https://kolorline.hu/Helyszíni bejárás és geodéziai mérés Kazincbarcikán

Helyszíni bejárás és geodéziai mérés Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A LIFE19 CCA/HU/001320 LIFE-CLIMCOOP azonosítószámú, VÁROSOK ÉS HELYI VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A KLÍMAADAPTÁCIÓÉRT című projekt keretében hőhullám cselekvési terv, valamint öntözési, talajvédelmi és zöld infrastruktúra terv készül Kazincbarcika város számára.

Magyarországon a klímaváltozással kapcsolatban a LEGNAGYOBB KOCKÁZATOT A HŐHULLÁMOK JELENTIK, több ezer halálesetet okozva.

A két dokumentációt Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. számára a projektben konzorciumi partnerként résztvevő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. készíti szakértők bevonásával, a Miskolci Egyetem koordinációja mellett. A tervek elkészítésének első szakaszában, többkörös egyeztetést követően, helyszíni bejárásra és geodéziai mérésekre kerül sor Kazincbarcika több pontján a következő hetekben.

A tervek fő célja segítséget nyújtani az extrém hőhullámok kezelésében, előfordulási kockázatuk csökkentésében, megelőző lépések kidolgozásában és az érintett célcsoportok azonosításában.



 

További híreink

A múlt értékeiből merítkezik, de a jövőbe tekint — portré Hódosné Tatár Ildikó Eszterrel

Dátum: 2024. júl 07. 10:04

A Csillagfürt EGYMI tagintézmény-igazgatója az idei pedagógusnapon négy elismerésben is részesült. Hódosné Tatár Ildikó Eszter a tankerületben miniszteri elismerést és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, a városi ünnepségen a Pedagógus Szakszervezet Eötvös József emlékérem ezüst fokozatát, valamint Kazincbarcika Város Közneveléséért kitüntető díját vette át.

Beindult a ‘24-es diákmunkaszezon Kazincbarcikán: pénzkereset és munkatapasztalat

Dátum: 2024. júl 06. 21:40

Idén nyáron sem maradnak munkalehetőségek nélkül a dolgozókedvű diákok Kazincbarcikán. A 16 és 25 év közötti nappali tagozatos fiatalok a Polgármesteri Hivatalban, illetve az önkormányzat intézményeiben és cégeiben dolgozhatnak egy-egy hónapot, ahol napi négy órában foglalkoztatják őket. Az összesen 120 tanuló munkáját mentorok segítik.

Városi Semmelweis-napi ünnepség és díjátadó Kazincbarcikán

Dátum: 2024. júl 04. 22:10

A magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot követően, július 2-án gyűltek össze a kazincbarcikai egészségügyi dolgozók a Mezey István Művelődési Központban. A Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Kórház rendezvényén köszöntötték a jelenlévőket és kitüntető díjakat adtak át, majd Vastag Csaba műsorával és desszertbárral kedveskedtek az egybegyűlteknek.

Gyomirtás kezdődik a MÁV területein

Dátum: 2024. júl 02. 17:00

A MÁV Zrt. miskolci területein vegyszeres gyomirtás kezdődik, amely érinti a vasúttársaság kazincbarcikai vonalait is. A beavatkozásra július 9-én kerül sor.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk