazincbarcikát a játszóterek városának is, amit nemcsak a helyiek használnak, hanem sokan direkt ezért keresik fel Kolorcityt. 



A 9 éves Sztari Gergő korábban testnevelésórákon járt többször a Fő téri játszótérre, és azóta szívesen tér vissza. Az avatón a kedvenc nagy hajó mellett kipróbálta az új hintát is, amellyel személyes tesztje szerint könnyen fel lehet gyorsulni és jó magasra menni.

Nagyszerű újdonságfogadtatás a Csokonai utcai játszótéren is

Szabó Dávid apaként a sok szépülő-épülő játszótér közül a Csokonai utcai hatalmas csúszdás, szinte futurisztikus játszóvárnak örült, hiszen gyakran jár gyermekével erre a játszótérre, mely véleménye szerint serkenti a kicsik mozgásfejlődését. 

„Itt kúszhatnak, mászhatnak, csúszdázhatnak, mindent csinálhatnak, ami a gyerekeknek fontos” — mondta az apuka, akinek kifejezetten kedves a Csónakázó-tó melletti játszótér is.



Lövey Zoltán, a Csokonai utcai játszótérért is felelős illetékes önkormányzati képviselő a körzetében már a második megújuló játszótértől boldog.

„A gyerekekért mindent — tűzte zászlajára Lövey Zoltán. — A gyerekekre oda kell figyelni, nevelni, becsülni kell őket. Belőlük még bármi lehet. Nagyon örülök, ha mosolyt látok az arcukon, és annak is, hogy ebben a körzetben sok a fiatal.”

Boldog gyerekzsivaj nemcsak a belvárosban

Az avatóünnepségek még folytatódnak, hiszen a rossz idő okán a Kertvárosban, a Csónakázó-tónál és a Babits Mihály utcán elmaradt átadók május 27-én (hétfőn) délután várják a gyerek- és szülősereget!



 

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk