https://kolorline.hu/Helyszíni bejárás és geodéziai mérés Kazincbarcikán

Helyszíni bejárás és geodéziai mérés Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A LIFE19 CCA/HU/001320 LIFE-CLIMCOOP azonosítószámú, VÁROSOK ÉS HELYI VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A KLÍMAADAPTÁCIÓÉRT című projekt keretében hőhullám cselekvési terv, valamint öntözési, talajvédelmi és zöld infrastruktúra terv készül Kazincbarcika város számára.

Magyarországon a klímaváltozással kapcsolatban a LEGNAGYOBB KOCKÁZATOT A HŐHULLÁMOK JELENTIK, több ezer halálesetet okozva.

A két dokumentációt Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. számára a projektben konzorciumi partnerként résztvevő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. készíti szakértők bevonásával, a Miskolci Egyetem koordinációja mellett. A tervek elkészítésének első szakaszában, többkörös egyeztetést követően, helyszíni bejárásra és geodéziai mérésekre kerül sor Kazincbarcika több pontján a következő hetekben.

A tervek fő célja segítséget nyújtani az extrém hőhullámok kezelésében, előfordulási kockázatuk csökkentésében, megelőző lépések kidolgozásában és az érintett célcsoportok azonosításában. 

További híreink

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

Dátum: 2024. júl 20. 12:13

A tévézés, a vágás és a hangrögzítés kulisszatitkaiba is betekinthettek azok a gyerekek, akik a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett napközis táborban vettek részt. A diákok hangfelvételeket készíthettek, műsort vezethettek és birtokba vehették a TV stúdiót is. Az egyhetes program során sok izgalmas felfedezés várt rájuk, ebbe illet bele az a péntek délelőtt, amelyben médiaismeretekre is szert tehettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk