https://kolorline.hu/„Szépet alkotni”

„Szépet alkotni”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Mezey István nyomában címmel nyílt kiállítás Novák Géza fafaragó munkáiból február 23-án, Sajószentpéteren, a Kulturális Központban. A cím nem véletlen, hiszen a szervezők a Kazincbarcikán alkotó festő-grafikusművész halálának ötödik évfordulójára időzítették a tárlatot.

 

A fafaragóművész ez alkalomból Mezey grafikái alapján készült alkotásait állította ki ott, ahol a festő gyermekéveit töltötte. Novák Géza Rudabányán született a hazai vasércbányászat „szülőhazájában”. Itt is dolgozott nyugdíjazásáig. Az alkotó tevékenységét mélyen áthatja a bánya atmoszférája, azonban a sokoldalú ember érdeklődésének és képzeletének szárnyalása új távlatokat nyitott meg előtte. Munkái közt megtalálhatók az síkfaragástól a domborműveken át az obeliszkek, emlékoszlopok, kopjafák, templomi kegytárgyak, valamint a falusi élet megjelenítése is. A látogatók március 17-ig tekinthetik meg a főként portrékat és tájképeket ábrázoló gyűjteményt.

További híreink

Futball Diákolimpia – III. és IV. korcsoportos leány városi és körzeti döntő

Dátum: 2022. okt 07. 13:15

Futball Diákolimpia leány városi és körzeti döntőt rendeztek október 6-án a KSK műfüves pályáján. A megmérettetésen a III. és a IV. korcsoportos általános iskolás lányok vettek részt.

Zenével, tánccal és verssel köszöntötték a szépkorúakat

Dátum: 2022. okt 06. 11:12

Az idősek hónapja programsorozat keretein belül lepték meg zenével, tánccal és verssel a II. Számú Idősek Otthona lakóit a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és pedagógusai október 6-án.

Országos Könyvtári Napok Kazincbarcikán

Dátum: 2022. okt 06. 10:34

Felnőtt és gyermekprogramok, könyvbemutató, író-olvasó találkozók, különböző online programok, valamint ingyenes beiratkozás is várja a látogatókat az Egressy Béni Városi Könyvtárban. Magyarországon október 3-a és 9-e között tart az Országos Könyvtári Napok, amihez a kazincbarcikai könyvtár idén is csatlakozott.

Labdarúgás Diákolimpia körzeti döntő

Dátum: 2022. okt 05. 13:43

Futball Diákolimpia városi és körzeti döntőt rendeztek október 4-én a KSK műfüves pályáján. A megmérettetésen a II. és a III. korcsoportos általános iskolás diákok vettek részt.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek hónapja – Szüreti Vigalom

Mezey István Művészeti Központ udvara

Idősek hónapja –Tökös családi játszóház

Mezey István Művészeti Központ – Gyermekek háza-Kézművesház

Idősek hónapja – Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek táncelőadása

I. Számú Idősek Otthona Klubja Kazincbarcika, Csokonai utca 3.

Idősek hónapja – KolorAkadémia

Mezey István Művészeti Központ

Idősek hónapja – Szépkorúak Színes Világa - Nyugdíjas Ki mit tud?

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk