https://kolorline.hu/Nyerteseket hirdetett az 55 éves Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Nyerteseket hirdetett az 55 éves Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Fennállásának 55. születésnapját ünnepelte a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület október 15-én. Az évfordulót még különlegesebbé tette, hogy a szervezet a jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom” nyerteseit is kihirdette. A pályázaton több kategóriában indulhattak az érdeklődők.

Sok érdeklődőt vonzott a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület kombinatív születésnapi és díjkiosztó ünnepsége. A rendezvényt az ünnepi köszöntőkkel kezdték, amellyel többek között Szitka Péter polgármester méltatta a már 55 éves szervezetet: „Ennek az egyesületnek csodálatosan alakul majd a jövője is, amit a város hosszú-hosszú éveken keresztül élvezni fog.”

A városszépítők zenés-táncos produkciókkal is kedveskedtek a közönségüknek. Az egyesület ügyvezető-elnökét, Pelyhéné Koós Henriettát nem csupán hosszúra nyúló történelmük tölti el büszkeséggel, hanem az előttük álló évek is, amelyekre sok tervet szőnek.



A jövő városszépítőin van a veteránok szeme

„A meglévő tradicionális programjainkat mindenképpen szeretnénk megtartani, és elsősorban új programokkal szeretnénk megjelenni, amelyekkel az a cél, hogy a fiatalokat, az ifjú városszépítőket is magunkhoz tudjuk egy kicsit édesgetni — árulta el Pelyhéné Koós Henrietta. — Legfontosabb törekvésünknek azt tekintjük most, hogy kineveljük a jövő városszépítő generációját.”



A „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom” győztesei is elnyerték a jutalmukat

A városszépítő szervezet a születésnapjának megünneplésén túl a „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom” nyerteseit is kihirdette. A pályázaton négy kategóriában — erkély/ablak, lépcsőház és környéke, családi ház/kert és intézmény — nevezhettek a versenyzők. A legszebbeket különböző módon jutalmazták: a kategóriák első három helyezettje vásárlási utalványt kapott, míg a résztvevők közül többen különdíjat és Városszépítő Elismerést vehettek át. Az egyik nyertes pályázó, Üveges Istvánné megosztotta velünk, hogy párjával hosszú évek óta együtt virágosítják környezetüket.

„Ez a szívünk csücske a párommal, aki sajnos nem tudott eljönni, mert nehezére esik a járás — avatott be bennünket Üveges Istvánné. — Együtt dolgozunk és nagyon sok örömet okoz nekünk az, amikor az emberek megállnak és elmondják, hogy ők közelebb is mehetnének boltba, de direkt azért jönnek errefelé, hogy megnézzék a virágainkat. Engem ez boldoggá tesz.”

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület azért is tartja fontosnak a mozgalmukat, mert a kazincbarcikai lakóhelyek környezete hozzátesz a város szépségéhez. A korábbi és a leendő pályázókat ezért arra buzdítják a szervezet képviselői, hogy merjék még több növénnyel díszíteni otthonaikat, és jelentkezzenek a következő évi versenyre is.




 

További híreink

Földesi Ildikó anyai tusájának festménytárlata a Mezey Központban

Dátum: 2024. okt 16. 23:06

Erőteljes festménykiállítás nyílt a Mezey István Művészeti Központban október 10-én, Lélektől lélekig címmel. Földesi Ildikó saját városát szánta leendő vándortárlata első állomásának. A művész a gyerekbalesetek még felelősebb megelőzésére akarja felhívni a figyelmet azokkal a szemléletes lenyomatokkal, amelyek tizenéves fia tragikus balesetének következében születtek. A kiállítás november 22-ig tekinthető meg.

Külső Védelmi Terv gyakorlat

Dátum: 2024. okt 16. 11:07

A mai nap folyamán Kazincbarcika város Külső Védelmi Terv gyakorlatot tart a Katasztrófavédelem irányításával.

Kiállítás Bolacsek László ötvös-fémműves iparművész munkáiból

Dátum: 2024. okt 15. 22:25

Az Időskorúak Gondozóházában nyílt kiállítása Bolacsek Lászlónak az idősek hónapjában. A minitárlat különlegességét az adja, hogy a művész néhány hónapja maga is a gondozóház lakójává vált.

Városszépítő, őszi, csereberélős virágbörze

Dátum: 2024. okt 15. 06:28

Kazincbarcika virágszeretői gyűltek össze a hétvégén az Ambrózia Étterem előtt rendezett virágbörzén a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület szervezésében. A programon osztották ki azt a 800 tő árvácskát is, amelynek beszerzését Kazincbarcika Város Önkormányzata támogatta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcika Város Önkormányzatának '56-os emlékünnepsége

Kazincbarcika, '56-os emlékmű

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör alkotásainak kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk