https://kolorline.hu/Új tervek és beruházások Edelényben

Új tervek és beruházások Edelényben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A 2017-es év  bővelkedik a megvalósításra váró beruházásokban a városban. Az önkormányzat számos fejlesztést, újítást célzó projektre pályázott, melynek elbírálása még folyamatban van. A benyújtott tervezetek nem csupán a strukturális korszerűsítést irányozzák elő, hanem a közösségi és a szociális élet megreformálását is magukban foglalják.

 

Többek között iparterület kialakítását tervezik az Egres városrészen. Megteremtésére egy 12 hektáros területet jelöltek ki. A zöldmezős beruházás keretében a teljes infrastruktúra, - víz, gáz, szennyvíz, elektromos energia, közúti csatlakozás,- valamint a betelepülő vállalkozások működését segítő inkubátorház létrehozása a cél  724 millió forintból. Ugyancsak az egresi városrészt érinti a szociális városrehabilitáció programja. Ebből a pályázatból szeretnék megoldani egy többfunkciós intézmény működtetését, melyben a szociális szféra dolgozóinak terveznek biztosítani állandó helyiséget szociális blokkal, a közmunkásoknak pedig vizesblokkal ellátott melegedőt. A kulturális élet fejlesztésére színház- és hangversenyterem, valamint oktatóhelyiségek kialakításával is kalkulálnak.

 

Az itt élők szórakozását szolgálja majd egy kis méretű labdarúgópálya és egy játszótér építése. Az alapvető élelmiszerek megtermelésére néhány hektáros szántóföldet juttatnak a lakóknak. A kerékpárosok közlekedését könnyítené a mintegy 450 millió forintból teljesülő kerékpárút kiépítése. A tervezett új vásárcsarnok szintén többféle problémára kínál megoldást. A helyi együttműködési program a társadalmi együttélést, a felzárkóztatást támogatja majd, ami javíthatja a város lakóinak közérzetét. Ezen kívül az ütemtervben szerepelnek a művelődési központ, a Mátyás óvoda, a panzió felújítási munkálatai és foganatosításra várnak a helyi foglalkoztatási programok konzorciumban a kormányhivatallal, összességében 350 millió forintos alapból.

További híreink

Lakossági tájékoztató fáklyázással járó karbantartási munkáról

Dátum: 2020. júl 06. 17:12

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy az FGSZ Földgázszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság Kelet-Magyarországi Földgázszolgáltató Régiója fáklyázással járó karbantartási munkát végez Kazincbarcika III. gázipari objektumon.

Lakossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

Dátum: 2020. júl 06. 17:02

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy Kazincbarcikán 2020. július 10-én szúnyoggyérítésre kerül sor.

Újabb Word Team a Tour de Hongrie mezőnyében

Dátum: 2020. júl 06. 16:37

A koronavírus-járvány miatt a nyár végére halasztott Magyar Körversenyen egy újabb remek csapat részvételét jelenthetjük be: a 2019-ben harmincöt győzelmet begyűjtő, a világranglistán a nyolcadik helyen álló ausztrál World Team, a Mitchelton-Scott is indul a magyar Touron, ráadásul magyar versenyzőjével, Peák Barnabással!

Az Idővár kreatív oldala

Dátum: 2020. júl 06. 13:12

Az ember évezredes vágya az alkotás iránti szenvedély. Ez világunk mozgatórugója, az álmok megvalósításának záloga, az önkifejezés lényege. A kreativitás nem jelent mindig „világmegváltó” dolgokat, legtöbb esetben az önmagunk és a környezetünk számára való örömszerzés célja. Gondoljunk be, milyen nagyszerű érzés valami újat, szokatlant kipróbálni elsajátítani!

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk