https://kolorline.hu/A 70 éves Kazincbarcikához járó Kolorfesztivál 2024

A 70 éves Kazincbarcikához járó Kolorfesztivál 2024

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Különösen izgalmas kérdés, hogy milyen Kolorfesztivál dukál idén augusztusban Kazincbarcika 70. városi évéhez. Most egy helyen megmutatjuk: tételesen listázzuk a különféle programtípusokat, leplet rántunk a nagy fellépőkről, és a hasznos gyakorlati tudnivalókra is kitérünk. FIGYELEM: az early bird jegyek július 15-ig (hétfőig) válthatóak meg! (Cikkünkben a link!)

Tizenegyedszer is Kolorfesztivál!

A tavalyi 10. jubileumi Kolorfesztivál után sem szabadultunk meg a kerek számoktól, idén ugyanis a fesztivál otthonát adó büszke városunk, Kazincbarcika pipálta ki a hetedik X-et. Már az év elejétől darabokban fesztiválozunk, de a főporond most a már tizenegyedszer megrendezendő Kolorfesztiválé.

Új Kolorfesztivál-kiszerelés: rövidebb és intenzívebb

A hosszan elnyúló, de szórványosabb fesztiválhetek helyett idén a megszokott programmennyiséget 13 napba sűríti a város, így augusztus 8-tól 20-ig intenzívebb egymásutánban élvezhetőek a Kolorfesztivál programjai Kazincbarcikán és a környező Kolorcountry településeken.

Nagykoncertek és színpadi előadások

Fesztiválgyökerekhez illőn idén is a széles stílusválasztékú koncertek és a színpadi show-műsorok adják a főprogramok velejét három időszigetre elosztva, kétszer a Csónakázó-tónál és egyszer a Fő téren.

Kolorfesztivál koncertnapok I. — augusztus 8-tól 10-ig a Csónakázó-tónál

A Kazincbarcika 70-hez tapadó Kolorfesztivál egyik zenei csúcspontja augusztus 8-án (csütörtökön) 21:30-tól Rúzsa Magdi koncertje lesz a Csónakázó-tónál. Őt megelőzi egy szűkebb honfitársunk, Kazincbarcika többszörös tehetségkutató-nyertese, Oroszi Fanni és a Band 20:00 órai kezdettel. 

Augusztus 9-én (pénteken) 21:30-tól a Kowalski meg a Vega lesz a főszereplő, előzenekara pedig 20:00 órától a miskolci Z!ENEMi, a hiphop-rock elegyet játszó ötösfogat.

Augusztus 10-én (szombaton) 20:30-tól Manuel, a 2019-es X-Faktorból ismert, Fonogram díjas rapper, énekes és dalszerző nyitja meg a show-t egyedi hangzásvilágú dalaival. Utána 22:00 órától T. Danny énekes, rapper és dalszerző érkezik a színpadra, a milliós Youtube-nézettségű számaival.

Kolorfesztivál koncertnapok II. — augusztus 14-től 15-ig a Csónakázó-tónál

A második etapban a táncelőadásé és egy félig musicalé lesz a Csónakázó-tó színpada. Augusztus 14-én (szerdán) 20:30-tól az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái adják elő a „Fergetes — Sissi legendája” című táncelőadást. Augusztus 15-én (csütörtökön) 20:00 órától Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter: A padlás című (ok)kultikus darabja hódít a Pannon Várszínház előadásában.

Kolorfesztivál koncertnapok III. a Szent István-ünnep keretében — augusztus 18-tól 20-ig a Fő téren

Augusztus 18-án (vasárnap) 18:30-tól az Első Emelet ikonikus formációja idézi meg a 80-as évek életérzését. 20:30-tól pedig a több mint 40 éves legendás Bikini lép fel.

Augusztus 19-én (hétfőn) 20:30-tól az edelényi Császta Néptáncegyüttes örökíti tovább a magyar néptánc hagyományait majd 21:30-tól követi őket a közkedvelt Horváth Tamás könnyűzenei produkciója.

A Szent István-ünnepen, augusztus 20-án (kedden) 19:00 órától a magukat kézzel is, lábbal is a világ leggyorsabb néptáncosainak valló Fricska Táncegyüttes előzi meg a kenyérszentelést. Ezután 20:00 órától a minden korosztályban népszerű Korda György és Balázs Klári adják elő Korda 85 című produkciójukat, majd 21:15-től következik a Kolorfesztivál végjátéka, a tűzijáték.


A színes koncertek regisztráció és belépővonzatát ITT, egyéb technikai részleteit pedig megtaláljátok az idei Kolorfesztivál programfüzetben vagy online a Kolorcity programjai között, ITT!

További változatos élményprogramok a Kolorfesztivál 2024-en

A képzőművészeti kultúra képviseletében egy nagyszabású program, a Galéria ‘70 című multikiállítás megnyitójával indul el augusztus 8-án (csütörtökön) 17:00 órakor a Kolorfesztivál. Ez 18 Kazincbarcikához köthető, különféle ágazatban alkotó művész közös tárlata. 

Augusztus 10. és 12. között (szombattól hétfőig) visszatér a hagyományos Kölyöksziget is, a gyerekeknek szóló kreatív, sportos és élményprogramokkal, illetve gyermeksláger szolgáltatásokkal, mint hajfonás vagy gyerekarcfestés. 

Az pedig idén sem derül ki, hogy zene nélkül mit érnek Isten kazincbarcikai házai. Augusztus 11. és 18. között öt alkalommal a Muzsikáló templomok ismét dallamos áhítatra hívják a közönségüket. 

A szemet vagy lábat táncoltató szerteágazó táncos programokat márkahűen szintén nem kell nélkülözni a XI. Kolorfesztivál évadában sem. E művészeti ág kiemelkedő szereplői augusztus 11-én (vasárnap), 12-én (hétfőn) és 16-án (pénteken) 20:00 órai kezdettel várják közönségüket. 

Jó szokás szerint Kolorcountryvá is bővül Kolorcity a fesztiválnapokra, így a program sokféleségébe bekapcsolódik térségünk is. A szokásosnál is érdemesebb ilyenkor városhatárt hágni és ismerkedni a környező településekkel az alkalmi programjaikon keresztül. Az ingergazdag élmények augusztus 13-án (kedden) Sajóivánkára visznek a Körúti Színház Én és a kisöcsém című előadására, augusztus 15-én (csütörtökön) az aggteleki Baradla-barlangba Varga Miklós és a Band Életmű nagykoncertjére, augusztus 16-án (pénteken) Bánhorvátiba egy Kamarazenei koncertre, valamint ugyanezen a napon a szuhakállói Kastélykertbe egy TNT koncertre.

A 70. városi szülinapi Kolorfesztiválon ezen kívül többek között további kiállításmegnyitók, könyvbemutató, FesztiRoll néven e-roller- és segway-túrák, extrémsport-bemutatók, gólyalábas performansz, utcazene, guruló zongorás előadás, Somodi-Hornyák Szilárd művészeti szemszögű kisvonatos városnézése és gasztronómiai élmények várják majd a becsatlakozókat.

A Kolorfesztivál RePohár tovább bulizik velünk

A tavaly debütált — a Kolorcity-szivárvány minden színe közül leginkább a zöldnek hódoló — Kolorfesztiválos RePohár újra velünk lesz. Idén már kétféle félliteres változatnak örvendhetnek a gyűjtőkedvűek. A város 70. születésnapjára elkészült a Kazincbarcika 70 RePohár, és az egészes éves szülinapi programok jelképe szintén kapható lesz a fesztivál, valamint a város RePohár-pontjain. Ezek bevetésével maradhat minél szemétmentesebb a program, ami a mérleg túloldalán ugyanolyan fontos, mint nagyon jól érezni magunkat.

A XI. Kolorfesztivál kiemelt eseményein, nagykoncertjein a környezettudatosság jegyében az italok csakis RePohárban kaphatóak, műanyag palackos, alumíniumdobozos és üveges termék nem kerül ki a pultokból:

  • A poharak visszaválthatóak és italfordulat esetén cserélhetőek.
  • A megtartók jutalma a menő, újrabevethető poháron túl a jótett is.
  • A pohárvisszaváltás a RePohár CHANGE standnál lehetséges. Egy visszaadott RePohár árfolyama 300 Ft.
  • Védekezve a szarka/cápa/hiénamód ellen, egy ember egy alkalommal legfeljebb 4 poharat válthat vissza.

Technikai gyorssegély — jegyopciók és parkolás

A jegyvásárlás lehetőségei

A fesztivál belépődíjas programjaira jegyek válthatóak: 

⇒ online ITT (a programot megelőző éjfélig)
⇒ nyomtatottan a Mezey István Művészeti Központ pénztárában (hétfőtől péntekig, 10:00 és 17:30 között), valamint a rendezvényhelyszínen (a programok napján).

Fesztiválbérlet és kedvezmények

A rendezvényprogramokra idén is fesztiválbérlet váltható, amely a „Kol(or)án kelőknek” jelentős early bird kedvezményekkel is kaphatók, egészen július 15-ig. Ezekről, valamint a nyugdíjas, gyermek- és diákkedvezményekről, illetve a fizetési módokról ugyancsak ITT lehet tájékozódni. 

Regisztráció ingyenes programra

Az egyetlen díjtalanul is regisztrációhoz kötött programra is online lehet jegyet váltani EZEN AZ OLDALON  vagy személyesen/telefonon a Mezey István Művészeti Központban.

Parkolási súgó

A Csónakázó-tó programjainál az alábbi parkolóhelyek vehetők igénybe:

⇒ Fizetős (korlátozott számban, kb. 300 férőhellyel, 1000 Ft/alkalom díj ellenében):

  • Vízi komplexum parkolója, valamint az előtte található térkövezett szakasz és a mögötte lévő füves terület

⇒ Ingyenes

  • Kolorcity Aréna vendégparkoló
  • Kolorcity Aréna hazai parkoló
  • Akácfa utcai parkoló, a volt Diamond épülete előtti terület

A polgármester bulizásra buzdítói szavai

„A Kolorfesztiválon mindenkihez szólva ünneplünk — üzente összefoglalólag Szitka Péter polgármester. — Színes lesz a fellépő énekesek és zenészek sora, szerteágazóak a gyermekprogramok, elhozzuk a legnépszerűbb színházi előadásokat, megmutatjuk a tánc legmagasabb szintjét, valamint kiállításokon kel életre Kazincbarcika 70 éve, miközben velünk ünnepelnek vidéki barátaink is az összetartozás és a közös élmény jegyében.”


A programnaptár elérhető ITT vagy itt ↓↓↓


 

További híreink

Jelentkezz iskolaőrnek!

Dátum: 2024. júl 15. 16:39

A police.hu iskolaőröket keres. Az iskolaőr feladata, hogy közreműködjön a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Az iskolaőr intézkedésre és kényszerítőeszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó személy. További részletek a cikk alján található linken keresztül érhetőek el.

Triplán összetett balatoni „applikációs” tábor a kazincbarcikai gyerekeknek

Dátum: 2024. júl 14. 20:56

A kazincbarcikai diákok balatoni táborozását támogatja idén a város önkormányzata. A Kazinczy Ferenc Tagiskola 47 tanulóval már elégedetten túl van az izgalmas alkalmon. Újdonságként 2024-ben minden eddiginél összetettebb, három különböző választási lehetőséget kínáló tábort szerveztek révfülöpi bázissal, de számtalan helyre csatangolással a tágabb környéken.

Szabadidős táborban jártak a héten a kazincbarcikai gyerekek

Dátum: 2024. júl 13. 18:02

A nyáron elérhető kazincbarcikai gyermektáborok egyik legizgalmasabbika a szabadidős Kolortábor volt. A kis résztvevők ügyességi, mozgásalapú, zenés, egyéni készségfejlesztő programokon és csapatjátékokon vehettek részt, de a Kolortábor különleges programjait, mint a médiaközpont-látogatást, a tánctanulást és a pizzasütést is kipróbálhatták.

Meghosszabbították a harmadfokú hőségriasztást

Dátum: 2024. júl 12. 11:57

Eredetileg ma éjfélig adta ki a harmadfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos az ország egész területére, azonban a rendkívüli melegre való tekintettel meghosszabbította az érvényességét július 18-án (csütörtökön) éjfélig.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk