https://kolorline.hu/Átadták a megújult Gépész utcai háziorvosi rendelőt

Átadták a megújult Gépész utcai háziorvosi rendelőt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkészült a várva várt rendelőfelújítás az összesen 2000 főt magába foglaló 7. számú háziorvosi körzetben. A Gépész utcában rendelésenként nagyjából 50-60 főt látnak el, így summázva sok ember számára jelentős pozitív változás a frissen átadott épület energetikai korszerűsítése és sok minden másra kiterjedő felújítása.

Ismét elindult a rendelés a megújult régi helyen, a Gépész utcai háziorvosi rendelőben. Dr. Motkó Tamás háziorvos három éve praktizál a körzetben. Nagyon örül, hogy a teljes gőzzel véghezvitt korszerűsítés után újra ezen a címen rendelhetnek, csak már friss épületben, korszerű világítás és sok egyéb újdonság mellett.

A korszerűsített tényezők listája hosszú a Gépész utcában

„Sokat jelent a megújítás. A régi rendelő már nem felelt meg a mai kor követelményeinek – tekintett vissza dr. Motkó Tamás. – Elavult volt a berendezése, a burkolatok, az épület energetikája, nem volt szigetelve, ezért nagyon jó, hogy az önkormányzat ezt a pályázatot sikerre tudta vinni, és egy komoly energetikai fejlesztést valósított meg.” 

A háziorvos elégedett a teljes körű nyílászárócserével kívül-belül, a burkolat- és a vizesblokkcserével vagy azzal, hogy napelem került a tetőre, valamint a fűtés teljes felújítása is megtörtént. De a legfontosabbnak a totális akadálymentes bejárat kialakítását tartja, amely így már minden beteg számára teljesen komfortos lehet.




Városi fejlődés a központon kívül is

Klimon István alpolgármester, egyúttal a körzet önkormányzati képviselője úgy gondolja, hogy Kazincbarcika folyamatos fejlődése kapcsán könnyebb a frekventáltabb területekre gondolni, ahol többen megfordulnak: például a Völgy park vagy az Újkazinc városrész. Cserébe kevesebbet beszélnek a külterületi vagy azokhoz közelebb eső városrészekről, mint például a Kertváros, Herbolya vagy Felső-Barcika, ezért ezeken a helyeken külön öröm átadni egy befejezett projektet.

„A Gépész utcában már évtizedek óta zajlik a rendelés egy egykori családi házban, amelynek a belső kialakítása változatlan maradt az eltelt időben — fogalmazott Klimon István. —  Amikor világossá vált a korszerűsítés szükségessége, akkor úgy döntöttünk, hogy a családi házas külsőt a környezetbe illeszkedve megtartjuk, de minden mást át kell alakítani, hogy a leghatékonyabban működhessen a rendelés és a leggazdaságosabb legyen a fűtési rendszer.”

Az alpolgármester kiemelte a kerítés- és tetőcserét, valamint a megújuló energiát képviselő napelemet, illetve az akadálymentesítés tökéletesítését. A mozgásukban akadályozottak a terep adottságait kihasználva kialakított parkolóban kiszállva könnyen közelíthetik meg a rendelőt. A városvezető szerint, ha valaki belép ide, azt nemcsak az újdonság illata csapja meg, hiszen igykeztek a betegek számára felüdítő környezet teremteni, például matricázott beépített szekrényekkel, amelyek Kolorcityhez hűen még itt is színt csempésznek a fehérségbe.



 

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk