Hírek

Munkába álltak a diákok — augusztus végéig segítik a városi intézmények munkáját

Dátum: 2023. júl 16. 09:00

Két hónap alatt több mint 100 diáknak nyílik lehetősége Kazincbarcikán arra, hogy nyári munkát vállaljon az önkormányzatnál, illetve intézményeinél, vállalatainál. Július 3-án mintegy 50 fiatal kezdett dolgozni a számára kijelölt helyszínen. 1,5 hét tapasztalata azt mutatja, hogy jól beilleszkedtek és megtalálták a helyüket, a feladatukat.

Leselkedő nyári veszélyek — vigyázzunk gyermekeinkre

Dátum: 2023. júl 15. 17:39

Ahogy beköszöntött a nyári szünet, a gyerekek egyre több időt töltenek szüleik nélkül akár játszótéren vagy csak egyszerűen a város utcáin. Sőt, Kazincbarcika környéke vízpartokkal is jól el van látva, így megfelelő felkészítés nélkül egy délutáni szabadidős program akár veszélyes is lehet. Figyeljünk gyermekeinkre — hívja fel a figyelmet a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság.

Szúnyoggyérítés sokadszor Kazincbarcikán

Dátum: 2023. júl 11. 07:14

Update: Változott a szúnyoggyérítés időpontja: július 13-án, 20:00 óra helyett 18:00 órakor kezdődik az akció! A szúnyoginvázió mérséklésére újabb szúnyoggyérítés zajlik Kazincbarcikán. A rendkívüli módon elszaporodott vérszívókra július 13-án, csütörtökön este 6 és reggel 5 óra között csapnak le a Bogármérnökség Kft. munkatársai, mégpedig kétféle módon. Bár a nagyszámú szúnyogok valóban szinte elviselhetetlenné teszik a kintlétet a szabadban, ám Kazincbarcika mégis azon szerencsés települések közé tartozik, ahol csak az idén már legalább féltucat alkalommal történt meg a szúnyoggyérítés...

Kertészkedés és közösségépítés: elkészültek az első közösségi kertek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. júl 09. 13:38

Elkészültek az első közösségi kertek Kazincbarcikán, amit a Májusi 1. út és az Építők útja közötti tereken, valamint az Ifjúmunkás téren alakítottak ki. A zöld kezdeményezés a szociális célú városrehabilitációs program részeként valósult meg.

Semmelweis-napot ünnepeltek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. júl 07. 19:35

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötte Kazincbarcika Város Önkormányzata az Egressy Béni Művelődési Központban. Az ünnepen a városvezetés polgármesteri elismerő okleveleket adott át az arra érdemeseknek, és idén Hermann Endréné audiológiai szakasszisztens és logopédus vehette át Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjat.

Molnárné Marczis Erzsébet — búcsú a karmesteri pálcától

Dátum: 2023. júl 04. 08:55

A városi pedagógusnapi ünnepségen hatalmas tapssal köszöntötték Kazincbarcika Város Közneveléséért idei díjazottját, Molnárné Marczis Erzsébetet, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium történelem-ének szakos pedagógusát.

Ünnepélyesen átadták a BorsodChem IV-es telepét és új termelőegységeit

Dátum: 2023. júl 03. 09:00

A BorsodChem Zrt. ünnepélyes keretek között, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében átadta a társaság együttesen mintegy 400 millió euróból megvalósult IV-es telepét és üzemeit.

Kiváló közbiztonsági mutatók Kazincbarcikán — ülésezett a képviselő-testület

Dátum: 2023. júl 02. 14:00

Munkaterv szerinti ülését tartotta Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A június végi ülésen a legtöbb hozzászólás és kérdés a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrségi beszámolójához érkezett, amelyet alaposan átbeszéltek a képviselők, a kapitány és a vármegyei főkapitány-helyettes részvételével.

Vízijáték-show — mostantól minden este

Dátum: 2023. júl 02. 10:32

Elkezdődött a nyári időszámítás Kazincbarcika főterén is. A tavaszi hétvégék után július 1-jétől minden este szól a zene (víz- és fényjátékra), a város legszebb terén.

Együttműködés a fenntartható jövőért

Dátum: 2023. júl 01. 13:00

Egy fontos együttműködés született a Miskolci Egyetem, a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, valamint a Zöld Völgy Nonprofit Kft. között. A három fél elkötelezett abban, hogy a szemléletformálás és a fenntarthatóság erősítése érdekében közösen tegyenek konkrét lépéseket térségünkben, így Kazincbarcikán is.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk