https://kolorline.hu/Speciális fogások, modern felszerelés – naponta több ezer adag étel kerül az asztalunkra

Speciális fogások, modern felszerelés – naponta több ezer adag étel kerül az asztalunkra

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Barcika Príma Kft. modern, ipari gépekkel felszerelt konyhájában naponta 3500 adag ételt főznek. Innen kapják az önkormányzathoz tartozó oktatási és szociális intézmények is az ebédet, emellett pedig már városon kívüli, önkormányzati megrendeléseknek is eleget tudnak tenni. Diétás konyhát is üzemeltetnek, ahol speciális ebéd készül azoknak is, akiknek például gluténmentesen kell elkészíteni a menüben szereplő fogásokat.

Kedden tejfölös bableves volt a menü levesajánlata, a második pedig túrós tészta, vagy édesszájúaknak dejós tészta került az asztalára.

Egyénre szabva, odafigyeléssel

A Barcika Príma Kft. külön diétás konyhát üzemeltet azoknak, akiknek valamilyen ételintoleranciájuk van. Itt csak azoknak készül az ebéd – nagyon szigorú szabályok mellett —, akiknek az ételük elkészítéséhez speciális odafigyelésre van szükség.

Lipták Jánosné a cég diétás szakácsa. „Én főzök a gluténmenteseknek, laktózérzékenyeknek. Van, aki a tejre, tojásra érzékeny. Kukoricalisztet használunk a gluténérzékenyeknek, vagy rizslisztet” – nyilatkozta Lipták Jánosné. Abban a helyiségben, ahol ő főz, minden eszközt csak itt használnak, vagyis nem érintkezik semmilyen alapanyag olyan élelmiszerrel, amit a konyha más helyiségeiben készítenek elő, előírásaik nagyon szigorúak.

„Összesen 18 barcikai, az önkormányzathoz tartozó intézményeknek, bölcsődéknek, óvodáknak, általános és középiskoláknak, illetve nyugdíjasotthonoknak visszük ki az ételt, illetve Barcikán szintén van 3 olyan intézményünk: óvoda, bölcsőde és középiskola, amelyek nem a barcikai önkormányzathoz tartoznak, de a szolgáltatásunkat tőlünk veszik igénybe — emelte ki Visnyovszky Gyula, a Barcika Príma Kft. ügyvezető igazgatója. — Emellett Kazincbarcikán kívül is van 2 olyan önkormányzat, amely úgy döntött, hogy a Barcika Prímának a szolgáltatását használja, és mi szállítjuk a gyermekek részére az ételt. Van még kapacitásunk, tudunk még a város környezetében, amennyiben igény jelentkezik, föl tudunk vállalni további szolgáltatásokat” — hangsúlyozta.



Modern gépekkel

Az elmúlt időszakban nagyon sok eszköz megújult a konyhán. Egy ipari mosogatógéppel is bővült az eszközpark, amely nemcsak gyorsan dolgozik, hanem az edények teljes fertőtlenítését is elvégzi nagyon magas hőfokon egy-egy főzés után.

Beszereztek egy speciális hűtőberendezést is, amellyel nagyon gyorsan le lehet hűteni a benne tárolt élelmiszereket. Sokkoló hűtőnek is nevezik, mert a fagyási folyamat egyenletesen és nagyon rövid időn belül megy végbe. Egy ipari dagasztó is munkába állt, amellyel pogácsát és péksüteményeket is lehet készíteni. A konyhán sokféle eszköz szolgálja a biztonságos főzési folyamatot, hogy viszonylag gyorsan készüljenek el a finom ételek. Az itt dolgozók naponta 3500 adag ételt tesznek a térségben és a Kazincbarcikán élők asztalára, de igény esetén további megrendeléseket is teljesíteni tudnak.



 

További híreink

BMX és Roller Jam a KolorPlatzon: Extrém sport, közösség, élmény!

Dátum: 2025. jún 27. 19:13

Június végén ismét felpezsdült a KolorPlatz, amikor 16 lelkes résztvevő vette birtokba a pályát a leglátványosabb BMX- és rollertrükkök bemutatására. A nemcsak a sportágak szerelmeseinek szóló rendezvény minden korosztálynak izgalmas programokat kínált. A legfiatalabb induló mindössze 7 éves volt, ami jól mutatja, hogy az extrém sportok már a legkisebbeket is magukkal ragadják.

Ivókutak és árnyékos pihenők — komfortos játszóterek Kazincbarcikán

Dátum: 2025. jún 27. 09:00

Kazincbarcika városvezetése évek óta kiemelt figyelmet fordít a közterek fejlesztésére, különösen a kisgyerekes családok kényelmére és biztonságára. A nyári hőségben különösen fontos a friss ivóvíz elérhetősége, ezért a város több pontján ivókutakat telepítettek, amelyek nemcsak a játszótereken, hanem más közterületeken is biztosítják a felfrissülés lehetőségét. Ezért is volt meglepetés, amikor május végén a Városvédők előálltak ezzel az „ötlettel”, amiről azonnal kiderült, hogy Kazincbarcika városa már megvalósította, és folyamatosan bővíti az ivókutak sorát.

„Hókuszpókusz, avagy a mindennapok csodái” – tehetséggondozó program zárult a Dózsában

Dátum: 2025. jún 26. 15:00

Ünnepélyes zárprogrammal ért véget a Dózsa György Tagiskola: „Hókuszpókusz, avagy a mindennapok csodái” elnevezésű komplex tehetséggondozó programja. Az eseményen a tanulók projektmunkáiból kiállítás is nyílt, amely a tehetséggondozás eredményeit mutatta be a szülők, a pedagógusok és a helyi közösség számára.

Szuper sportoló versenyt tartott a Kazinczy Ferenc Tagiskola

Dátum: 2025. jún 26. 08:00

Már dicső hagyománynak áldozott a Kazinczy Ferenc Tagiskola az éves Szuper sportoló verseny 2025-ös megrendezésével. A kifejezetten az iskola tehetséges sportolóit felvonultató és köztük a legügyesebbet kereső sportprogram az eredményes tanév utolsó büszke sporteseménye volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk