https://kolorline.hu/KolorFund — önkormányzati támogatás vállalkozásoknak

KolorFund — önkormányzati támogatás vállalkozásoknak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Eldőlt, hogy mely vállalkozások kaphatnak támogatást idén Kazincbarcika Város Önkormányzatától. A leköszönt képviselő-testületi utolsó ülésén fogadta el az erről szóló javaslatot, mintegy félszáz mikro- és kisvállalkozást segítve ezzel.

A képviselő-testület tavasszal döntött arról, hogy ismét meghirdeti a KolorFund pályázatot. A helyi mikro- és kisvállalkozások megújulását, működésük hatékonyságát támogató kazincbarcikai kezdeményezés még a tavalyinál is népszerűbb volt. A rendelkezésre álló 30 millió Ft-os keretösszegre majd’ négyszeres támogatási igény érkezett, de a pályázók száma is jelentősen növekedett. 

A pályázaton a Kazincbarcika város közigazgatási területén belül tevékenységet végző, itt székhellyel, telephellyel rendelkező mikro- és kisvállalkozási kategóriába tartozó szervezetek vehettek részt — ismertette a KolorFunddal kapcsolatos összegzésében Szitka Péter polgármester. 

„A beérkezett 87 pályázatból 77 felelt meg a kritériumoknak, a szakmai Bíráló Bizottság pedig 49-et javasolt támogatásra — hangsúlyozta a városvezető. — A négyszeres támogatási igény jól mutatja az önkormányzat által nyújtott támogatási igény iránti nagy érdeklődést.”

Dr. Juhász-Nagy Judit, a Bíráló Bizottság egyik tagja pályázatkezelői múltja által kötődik a KolorFundhoz, és örömmel vállalta az elbírálói felkérést.

„Voltak egészen kiváló, hiánypótló szolgáltatást kínáló koncepciók is, világos stratégiával — nyilatkozta dr. Juhász-Nagy Judit. — Néhol személyes elkötelezettség is kiderült. Ezeket minden zsűritag szívesen olvasta.”

Akadtak azonban formailag és tartalmilag hiányos munkák is, melyeket újragondolás után szívesen látnának újra, de ebben a körben nem választották azokat támogatásra. Némelyik pályázat azzal vált az elbírálóknak szimpatikussá, mert a közösségért kívánt tenni, míg mások az utánpótlásra és a nevelésre koncentráltak vagy a településhez és stratégiájához illeszkedtek, akár munkahelyteremtéssel jártak.



A Bíráló Bizottság által támogatásra javasolt 49 projekt összesen 72,5 millió Ft-ot igényelt, Kazincbarcika Város Önkormányzata pedig 30 millió Ft-ot különített el a KolorFundra. A bíráló testület a hasonló tartalmú pályázatokat azonos támogatási intenzitással javasolta támogatásra, és három kategóriát alakított ki. 

Az igényelt támogatás egyharmadát kaphatják a szépségiparba tartozó vállalkozások és azon szolgáltató vagy termelőtevékenységet végzők, akiknél az eszközbeszerzés nem eredményez tevékenységbővülést.

Ötven százalékos támogatással a gyártó tevékenységet végző vállalkozások élhetnek, ahol jelentős árbevétel-növekedést jelent a tervezett beruházás megvalósítása.

Kétharmados támogatásra olyan esetekben tett javaslatot a bizottság, ahol a pályázat innovatív, illetve a városfejlesztési stratégiához különösen kapcsolódó vagy a közösség fejlesztését célzó tevékenység valósul meg. 

A döntés alapján a nyertes 49 pályázó összesen 30 millió Ft támogatást kaphat szerződéskötés után Kazincbarcika Város Önkormányzatától terveinek megvalósítására.

További híreink

Az idősek napja legyen csak fiatalos!

Dátum: 2024. okt 05. 13:00

Az ifjú lélek ünnepeként tartotta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata október 1-jén a Don Bosco Sportközpontban az idősek világnapi programját. Az összetett rendezvény fő műsorszáma a városvezetői ajándékozást és a köszöntőt követően Csonka András zenés randevúja volt.

Fékező lakáspiac Kazincbarcikán is — sokan kínálnak, kevesebben vesznek

Dátum: 2024. okt 05. 11:33

Árrobbanást és keresletélénkülést vártak az ingatlanpiac szereplői az év első felében. Térségünkben azonban ez nem következett be, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye lakás- és házárai nem drágultak jelentősen. A Kolorline által megkérdezett szakember szerint a piacon egyelőre kevés a vevő és nagy a kínálat. Ez tapasztalható Kazincbarcika ingatlanáraiban is. Ez a vevőknek jó hír, az eladóknak egyelőre kevésbé.

Tompa-emléknap és elsős avató a Tompa Mihály Általános Iskolában

Dátum: 2024. okt 02. 20:00

Kettős ünnepnapot tartott szeptember 26-án az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája. Már megkezdett hagyományt folytattak azzal, hogy a névadó Tompa Mihály emléknapját összekötik az első osztályosaik avató ünnepségével. A összetett ceremónia a szülőknek, diákoknak és a tanároknak is lélekemelő volt.

Megalakult az új képviselő-testület

Dátum: 2024. okt 02. 17:56

Október 2-án tartotta alakuló ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának új képviselő-testülete. A grémium letette esküjét, megválasztották a város alpolgármesterét, a bizottságok tagjait és döntöttek a működésüket érintő kérdésekben. Az önkormányzati rendszer némileg átalakult, amelynek célja a hatékonyság növelése, valamint a szakmai szempontok előtérbe helyezése.

KolorTV élőben

Programajánló

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Stroke prevenciós délelőtt

Miskolc, Városháza aula

Szüreti vigalom Bükk & Bor - hagyományok és borgasztronómia

Kazincbarcika

Tökös játszóház

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk