https://kolorline.hu/Biciklik és Halak Kolorcityben (2013)

Biciklik és Halak Kolorcityben (2013)

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcikán mára majd’ félszáz szembeszökő falfestmény található. A második példány még bőven a 2013-as első nemzedéket gazdagítja.

Kolorcity központjában, az Egressy Béni út és a Csónakázó-tó között félúton, a Dobó István tér 8. szám alatti ház oldalában találjuk a Biciklik és halak elnevezésű házfalfestményt. Kovács G. Tamás alkotó üzenete szerint a biciklik és a halak mindenben különböznek, de mégis, példamutatóan békésen megférnek egy házfalon. 

Más szemszögből a város körüli, kirándulásra csábító természeti környezetre is utalhat a konstelláció. Tetejükben a kép szépen összecseng azzal is, hogy már többször Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika, nem véletlenül. A városunkban a bicikliút-hálózat és a kerékpáros-ellátottság is kitűnő.

A Biciklik és halak Kolorcityben című kültéri mű három festő-alpinistája Grubánovits Attila, Karácsonyi László és Lengyel Valter volt.

A „Kolormuráliák” fotói ITT érhetőek el.

A Színes Szomszédok című festményről korábbi írásunk ITT olvasható.



 

További híreink

Diákolimpia a mezőn — 200 gyermek futott

Dátum: 2024. okt 06. 15:00

A zivatar ellenére szívósan megrendezték idén is a Diákolimpia mezei futóbajnokságát Kazincbarcikán. A megmérettetésen mintegy 200 tanuló vett részt, korcsoportokra bontva. A sportkedvet és elszántságot erősen próbára tevő időjárás sem szegte a futók kedvét, nem lett akadály a gördülékenyen zajlott verseny számára.

Az idősek napja legyen csak fiatalos!

Dátum: 2024. okt 05. 13:00

Az ifjú lélek ünnepeként tartotta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata október 1-jén a Don Bosco Sportközpontban az idősek világnapi programját. Az összetett rendezvény fő műsorszáma a városvezetői ajándékozást és a köszöntőt követően Csonka András zenés randevúja volt.

Fékező lakáspiac Kazincbarcikán is — sokan kínálnak, kevesebben vesznek

Dátum: 2024. okt 05. 11:33

Árrobbanást és keresletélénkülést vártak az ingatlanpiac szereplői az év első felében. Térségünkben azonban ez nem következett be, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye lakás- és házárai nem drágultak jelentősen. A Kolorline által megkérdezett szakember szerint a piacon egyelőre kevés a vevő és nagy a kínálat. Ez tapasztalható Kazincbarcika ingatlanáraiban is. Ez a vevőknek jó hír, az eladóknak egyelőre kevésbé.

KolorFund — önkormányzati támogatás vállalkozásoknak

Dátum: 2024. okt 04. 08:45

Eldőlt, hogy mely vállalkozások kaphatnak támogatást idén Kazincbarcika Város Önkormányzatától. A leköszönt képviselő-testületi utolsó ülésén fogadta el az erről szóló javaslatot, mintegy félszáz mikro- és kisvállalkozást segítve ezzel.

KolorTV élőben

Programajánló

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Stroke prevenciós délelőtt

Miskolc, Városháza aula

Szüreti vigalom Bükk & Bor - hagyományok és borgasztronómia

Kazincbarcika

Tökös játszóház

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk