https://kolorline.hu/Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

A díj névadója, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egykori bűnügyi osztályvezetője 2019. április 10-én tragikus hirtelenséggel huny el.

Idén a díjat Czinege Lászlótól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől dr. Sallai István, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője vehette át.

A díjat évente egyszer — a névadó születésnapjához igazodva — adják át a huzamosabb ideig kimagasló színvonalon és eredményességgel teljesítő, a bűnüldözés területén az általános és speciális szakmai ismereteket kreatív módon hasznosító munkatárs részére.

A névadó, Tündik Csaba fellépésére, cselekedeteire minden esetben a határozottság és a céltudatosság volt jellemző. Második családja volt a rendőrség. Megkövetelte a pontosságot, a következetességet, ugyanakkor egyensúlyra törekedve figyelemmel kísérte az egyéni sorsokat, problémákat is. Munkatársai bármikor bizalommal, feltétel nélkül fordulhattak hozzá mind szakmai, mind magánéleti kérdésekben. Mindenkor határtalan türelemmel és önzetlenül tudott másokat segíteni, tanáccsal, iránymutatással szolgálni a nehezen megoldható kérdésekben is. Fiatalabb kollégáit tanította, de ő maga is tanult tőlük. Közösségi ember volt, a rendőri munkát hivatásának tekintette.



A díjazott dr. Sallai István az eltelt majd’ 20 éves hivatásos szolgálati ideje alatt munkáját végig bűnügyi szakterületen, rendkívüli intenzitással végezte. Szakmailag hozzáértő, a legnagyobb odafigyeléssel, szorgalommal teljesítő, magas színvonalon koordináló és irányító vezető, aki nem torpan meg a kihívások előtt. Kiváló szervezőképességét, kapcsolatteremtő készségét nagyszerűen kamatoztatja munkája során. Feladatellátására a szakmai hozzáértés, precizitás jellemző.

Az ünnepélyes keretek között megtartott díjátadót megtisztelte jelenlétével az elhunyt özvegye, Tündikné Vörös Mónika és lánya, Tündik Edina is.

Forrás: police.hu
Fotók: B.-A.-Z. Vármegyei Rendőr-főkapitányság

További híreink

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk