https://kolorline.hu/Augusztusban Kolorfesztivál, szeptemberben pedig Kolorfutás

Augusztusban Kolorfesztivál, szeptemberben pedig Kolorfutás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika idén ismét megrendezi a Kolorfesztivált és a Kolorfutást, amelyek nemcsak a sport szerelmeseinek, hanem a zenei élményekre vágyóknak is felejthetetlen élményt ígérnek. A fesztivál színpadain olyan neves előadók lépnek fel, mint a népszerű énekesnő, Rúzsa Magdi, a legendás Korda György és Balázs Klári duó, a fiatalok körében kedvelt T.Danny és Manuel, valamint a rockzene rajongóinak kedvencei is, mint például a Kowalsky meg a Vega, a P.Mobil vagy a Bikini. A rendezvény nemcsak a szórakoztatásról szól, hanem idén is a környezettudatosság jegyében is zajlik.

Kolorfesztivál 2024

Kazincbarcika idén ünnepli alapításának 70. évfordulóját, valamint a Kolorfesztivál 10. évfordulóját is. A jubileumi események során a város és a környező települések számos gazdag kulturális programmal várják az érdeklődőket augusztus 8. és 20. között. A fesztivál nemcsak Kazincbarcikán, hanem a Sajó-völgyében található gyönyörű helyszíneken is zajlik majd, ahol a zöld tudatosság jegyében a RePohár rendszer mellett további környezetvédelmi akciók is helyet kapnak — nyilatkozta dr. Makkai Orsolya alpolgármester a KolorTV Háttér című műsorában. 

A rendezvény során különös figyelmet fordítanak arra, hogy a belépőjegyek és a RePoharak árai elérhetőek maradjanak mindenki számára. Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően a koncertjegyek ára 2500-3500 forint között mozog majd, ami országosan és térségi szinten is versenyképesnek számít — tette hozzá az alpolgármester. Jelenleg az Early Bird jegyek megvásárlása zajlik, mely június végéig tart, ezt követően emelkedik majd az ár, de még így is 5000 forint alatt maradnak a jegyárak. Ez a kedvező árazás lehetővé teszi, hogy a térség lakói is részt vehessenek a fesztivál programjain, elősegítve ezzel a zöld tudatosság terjedését.




A fellépők

A zenei sorozat a fesztivál nyitónapján, augusztus 8-án, Rúzsa Magdi koncertjével indul a Csónakázó-tónál. A városvezetés széles stílusválasztékra törekedett, így a régi legendák mellett a modern zenei irányzatok képviselői is színpadra lépnek. Augusztus 20-án a Fő téren Korda György és Balázs Klári nagykoncertje várja a közönséget. Az idei fesztivál különlegessége, hogy T. Danny és Manuel is részt vesznek, valamint a rockzene kedvelői a P. Mobil, a Bikini és az Első Emelet koncertjeit élvezhetik. A színházi élményekről a “Padlás” című musical és az Experidance táncegyüttes gondoskodik, akik a Sisi legendáját hozzák el a városba.

Az idősebbek számára a Muzsikáló templomok, míg a gyerekeknek a Kölyöksziget programsorozat kínál különleges élményeket. Az öko-kézműveskedéstől a játékos buborékshow-ig, az Alma együttes koncertjétől a kürtöskalácsig és fagyiig minden megtalálható lesz a Csónakázó-tónál, ahol a gyerekek ingyenesen élvezhetik a programokat. 

A Kolorfesztivál a Kolorcountryn keresztül a térség több településére is kiterjed, mint például Sajógalgóc, Berente és Dubicsány, különleges helyszínekkel és előadásokkal.




Kolorfutás 2024

A Kolorfutás tavalyi sikere után idén ősszel tér vissza, hogy Kazincbarcika ismét megmutathassa aktív arcát. A szeptember 21-i futóverseny során a résztvevők a város színes utcáin mérik össze erejüket. 

A futóverseny kategóriái között megtalálhatóak lesznek a junior kategóriák az óvodás és iskolás korosztály számára, akik a további korosztályi bontásnak köszönhetően azonos esélyekkel indulhatnak a megmérettetésen. A díjazásnál és az időmérésnél is lesznek különbségek, így még több díjat osztanak ki. A futóverseny távjai között szerepel az 5 kilométeres, a 10 és fél kilométeres, valamint a 21 kilométeres táv, és idén is lesz jótékonysági futam. A nevezés már elindult, és a verseny előtti napokig tart. A nevezési díjak különböző árkategóriákban érhetőek el, a junior kategóriákban pedig kedvezményes jegyeket biztosítanak, köszönhetően a névadó szponzornak és az önkormányzatnak.

„Idén nem tervezünk nagy volumenű koncertet a Kolorfutás végére, mivel a Kolorfesztiválon augusztusban annyi előadó érkezik, hogy erre nem lesz szükség. Az útvonalon viszont sokkal extrább attrakciók lesznek, mint a korábbi időszakban, így a futóknak frissítő és pezsdítő meglepetésekkel készülünk” — árulta el dr. Makkai Orsolya alpolgármester.

A Kolorfesztivál fesztiváljegyei ITT, a Padlás musical jegyeit pedig ITT érhetőek el.

A Kolorfutás versenykiírása ITT olvasható, nevezni pedig ITT lehet.



 

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk