https://kolorline.hu/„Szépet alkotni”

„Szépet alkotni”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Mezey István nyomában címmel nyílt kiállítás Novák Géza fafaragó munkáiból február 23-án, Sajószentpéteren, a Kulturális Központban. A cím nem véletlen, hiszen a szervezők a Kazincbarcikán alkotó festő-grafikusművész halálának ötödik évfordulójára időzítették a tárlatot.

 

A fafaragóművész ez alkalomból Mezey grafikái alapján készült alkotásait állította ki ott, ahol a festő gyermekéveit töltötte. Novák Géza Rudabányán született a hazai vasércbányászat „szülőhazájában”. Itt is dolgozott nyugdíjazásáig. Az alkotó tevékenységét mélyen áthatja a bánya atmoszférája, azonban a sokoldalú ember érdeklődésének és képzeletének szárnyalása új távlatokat nyitott meg előtte. Munkái közt megtalálhatók az síkfaragástól a domborműveken át az obeliszkek, emlékoszlopok, kopjafák, templomi kegytárgyak, valamint a falusi élet megjelenítése is. A látogatók március 17-ig tekinthetik meg a főként portrékat és tájképeket ábrázoló gyűjteményt.

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk