https://kolorline.hu/Kolorfesztivál — színes lesz az augusztusi gasztronómia Kazincbarcikán

Kolorfesztivál — színes lesz az augusztusi gasztronómia Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ínycsiklandó illatok, különleges ételek és italok, jó hangulat. Koncertek, kiállítások, táncbemutatók és gyerekrendezvények mellett kulináris élmény is várja augusztusban azokat, akik augusztus 8. és 20. között kilátogatnak az idei Kolorfesztiválra. Az ihletet az ételek és italok elkészítéséhez a 70 éves város imázsa, a színek kavalkádja adta.

Gin Gin

Szeder és citromfűszörp, bodzahab, Limoncello és színes kokélspay-k. Koloretta néven alkoholmentes koktéllal is készül a Gin Gin a Kolorfesztiválra. Az önálló desszertként is élvezhető színes koktélt kifejezetten úgy készítik majd, hogy nem lesz benne se tej, se tojás, így aki ételintoleranciában szenved, az is biztonságosan tudja fogyasztani.

A galaxis formájú színes hab egyedi karaktert jelképez majd az italon, megkülönböztetve a várost a többi településtől — mesélte Gyulai Évi, a Gin Gin Art Cafe italdizájnere.

„Egy olyan italt szerettünk volna csinálni, ami illik a fesztiválhoz és a Kolorcity koncepciójához. Egyrészt színes, másrészt mivel ez egy nyári ital, fesztiválkoktél, ezért izében nagyon gyümölcsös, citrusos és frissítő lesz” — fogalmazott Gyulai Évi, aki hozzátette: ugyanennek az italnak lesz egy alkoholos változata is, Koloretto néven.

Castello Cukrászda

A 70 éves város jelképei és színei több vendéglátóhelyet is megihlettek. Például a Castello Cukrászdában többféle desszertkülönlegességgel készülnek az augusztusi Kolorfesztiválra. Magyarné Kulcsár Judit üzletvezető-helyettes és cukrász elárulta, hogy többek között egy szivárványos citromroládot álmodtak meg, amely könnyű, lágy citromos túrótöltelékkel készül majd, de lesz még párizsi szivárványos tortaszelet, amely a ház speciális főzött csokoládékrémjére épül, készül még epres unikornisálom eperízzel megbolondítva, valamint KolorKardinális, a ház saját eperlekvárjával és színesen pompázó tejszínhabtöltettel.




Pöttöm Patti Torta- és Cukrászműhely

A nyár ízeivel készül a Pöttöm Patti Torta- és Cukrászműhely. Citrom és lime kerül egy igazi, frissítő desszertbe, amely színes, mandulás lapokkal van rétegezve, limonádés mousse-krémmel. Az ikonikus unikornis a sütemény tetején jelenik majd meg.




Eldorádó Étterem, Koktél- és Grillbár 

Az Eldorádó Étterem, Koktél- és Grillbár ajánlata házi mézes-pisztáciás-sajttortás baklava lesz.




Jóbarát Étterem

Az idei rendezvényre a vendéglők is izgalmas fogásokkal készülnek, így a választék sokszínű lesz. A Jóbarát Étterem egy könnyű nyári ételt alkotott meg, mely friss kevert salátákkal és töltött csirkemellel kápráztatja majd el a vendégeket.

„A színesség eléréséhez spenóttal, szárított paradicsommal illetve curryvel töltjük majd a csirkemellet, amelyhez lesz egy kis friss zöldségköret, hollandi mártás, buggyantott tojás és savanyított hónapos retek” — adta az ízelítőt Varga Zsolt, a Barcika Príma Kft. Közétkeztetési vezetője.




Ambrózia Étterem és Panzió 

Az Ambrózia Étterem és Panzió egyik kolorajánlata lesz a roston sütött fűszeres harcsaderék parmezános, baconos nyári cézársalátával és ropogós házi chipsburgonyával. Emellett készülnek majd borjú BBQ-falatok, vaslapon sütött házi burgonyalángossal, roppanós, friss kerti zöldségekkel és enyhén csípős, jalapeños salsaszósszal.



Fotó: Ambrózia



Kocka Étterem és Rendezvényház 

A Kocka Étterem és Rendezvényház szintén két főétellel csatlakozik az idei Kolorfesztiválhoz. A kolor csirkesaslikot salátával, édeshasábbal és BBQ-szósszal kínálják, a kolor töltött csirkét pedig baconba tekerik, mellé petrezselymes rizst, salátát és cihamagos joghurtot tálalnak majd.



Fotó: Kocka



A különféle fogások az éttermek nyitvatartási idejében lesznek megkóstolhatók. Az idei Kolorfesztivál augusztus 8. és 20. között várja a látogatókat, gasztronómiával kiegészítve a kulturális programokat.

Aki az események között böngészne, ITT teheti meg.
Aki jegyet szeretne vásárolni,
ITT érheti el online.
A Padlás musicalre regisztrálni
ITT lehet.
A Fesztiroll jegyei pedig
ITT érhetőek el.

További híreink

Néhány napra leáll a vízfelemegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

Dátum: 2024. júl 20. 12:13

A tévézés, a vágás és a hangrögzítés kulisszatitkaiba is betekinthettek azok a gyerekek, akik a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett napközis táborban vettek részt. A diákok hangfelvételeket készíthettek, műsort vezethettek és birtokba vehették a TV stúdiót is. Az egyhetes program során sok izgalmas felfedezés várt rájuk, ebbe illet bele az a péntek délelőtt, amelyben médiaismeretekre is szert tehettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk