Hírek

Folytatódik a szúnyoggyérítés és a szúnyoglárva-irtás Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 26. 14:33

Földi-kémiai szúnyoggyérítéssel és földi-biológiai szúnyoglárva-irtással folytatódik a csípőrovarok számának csökkentése városunkban. Ha az időjárás kedvező, akkor június 29-én, csütörtökön az esti, éjszakai órákban végzik el a szakemberek a beavatkozásokat.

Kolorfesztivál: a rendezvény programfüzete hamarosan minden háztartásban elérhető lesz

Dátum: 2023. jún 25. 19:05

Változatos zenei stílusok, izgalmas képzőművészeti események, színvonalas tánc- és színházi programok, felejthetetlen kulináris élmények. Az idei nyár sem telhet el Kolorfesztivál nélkül, amelyet augusztus 1. és 20. között rendeznek meg a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében. A rendezvény  programfüzete hamarosan a postaládákba kerül, online formában pedig már elérhető a kolorline.hu oldalon.

Befejeződött a 2019-ben indult projekt

Dátum: 2023. jún 24. 09:45

Befejeződtek a munkálatok a Tavasz utcai játszótér korszerűsítése, közösségi kertek építése, valamint kapcsolódó zöldfelület-rendezés és közösségi tér kialakítása vonatkozásában Kazincbarcikán.

Ma este mégsem mozizunk a szabad ég alatt Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 23. 16:26

A meteorológiai előrejelzések szerint hamarosan az ország nyugati részén van, és stabilan felénk tart az a hatalmas és kiterjedt felhőzet, amely kiadós csapadékkal, jelentős viharral éri el ma este Kazincbarcikát. Emiatt a péntek este 8 órára hirdetett kertmozi időpontja automatikusan az esőnapra tevődik át, melynek dátuma: június 25., vasárnap, 20:00 óra.

Semmelweis-nap Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 21. 22:57

Július 3-án Semmelweis-napi ünnepségnek ad otthont a Don Bosco Sportközpont. A városvezetők ide várnak minden nyugállományú és aktív egészségügyi dolgozót, hogy köszönthessék őket. A program részeként Kiss Ádám humorista műsorát tekinthetik meg a résztvevők.

Kétnapos lesz előreláthatólag a melegvíz-szolgáltatás szünetelése

Dátum: 2023. jún 20. 17:04

Kazincbarcikán, a melegvíz-szolgáltatást igénybevevő felhasználók számára júliusban 2 napos leállás lesz a távhőszolgáltatással összefüggő szolgáltatásokban.

Kábítószer-ellenes világnap Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 19. 09:00

Élj „szer"telenül! Ezzel a címmel rendezett programot a kábítószer-ellenes világnap alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a Mezey István Művészeti Központban. Az eseményen szűrővizsgálatok, játékos foglalkozások, KRESZ-feladatok és kutyabemutató várta főként a gyerekeket, de a felnőtteket is. A programot dr. Zacher Gábor telt házas előadása zárta a Don Bosco Sportközpontban.

Vakáció

Dátum: 2023. jún 18. 18:00

Csütörtökön hivatalosan is véget ért az oktatási intézményekben a 2022/23-as tanév. Kazincbarcika általános- és középiskoláiban több ezer diák számára szólt hosszú ideig utoljára a csengő.

Nehéz időszak a 26-os körforgalom építése miatt

Dátum: 2023. jún 18. 09:00

Visszatértünk a 26-os főútra, hogy néhány nap tapasztalatait gyűjtsük össze. Hétköznap napközben, hangsúlyozottan a csúcsidőszakon kívül kimondottan könnyen lehet áthaladniuk a 26-os főút körforgalmának építése miatt a Magyar Közút által engedélyezett terelőúton azoknak, akik Bánréve irányából Miskolc felé haladnak. De a reggeli és a délutáni órákban a városvezetés által elért változtatások után még mindig némi türelemre van szükség a közlekedők részéről.

Az eső elvitte a ma esti előadást

Dátum: 2023. jún 17. 18:53

Mégsem tartják meg a ma 19:00 órára meghirdetett előadást a Mezey István Művészeti Központ udvarán. Akik korábban regisztráltak rá, arra számítsanak, hogy egy későbbi időpontra meghirdetett esőnapon tekinthetik majd meg a darabot.