https://kolorline.hu/Új tervek és beruházások Edelényben

Új tervek és beruházások Edelényben

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A 2017-es év  bővelkedik a megvalósításra váró beruházásokban a városban. Az önkormányzat számos fejlesztést, újítást célzó projektre pályázott, melynek elbírálása még folyamatban van. A benyújtott tervezetek nem csupán a strukturális korszerűsítést irányozzák elő, hanem a közösségi és a szociális élet megreformálását is magukban foglalják.

 

Többek között iparterület kialakítását tervezik az Egres városrészen. Megteremtésére egy 12 hektáros területet jelöltek ki. A zöldmezős beruházás keretében a teljes infrastruktúra, - víz, gáz, szennyvíz, elektromos energia, közúti csatlakozás,- valamint a betelepülő vállalkozások működését segítő inkubátorház létrehozása a cél  724 millió forintból. Ugyancsak az egresi városrészt érinti a szociális városrehabilitáció programja. Ebből a pályázatból szeretnék megoldani egy többfunkciós intézmény működtetését, melyben a szociális szféra dolgozóinak terveznek biztosítani állandó helyiséget szociális blokkal, a közmunkásoknak pedig vizesblokkal ellátott melegedőt. A kulturális élet fejlesztésére színház- és hangversenyterem, valamint oktatóhelyiségek kialakításával is kalkulálnak.

 

Az itt élők szórakozását szolgálja majd egy kis méretű labdarúgópálya és egy játszótér építése. Az alapvető élelmiszerek megtermelésére néhány hektáros szántóföldet juttatnak a lakóknak. A kerékpárosok közlekedését könnyítené a mintegy 450 millió forintból teljesülő kerékpárút kiépítése. A tervezett új vásárcsarnok szintén többféle problémára kínál megoldást. A helyi együttműködési program a társadalmi együttélést, a felzárkóztatást támogatja majd, ami javíthatja a város lakóinak közérzetét. Ezen kívül az ütemtervben szerepelnek a művelődési központ, a Mátyás óvoda, a panzió felújítási munkálatai és foganatosításra várnak a helyi foglalkoztatási programok konzorciumban a kormányhivatallal, összességében 350 millió forintos alapból.

További híreink

Boldog Születésnapot! - Magyarország és Kazincbarcika is ünnepelt

Dátum: 2019. aug 21. 15:12

Augusztus 19-én és 20-án, a 7. Kolorfesztiválon, fantasztikus hangulatban várta közönségét, a Szent István napi ünnepség programja.

Szent István-ünnep Kazincbarcika 65. születésnapja jegyében

Dátum: 2019. aug 21. 09:42

Különleges, „családias” hangulatú képviselő-testületi ülésen ünnepelte a város az államalapítást, Szent Istvánt, a Swidnicával kötött húszéves testvérvárosi kapcsolatot és Kazincbarcika 65. születésnapját augusztus 20-án.

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Dátum: 2019. aug 21. 09:39

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények

50 éves évforduló

Dátum: 2019. aug 17. 23:30

Szombat este a 7. Kolorfesztiválon a rockzene volt főszerepben a Csónakázó tónál, hiszen fellépett a Radar és az 50 éves P.Mobil.

Programajánló

Balázs Fecó és Keresztes Ildikó koncert - Kolorfesztivál 7.0

Sajógalgóc

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Beast & Sprint

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Kids

Kazincbarcika

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk