https://kolorline.hu/Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

A Mezey István Művészeti Központ lesz a helyszíne a fesztivál művészeti programjainak. Jó hír, hogy a tárlatok nemcsak a Kolorfesztivál ideje alatt, de még utána is látogathatóak lesznek. Íme a részletek:

Augusztus 8. (csütörtök)
Mezey István Művészeti Központ

17:00 Ajándék — múltunk, jelenünk
A Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének — Kazincbarcika város fennállásának 70. évfordulója alkalmából összeállított — kiállításmegnyitója

A tárlatot megnyitja: Karikás Lajosné, a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány elnöke

Megtekinthető: szeptember 2-ig

A program díjtalan!

18:00 Galéria ’70
Kazincbarcikához kötődő művészek alkotásaiból nyíló kiállításmegnyitó. A tárlaton bemutatkozik: id. Bolacsek László ötvös- és fémműves iparművész, Majercsik János festőművész, Majercsikné Bierbaum Anna festőművész, Somodi-Hornyák Szilárd festőművész, Fülöp Tibor kovács, népi iparművész, Kövesdi Tibor festő- és fotóművész, Kin Gábor festő, Lalák Angelika keramikus, Szűcs Judit festő, Tóth Éva képzőművész, Hegedűs János grafikus, Kerekes István fotóművész, Szathmáry-Király Ádám fotográfus, Zilahy Olivér festő, Kovács Gabriella szobrász, Bacsó István művésztanár, Dobos Norbert festő, Bánki Ákos festőművész.  

Megtekinthető: szeptember 13-ig

A program díjtalan!



Augusztus 9. (péntek)
Mezey István Művészeti Központ

18:00 Dr. Czifra János: Fészbukságaim 2.0 című könyvbemutatója 
A kazincbarcikai közíró 6. kötete jelenik meg a Kolorfesztivál idején. Az egykor jogászként dolgozó dr. Czifra János még egyetemi évei alatt ismerkedett meg az írással, a helyi újságban is jelentek meg karcolatai, amelyek az első könyvének tartalmát adták. Azóta a kiadványt 5 további követte, e legutolsó pedig témáját tekintve arról szól, ami az embereket foglalkoztatja a mindennapokban, és amelyeket dr. Czifra János mintegy „internetes naplóként” jelentetett meg a közösségi médiában történelmi vagy akár politikai események kapcsán.

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk