Kazincbarcika

Horgászati újítások Kazincbarcikán: a haltelepítéstől a környezetfejlesztésig

Dátum: 2024. márc 06. 00:17

Kellemes meglepetéssel nyitotta meg a horgászok számára a 2024-es szezont a Barcika Park Nonprofit Kft.: a népszerű Csónakázó-tóba amurok kerültek. A gyarapítás a környezeti elemek bővítésével és szépítésével is folytatódik, a Csó-tó mellett a Herbolyai-tavaknál is.

Háry János füllentései kodályos pedagógusok előadásában

Dátum: 2024. márc 04. 18:29

Második alkalommal várta a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola A Kodály Ifjúsági Hangversenybérlet rendezvénysorozatára a kazincbarcikai diákokat. A résztvevői egy rendhagyó énekóra keretében Háry János daljátékának „keresztmetszetét” hallgathatták a művészeti iskola pedagógusainak közreműködésével.

A Csónakázó-tó krónikája

Dátum: 2024. márc 03. 16:47

Nemcsak virágok nyílnak Kolorcityben, amikor eljön a tavasz. Kinyílik a városlakók kedve is a szabadba járni, és ilyenkor telik meg igazán a Csónakázó-tó világa. Körülnéztünk közkedvelt városi tavunk vize táján…

Jókai Mór a Jókai téren — szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 02. 20:02

Gazdag történetű, sok helyi összefüggéssel bíró alkotással folytatjuk Kazincbarcika egész várost érintő szoborparkjának feltérképezését kortárs szoborszakértőnkkel, Somodi-Hornyák Szilárd „Távolodó” képzőművésszel és művésztanárral.

Aki életre kelti a fémeket – id. Bolacsek László iparművész tárlata a Gimi Galériában

Dátum: 2024. márc 01. 20:12

A napokban nyílt meg id. Bolacsek László ötvös és fémműves iparművész kiállítása a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Galériájában. A különleges alkotó művei minden hétköznap 18:00 óráig tekinthetőek meg az intézmény emeletén.

Színes Szomszédok (2013) — Kazincbarcika Kolormuráliái

Dátum: 2024. febr 29. 16:00

Új cikksorozatban mutatjuk be képeken és szavakkal városunk, Kazincbarcika most már büszkén 45-nél is több, nagyméretű falfestményét a külvilágnak és a mögöttük rejlő sztorikra kíváncsira városlakóknak. Időrendi sorrendben kezdjük sorozni a 2013 óta készült műveket.

Rendészeket keresnek – közbiztonsági feladatok fiataloknak

Dátum: 2024. febr 29. 07:07

Új munkatársakat keres a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet. Azokat az érettségizett fiatalokat várják, akiket vonz az egyenruha, szívesen vállalnának közterületi szolgálatot és szeretnék megtanulni a szakma sokrétű ismereteit is.

Isten éltesse a kazincbarcikai Ilona nénit!

Dátum: 2024. febr 28. 17:00

Kerek évfordulót, 90. születésnapját ünnepelte Kazincbarcikán Éles Gáborné Ilona néni. A neves alkalomból pedig nemcsak férje köszöntötte fel, hanem városunk nevében Klimon István alpolgármester és Bukó Géza önkormányzati képviselő is.

Az útfelújítás a Tóth Árpád úton folytatódik

Dátum: 2024. febr 28. 14:13

A „Belterületi utak felújítása” című projekt során többek (négyek) között a Tóth Árpád út aszfaltcseréje is kiemelt feladat. Az építési területet február végén táblázták ki, a munkakezdés folyamatban van.

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadás-sorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk