https://kolorline.hu/A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A tévézés, a vágás és a hangrögzítés kulisszatitkaiba is betekinthettek azok a gyerekek, akik a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett napközis táborban vettek részt. A diákok hangfelvételeket készíthettek, műsort vezethettek és birtokba vehették a TV stúdiót is. Az egyhetes program során sok izgalmas felfedezés várt rájuk, ebbe illet bele az a péntek délelőtt, amelyben médiaismeretekre is szert tehettek.

„Attila a műsorvezető, Levente a vendég, indítom a hangfelvételt, és tessék!” Ezzel a mondattal kezdődött a játékos ismerkedés. A táborozók első útja ugyanis a podcast stúdióba vezetett, ahol hangfelvételeket és stúdióbeszélgetést készíthettek.

A vezérlő is megtelt a technika és a műsorkészítés iránt érdeklődő gyerekkel, ahol Kovács István operatőr mutatta meg nekik például azt, hogyan készül a híradó.

„A foglalkozáson a gyerekek bepillantást nyerhettek a televízió működésébe, rögzíthettek hangot, megnézték hogyan vágunk és hogyan áll össze egy híradó. Szerintem nagyon élvezték, hasznosnak találták” – ismertette Kovács István, a KolorTV operatőre.

Hazai és nemzetközi sztárokkal is megtelelt a stúdió, erről a látogatás során több közös kép is született a KolorTV-ben.  A játékos feladatok pedig főként arról szóltak, hogy hogyan kommunikálunk a közösségi médiában.

„Nyelvi szórakoztató játékokkal és rajzolással is vártuk a gyerekeket, a műsorkészítés kulisszatitkai mellett – mondta Petri Nóra vezető szerkesztő. — Azért találtuk ki ezeket a feladatokat, mert a mai médiumok egyre inkább bővülnek, a közösségi média tereiben ott vannak a fiatalok és a szüleik is. Természetesen a táborozók még kicsik ahhoz, hogy Facebook-profillal vagy Messengerrel rendelkezzenek, de jól ismerik már ezt a közeget a szüleik és a testvéreik által. Olyan játékokat játszottunk velük, amelyből kiderült, hogy hogyan fejezzük ki a hétköznapokban az érzelmeket. Szó volt arról is, hogy  amikor majd írásra kerül sor — például egy üzenetben —, mennyire oda kell figyelni arra, hogy hogyan és mit közlünk, mert ott nehezebb felismerni az érzelmeket, több lehet a félreértés.”



A gyerekek profilokat is választhattak, illetve lerajzolhatták saját portréjukat is a játék során.

Az ötnapos Kolortáborban sok izgalmas elfoglaltsággal várták az alsósokat a Barcika Art munkatársai.

„Mindennap igyekeztünk színes programot szervezni nekik” – mondta Szalóczy Annamária, a Barcika Art Nonprofit Kft. kulturális menedzsere.

Vidám sportversenyek, kézműveskedés, pizzakészítés és táncoktatás is várta a táborozókat.



 

További híreink

Néhány napra leáll a vízfelemegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

Kolorfesztivál — színes lesz az augusztusi gasztronómia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. júl 19. 13:56

Ínycsiklandó illatok, különleges ételek és italok, jó hangulat. Koncertek, kiállítások, táncbemutatók és gyerekrendezvények mellett kulináris élmény is várja augusztusban azokat, akik augusztus 8. és 20. között kilátogatnak az idei Kolorfesztiválra. Az ihletet az ételek és italok elkészítéséhez a 70 éves város imázsa, a színek kavalkádja adta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk