https://kolorline.hu/A közösség összetartó ereje

A közösség összetartó ereje

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Rudabányán a Ruda-Suli Alapítvány február 25-én jótékonysági bált rendezett a Gvadányi József Általános Iskola tanulói javára. Az alapítvány 2000-ben alakult – az alapító okiratban foglaltak szerint – Rudabánya kulturális-oktatási életének támogatására.

 

Működésében a jótékonysági bálok bevételei mellett, jelentős szerepet játszik az adózó polgárok 1%-os felajánlása. A feladatokat öttagú kuratórium látja el. Munkájukat mintegy 15-25 főből álló lelkes csoport segíti. Az évenként lebonyolított bál a hosszú évek során a város életének üde színfoltjává vált. Helyi közösségformáló szerepét mutatja, hogy közönségét hagyományosan a régvolt tanítványok mellett a szülői munkaközösség tagjain át a környékbeli vendégek alkotják. Idén hozzávetőlegesen 150 résztvevője volt a mulatságnak. A bevezető néptáncos műsorban az iskola egyik hajdani tanulója lépett fel a barátaival. Az estély bevételéből az előző évekhez hasonlóan a gyermekek kirándulásához, táboroztatásához, tanulmányi és sportversenyek lebonyolításához járul hozzá az alapítvány.

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk