Kazincbarcika

Biztonságos tanévkezdés: idén is folytatódik az iskolarendőr-program

Dátum: 2023. szept 13. 08:30

A rendőrség is segítséget nyújt a tanévkezdésben. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén 21 iskolarendőr lát el szolgálatot, vigyázva a diákok és a pedagógusok biztonságára. Feladatuk nemcsak az erőszak megelőzése és kezelése, hanem a közlekedésre nevelés és az internetes veszélyekre való figyelmeztetés is.

Láss, érts és segíts — 17. esélyegyenlőségi nap

Dátum: 2023. szept 12. 15:00

17. alkalommal találkoztak a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete szervezésében a fogyatékkal élő sorstársak Kazincbarcikán. A program célja az volt, hogy eljuttassák a legfőbb üzenetüket a városlakók felé, ami mindössze három szó: láss, érts, segíts.

Újabb halak kerültek tavainkba

Dátum: 2023. szept 12. 08:00

Kazincbarcikán népszerű kikapcsolódási program a horgászat. Ez a fajta rekreációs lehetőség biztosított is az itt élőknek, hiszen több tavon lehet űzni ezt a természetközeli tevékenységet városunkban.

Sváb est

Dátum: 2023. szept 11. 16:00

Kazincbarcika Város Német Nemzetiségi Önkormányzata sváb estet tartott a Don Bosco Sportközpontban.

Bányásznapot ünnepeltek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. szept 11. 07:00

A Fő téri bányászszobornál tartott megemlékezést Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Borsodi Bányászok Területi Tagozata. Az ünnepségen elhangzott: fontos a bányászhagyományok ápolása, hiszen egykor ez volt az ipari felemelkedés zászlóshajója.

Őrizetben Veres-dűlő rémálma

Dátum: 2023. szept 10. 21:00

Zsarolást, kapcsolati erőszakot és még több más bűncselekményt is elkövetett a kazincbarcikai Veres-dűlőben az a férfi, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

Írószercsomag minden barcikai általános iskolásnak — segítség a tanévkezdéshez

Dátum: 2023. szept 10. 17:00

Minden kazincbarcikai általános iskolába megérkezett az az írószercsomag, amellyel Kazincbarcika Város Önkormányzata járul hozzá a tanévkezdéshez. Szitka Péter polgármester hétfőn személyesen adta át a felszerelést a Tompa Mihály Református Általános Iskola 3. osztályos diákjainak.

A házfalon is kerékpárok mennek Kazincbarcikán — elkészült a 46. tűzfalfestmény

Dátum: 2023. szept 09. 19:10

Minden képzeletet felülmúlt, és várakozáson felüli népszerűségre tett szert Kazincbarcika legújabb házfalra került alkotása. A 3D-ben készült festmény a Mátyás király úton látható, és stílusosan egy kerékpárkonvojt ábrázol, nem messze a Kolorplatztól, egyértelműen utalva városunk kiemelkedő és erőteljes sportos szemléletére.

Leállósáv épül a Tardonai úton

Dátum: 2023. szept 09. 14:58

Rekonstrukció kezdődik szeptember 11-én a Tardonai út Kiserdősor utcai kereszteződésében. A munkálatok miatt november 30-ig fennakadások várhatóak a közlekedésben.

Vadgázolás — változtak a szabályok

Dátum: 2023. szept 06. 09:00

Hamarosan elkezdődik a szarvasbőgés, ennek fényében különösen fontos az a jogszabályi változás, amely július 1-jétől lépett érvénybe a vadgázolással, a vadak közutakon történő megjelenésével kapcsolatban. Az új szabályozás alapján csak akkor terheli felelősség a vadásztársaságot, ha bizonyítható, hogy a vad megjelenése a vadászatra jogosult tevékenységével áll összefüggésben, például ha etetés vagy kergetés miatt tévedt ki az útra. A változtatások célja az volt, hogy ösztönözzék a gépjárművezetőket a körültekintőbb közlekedésre.