https://kolorline.hu/Télűzőbáb égetésével várták a tavaszt

Télűzőbáb égetésével várták a tavaszt

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Hiába az átláthatatlan köd, a nedves, sáros időjárás, a mostoha körülmények sem riasztották el Sajóvámos lakosságát, hogy részt vegyenek február 4-én, a harmadik alkalommal megrendezett Vámos-toros napon.

 

Hét csapat nyolc disznót vágott le, és mellettük önszerveződött tepertősütő csapatok mérettették meg magukat. Váradi Lajos polgármester elmondta, hogy a csapatokat az önkormányzat, a helyi kulturális és az egyházi, valamint a sportszervezetek adták. Az élő állatokat az önkormányzattól támogatásként kapták azzal a feltétellel, hogy azokat a fesztiválon ízletes falatokká dolgozzák fel, az értékesítésből befolyó összeggel pedig belátásuk szerint rendelkezhetnek. A serénykedők jó hangulatáról az Agyagbanda zenekar gondoskodott.  Míg a felnőttek a disznótoros készítésével foglalatoskodtak, illetve készültek a tepertősütő, pogácsasütő és pálinkaversenyre, addig a gyermekek Csemete Néptánccsoportja szórakoztatta a kíváncsiskodókat. Őket az idősebb korosztályból kikerülő Sajóvámosi Néptánccsoport követte. A nagy napra a szervezők sztárvendégeket is hívtak. Balázs Fecó és a Miskolci Illés Emlékzenekar örökzöld slágereivel nosztalgiáztak a résztvevők. A nap folyamán bírálták el a pálinka- és pogácsasütő versenyre nevezett különleges főzeteket és a finomabbnál finomabb pogácsákat. A fődíj egy kombinált gáztűzhely és egy malac volt. A sajóvámosikak a nap folyamán egy elégetett kiszebábuval száműzték a telet.

 

További híreink

Ötletbörze 2.0 – Kolorcity extreme park tervezete

Dátum: 2019. jún 22. 15:00

Második alkalommal hívta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorLab Innovációs központba azokat a fiatalokat, akik a környék extreme sportolói közegét alkotják.

Borsod MTB Bajnoka verseny Kolorcityben

Dátum: 2019. jún 20. 13:35

Kazincbarcikára érkezik augusztus 11-én a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek a Csónakázó-tó lesz az otthona.

„Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” – Kazincbarcikai siker a TDH rajzpályázatán

Dátum: 2019. jún 20. 13:18

Kazincbarcikai iskolások diadalmaskodtak a „Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” című rajzpályázaton, melyet a 2019-es Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny szervezője, a Vuelta Sportiroda írt ki.

Városmarketing gyémánt díjat nyert a Fitt Ovi

Dátum: 2019. jún 19. 12:31

Idén június 5-én került sor az ötödik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a MédiapiacON konferencián a - Magyar Marketing Szövetséggel közös szervezésű „Smart City Smart Marketing” szekciója adott otthont. Kazincbarcika idén újra városmarketing gyémánt díjat kapott.

Programajánló

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Szekeres Adrien - KolorCountry - Kolorfesztivál 7.0

Nekézseny

KolorFutás Kazincbarcika 2019

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk