https://kolorline.hu/Új tervek és beruházások Edelényben

Új tervek és beruházások Edelényben

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A 2017-es év  bővelkedik a megvalósításra váró beruházásokban a városban. Az önkormányzat számos fejlesztést, újítást célzó projektre pályázott, melynek elbírálása még folyamatban van. A benyújtott tervezetek nem csupán a strukturális korszerűsítést irányozzák elő, hanem a közösségi és a szociális élet megreformálását is magukban foglalják.

 

Többek között iparterület kialakítását tervezik az Egres városrészen. Megteremtésére egy 12 hektáros területet jelöltek ki. A zöldmezős beruházás keretében a teljes infrastruktúra, - víz, gáz, szennyvíz, elektromos energia, közúti csatlakozás,- valamint a betelepülő vállalkozások működését segítő inkubátorház létrehozása a cél  724 millió forintból. Ugyancsak az egresi városrészt érinti a szociális városrehabilitáció programja. Ebből a pályázatból szeretnék megoldani egy többfunkciós intézmény működtetését, melyben a szociális szféra dolgozóinak terveznek biztosítani állandó helyiséget szociális blokkal, a közmunkásoknak pedig vizesblokkal ellátott melegedőt. A kulturális élet fejlesztésére színház- és hangversenyterem, valamint oktatóhelyiségek kialakításával is kalkulálnak.

 

Az itt élők szórakozását szolgálja majd egy kis méretű labdarúgópálya és egy játszótér építése. Az alapvető élelmiszerek megtermelésére néhány hektáros szántóföldet juttatnak a lakóknak. A kerékpárosok közlekedését könnyítené a mintegy 450 millió forintból teljesülő kerékpárút kiépítése. A tervezett új vásárcsarnok szintén többféle problémára kínál megoldást. A helyi együttműködési program a társadalmi együttélést, a felzárkóztatást támogatja majd, ami javíthatja a város lakóinak közérzetét. Ezen kívül az ütemtervben szerepelnek a művelődési központ, a Mátyás óvoda, a panzió felújítási munkálatai és foganatosításra várnak a helyi foglalkoztatási programok konzorciumban a kormányhivatallal, összességében 350 millió forintos alapból.

További híreink

Június 17-étől a Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantás miatt zárva tart

Dátum: 2019. jún 17. 14:39

A Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantartás és vízcsere miatt június 17-től előreláthatólag július 31-ig zárva tart.

Újítások és ajándékozás a Muskátli Nyugdíjasházban

Dátum: 2019. jún 17. 14:13

Új bútorok, renoválás és ajándékok színesítik a szépkorúak mindennapjait a Muskátli Nyugdíjasházban, hála Kazincbarcika Város Önkormányzatának és a Barcika Szolg Kft.-nek.

Vegyszeres gyomirtást tart a MÁV

Dátum: 2019. jún 17. 11:52

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy a hogy a MÁV Zrt. Miskolc Területi Igazgatóság területének vegyszeres gyomirtásának II.üteme megkezdődik.

Beszéljünk az autólopásról - melyek a legrizikósabb helyzetek?

Dátum: 2019. jún 17. 11:25

A rendőrségi statisztikai adatok alapján szinte minden évben növekszik az autólopások száma. Ez részben annak köszönhető, hogy egyre többen válnak tulajdonossá, de egyben annak is, hogy ezek a tulajdonosok sokszor nem gondoskodnak megfelelően a biztonságról. Vannak olyan tényezők és körülmények, amelyek elkerülésével a lopás esélye csökkenthető. Ebben a cikkben ezekről lesz szó.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk