https://kolorline.hu/Télűzőbáb égetésével várták a tavaszt

Télűzőbáb égetésével várták a tavaszt

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Hiába az átláthatatlan köd, a nedves, sáros időjárás, a mostoha körülmények sem riasztották el Sajóvámos lakosságát, hogy részt vegyenek február 4-én, a harmadik alkalommal megrendezett Vámos-toros napon.

 

Hét csapat nyolc disznót vágott le, és mellettük önszerveződött tepertősütő csapatok mérettették meg magukat. Váradi Lajos polgármester elmondta, hogy a csapatokat az önkormányzat, a helyi kulturális és az egyházi, valamint a sportszervezetek adták. Az élő állatokat az önkormányzattól támogatásként kapták azzal a feltétellel, hogy azokat a fesztiválon ízletes falatokká dolgozzák fel, az értékesítésből befolyó összeggel pedig belátásuk szerint rendelkezhetnek. A serénykedők jó hangulatáról az Agyagbanda zenekar gondoskodott.  Míg a felnőttek a disznótoros készítésével foglalatoskodtak, illetve készültek a tepertősütő, pogácsasütő és pálinkaversenyre, addig a gyermekek Csemete Néptánccsoportja szórakoztatta a kíváncsiskodókat. Őket az idősebb korosztályból kikerülő Sajóvámosi Néptánccsoport követte. A nagy napra a szervezők sztárvendégeket is hívtak. Balázs Fecó és a Miskolci Illés Emlékzenekar örökzöld slágereivel nosztalgiáztak a résztvevők. A nap folyamán bírálták el a pálinka- és pogácsasütő versenyre nevezett különleges főzeteket és a finomabbnál finomabb pogácsákat. A fődíj egy kombinált gáztűzhely és egy malac volt. A sajóvámosikak a nap folyamán egy elégetett kiszebábuval száműzték a telet.

 

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk