https://kolorline.hu/Fékező lakáspiac Kazincbarcikán is — sokan kínálnak, kevesebben vesznek

Fékező lakáspiac Kazincbarcikán is — sokan kínálnak, kevesebben vesznek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Árrobbanást és keresletélénkülést vártak az ingatlanpiac szereplői az év első felében. Térségünkben azonban ez nem következett be, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye lakás- és házárai nem drágultak jelentősen. A Kolorline által megkérdezett szakember szerint a piacon egyelőre kevés a vevő és nagy a kínálat. Ez tapasztalható Kazincbarcika ingatlanáraiban is. Ez a vevőknek jó hír, az eladóknak egyelőre kevésbé.

A térség más városaihoz hasonlóan Kazincbarcikán is enyhe visszaesést mutatnak az ingatlanértékesítési mutatók: fordított arányban áll a vásárlás és a kínálat, vagyis kevés a vevő és sok az eladó lakás. A szakemberek mostanában nem számítanak árrobbanásra.

Pogány István, az Agora Ingatlaniroda tulajdonosa szerint az ingatlanárak egyelőre nem is indulnak meg fölfelé. 

„A túlkínálat és a reális ár között óriási a szakadék — mutatott rá az ingatlanszakember. — Hogyha túlkínálat mellett nem gondolkodik el az eladó, hogy vevőként megvenné ugyanezen az áron az ingatlanát, akkor sokáig fogja még kínálni azt.”

Egy kétszobás, nagy erkélyes, 55 négyzetméteres panellakás, amely még nagyobb felújításra is szorul, nagyjából 15,5 millió forintért cserélhet gazdát Kazincbarcikán, míg egy hasonló, felújított panelt általában 20 millió Ft fölött hirdetnek meg jelenleg. Pogány István szerint a vevők ilyenkor összehasonlítanak, és mérlegre teszik, hogy melyik éri meg nekik jobban, mennyit kell még rákölteni a felújítandó változatra. A téglalakásokat – mivel korszerűsítésük lehetősége is más — ennél valamivel olcsóbban kínálják a városban. Akár panelről, akár téglalakásról beszélünk, a praktikusan egyedi kialakítás és az alsóbb szintek általában emelik az irányárat, míg a rossz állapot és a felsőbb emeletek többnyire csökkentik azt. A családi házak esetében nagyon sokrétű a kínálat, kedvelt a kertvárosi övezet, itt is főként az újépítésűek. Egy nemrég épült 100 négyzetméteres ház 35 milliótól akár 60-70-80 milliót is érhet állapottól, környezettől, infrastruktúrától és persze kereslettől függően.

További híreink

Az idősek napja legyen csak fiatalos!

Dátum: 2024. okt 05. 13:00

Az ifjú lélek ünnepeként tartotta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata október 1-jén a Don Bosco Sportközpontban az idősek világnapi programját. Az összetett rendezvény fő műsorszáma a városvezetői ajándékozást és a köszöntőt követően Csonka András zenés randevúja volt.

KolorFund — önkormányzati támogatás vállalkozásoknak

Dátum: 2024. okt 04. 08:45

Eldőlt, hogy mely vállalkozások kaphatnak támogatást idén Kazincbarcika Város Önkormányzatától. A leköszönt képviselő-testületi utolsó ülésén fogadta el az erről szóló javaslatot, mintegy félszáz mikro- és kisvállalkozást segítve ezzel.

Tompa-emléknap és elsős avató a Tompa Mihály Általános Iskolában

Dátum: 2024. okt 02. 20:00

Kettős ünnepnapot tartott szeptember 26-án az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája. Már megkezdett hagyományt folytattak azzal, hogy a névadó Tompa Mihály emléknapját összekötik az első osztályosaik avató ünnepségével. A összetett ceremónia a szülőknek, diákoknak és a tanároknak is lélekemelő volt.

Megalakult az új képviselő-testület

Dátum: 2024. okt 02. 17:56

Október 2-án tartotta alakuló ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának új képviselő-testülete. A grémium letette esküjét, megválasztották a város alpolgármesterét, a bizottságok tagjait és döntöttek a működésüket érintő kérdésekben. Az önkormányzati rendszer némileg átalakult, amelynek célja a hatékonyság növelése, valamint a szakmai szempontok előtérbe helyezése.

KolorTV élőben

Programajánló

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Stroke prevenciós délelőtt

Miskolc, Városháza aula

Szüreti vigalom Bükk & Bor - hagyományok és borgasztronómia

Kazincbarcika

Tökös játszóház

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk