https://kolorline.hu/Szent István-ünnep három napon át

Szent István-ünnep három napon át

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Három napon át ünnepeljük Szent István-ünnepét. A programok fő helyszíne a Fő tér lesz Kazincbarcikán.

Augusztus 18. (vasárnap)
Fő tér

17:00 Gasztroprogramok 

17:00 Gulliver Gang - utcazene
A Gulliver Gang Magyarország legeredetibb utcazenei gólyalábas performansza, akiket a zene, az interaktív szórakoztatás és a gólyalábas hangulatkeltés egyedi keveréke jellemez.

18:30 Első Emelet
A ’80-as évek térnek vissza az Első Emelet segítségével. A hazai poptörténelem meghatározói az diszkókorszak újhullámát és szintipop életérzését hozzák el Kolorcitybe.

20:30 Bikini
A zenekar több mint 40 éve alakult. A Bikini azóta is elsősorban koncertező zenekar, megszámlálhatatlanul sok fellépésük egyik — számunkra meghatározó — állomása lesz a Kolorfesztivál. Bár a zenekar 1992-ben búcsút mondott a közönségnek, de később ráébredtek, hogy mennyire nagy szükség van arra, hogy dalaikkal elmondják, hogyan érzi magát a kisember a világban. Azóta adnak ismét reményt a közönségnek dalaikkal.

 A program díjtalan!

Eötvös téri játszótér

19:00 Gulliver Gang - utcazene
A Gulliver Gang Magyarország legeredetibb utcazenei gólyalábas performansza, akiket a zene, az interaktív szórakoztatás és a gólyalábas hangulatkeltés egyedi keveréke jellemez.

Augusztus 19. (hétfő)
Fő tér

17:00 Gasztroprogramok

18:00 Agyagbanda — utcazene
A miskolci Agyagbanda igen gazdag repertoárral érkezik Kazincbarcikára. Nótákat, népi dallamokat, régi slágereket is játszanak majd utcazene keretében. A közönség pedig akár táncra is perdülhet vagy együtt énekelhet velük.

20:30 Császta Néptáncegyüttes
Az edelényi együttes 16 éve alakult, és meghatározó arca a Bódva-menti települések kulturális programjainak. Igazi hagyományőrzők, akik fellépéseik során adják át a közönségnek múltunk emlékeit. Vezetőik azt hirdetik: „a magyar néptánc nem pusztán a falusi élet visszhangja, hanem az egész magyar lélek tükre”.

21:30 Horváth Tamás
A Horváth Tamás produkció vitathatatlanul a hazai könnyűzenei elit közé sorolható. Dalainak különlegessége, hogy mindig tartalmaznak valami pluszt, ami szinte már védjegynek mondható, amiről egyértelműen beazonosítható, hogy ez egy Horváth Tamás dal.

A program díjtalan!



Augusztus 20. (kedd)
Fő tér

11:00 Szentmise (Szent Család-templom)

10:00-12:00 és 15:00-21:00 között óránkénti indulással Kul-túra Somodi Hornyák Szilárddal 
Kisvonatos városnézés a szobroktól a házfalfestményekig.

Jegyek online ITT érhetőek el.

17:00 Gasztroprogramok

17:00 Mr. Piano
A gurulózongorájáról híres művész fesztiválok és rendezvények visszatérő vendége.
A teljesen elektromos, irányítható zongora fantasztikus látványt és felejthetetlen pillanatokat nyújt bárkinek, aki szereti a zenét. Az eredetileg népzenész Vágó János vándorzongorájával szeretettel vár mindenkit a város több pontján.

19:00 Fricska Táncegyüttes 
A világ leggyorsabb néptáncosainak vallják magukat, akik 2019 óta bizonyítják, hogy nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon. 
Önálló produkciójukkal érzelmek, hangulatok, ritmusok varázsolják majd el a közönséget. A magyar népművészet legvirtuózabb férfiai: Papp Gergő, Papp Máté Bence, Szabó Dániel és Popovics Márk.

19:45 Ünnepi kenyérszentelés, kenyérszegés

20:00 Korda 85 (Korda György és Balázs Klári koncertje)
Korda György az 1960-as évek eleje óta hódít Magyarországon. Egy olyan énekes, aki azóta is a pályán tudott maradni, maradandót alkotva. A ’80-as évek óta társa Balázs Klári, aki megújulást hozott a páros életébe, így produkcióik azóta is töretlen sikernek és népszerűségnek örvendnek. Az idén 85 éves Korda György és felesége, Balázs Klári, igazi slágerekkel és látványos színpadi show-val készül a Kolorfesztiválra.

21:15 Tűzijáték

A program díjtalan!



 

További híreink

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk