https://kolorline.hu/„Szépet alkotni”

„Szépet alkotni”

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Mezey István nyomában címmel nyílt kiállítás Novák Géza fafaragó munkáiból február 23-án, Sajószentpéteren, a Kulturális Központban. A cím nem véletlen, hiszen a szervezők a Kazincbarcikán alkotó festő-grafikusművész halálának ötödik évfordulójára időzítették a tárlatot.

 

A fafaragóművész ez alkalomból Mezey grafikái alapján készült alkotásait állította ki ott, ahol a festő gyermekéveit töltötte. Novák Géza Rudabányán született a hazai vasércbányászat „szülőhazájában”. Itt is dolgozott nyugdíjazásáig. Az alkotó tevékenységét mélyen áthatja a bánya atmoszférája, azonban a sokoldalú ember érdeklődésének és képzeletének szárnyalása új távlatokat nyitott meg előtte. Munkái közt megtalálhatók az síkfaragástól a domborműveken át az obeliszkek, emlékoszlopok, kopjafák, templomi kegytárgyak, valamint a falusi élet megjelenítése is. A látogatók március 17-ig tekinthetik meg a főként portrékat és tájképeket ábrázoló gyűjteményt.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk