https://kolorline.hu/„Szépet alkotni”

„Szépet alkotni”

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Mezey István nyomában címmel nyílt kiállítás Novák Géza fafaragó munkáiból február 23-án, Sajószentpéteren, a Kulturális Központban. A cím nem véletlen, hiszen a szervezők a Kazincbarcikán alkotó festő-grafikusművész halálának ötödik évfordulójára időzítették a tárlatot.

 

A fafaragóművész ez alkalomból Mezey grafikái alapján készült alkotásait állította ki ott, ahol a festő gyermekéveit töltötte. Novák Géza Rudabányán született a hazai vasércbányászat „szülőhazájában”. Itt is dolgozott nyugdíjazásáig. Az alkotó tevékenységét mélyen áthatja a bánya atmoszférája, azonban a sokoldalú ember érdeklődésének és képzeletének szárnyalása új távlatokat nyitott meg előtte. Munkái közt megtalálhatók az síkfaragástól a domborműveken át az obeliszkek, emlékoszlopok, kopjafák, templomi kegytárgyak, valamint a falusi élet megjelenítése is. A látogatók március 17-ig tekinthetik meg a főként portrékat és tájképeket ábrázoló gyűjteményt.

További híreink

Ötletbörze 2.0 – Kolorcity extreme park tervezete

Dátum: 2019. jún 22. 15:00

Második alkalommal hívta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorLab Innovációs központba azokat a fiatalokat, akik a környék extreme sportolói közegét alkotják.

Borsod MTB Bajnoka verseny Kolorcityben

Dátum: 2019. jún 20. 13:35

Kazincbarcikára érkezik augusztus 11-én a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek a Csónakázó-tó lesz az otthona.

„Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” – Kazincbarcikai siker a TDH rajzpályázatán

Dátum: 2019. jún 20. 13:18

Kazincbarcikai iskolások diadalmaskodtak a „Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” című rajzpályázaton, melyet a 2019-es Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny szervezője, a Vuelta Sportiroda írt ki.

Városmarketing gyémánt díjat nyert a Fitt Ovi

Dátum: 2019. jún 19. 12:31

Idén június 5-én került sor az ötödik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a MédiapiacON konferencián a - Magyar Marketing Szövetséggel közös szervezésű „Smart City Smart Marketing” szekciója adott otthont. Kazincbarcika idén újra városmarketing gyémánt díjat kapott.

Programajánló

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Szekeres Adrien - KolorCountry - Kolorfesztivál 7.0

Nekézseny

KolorFutás Kazincbarcika 2019

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk