https://kolorline.hu/A közösség összetartó ereje

A közösség összetartó ereje

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Rudabányán a Ruda-Suli Alapítvány február 25-én jótékonysági bált rendezett a Gvadányi József Általános Iskola tanulói javára. Az alapítvány 2000-ben alakult – az alapító okiratban foglaltak szerint – Rudabánya kulturális-oktatási életének támogatására.

 

Működésében a jótékonysági bálok bevételei mellett, jelentős szerepet játszik az adózó polgárok 1%-os felajánlása. A feladatokat öttagú kuratórium látja el. Munkájukat mintegy 15-25 főből álló lelkes csoport segíti. Az évenként lebonyolított bál a hosszú évek során a város életének üde színfoltjává vált. Helyi közösségformáló szerepét mutatja, hogy közönségét hagyományosan a régvolt tanítványok mellett a szülői munkaközösség tagjain át a környékbeli vendégek alkotják. Idén hozzávetőlegesen 150 résztvevője volt a mulatságnak. A bevezető néptáncos műsorban az iskola egyik hajdani tanulója lépett fel a barátaival. Az estély bevételéből az előző évekhez hasonlóan a gyermekek kirándulásához, táboroztatásához, tanulmányi és sportversenyek lebonyolításához járul hozzá az alapítvány.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk