https://kolorline.hu/A közösség összetartó ereje

A közösség összetartó ereje

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Rudabányán a Ruda-Suli Alapítvány február 25-én jótékonysági bált rendezett a Gvadányi József Általános Iskola tanulói javára. Az alapítvány 2000-ben alakult – az alapító okiratban foglaltak szerint – Rudabánya kulturális-oktatási életének támogatására.

 

Működésében a jótékonysági bálok bevételei mellett, jelentős szerepet játszik az adózó polgárok 1%-os felajánlása. A feladatokat öttagú kuratórium látja el. Munkájukat mintegy 15-25 főből álló lelkes csoport segíti. Az évenként lebonyolított bál a hosszú évek során a város életének üde színfoltjává vált. Helyi közösségformáló szerepét mutatja, hogy közönségét hagyományosan a régvolt tanítványok mellett a szülői munkaközösség tagjain át a környékbeli vendégek alkotják. Idén hozzávetőlegesen 150 résztvevője volt a mulatságnak. A bevezető néptáncos műsorban az iskola egyik hajdani tanulója lépett fel a barátaival. Az estély bevételéből az előző évekhez hasonlóan a gyermekek kirándulásához, táboroztatásához, tanulmányi és sportversenyek lebonyolításához járul hozzá az alapítvány.

További híreink

Újraindul a kazincbarcikai úszószakosztály!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

Az új személyi feltételeknek hála az úszószakosztály ez év szeptemberétől újra megkezdi a munkát. Bemutató edzésre szeptember 20-án kerül sor a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Tűzifát csak megbízható, bevált helyről!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

A postaládájába dobott szórólapon szereplő telefonszámról rendelt tűzifát egy férfi Békéscsabán. Két Borsod megyei férfi szállította ki neki a tüzelőt, de kevesebbet kapott, mint amennyit kért és kifizetett.

Megelőzés kortalanul

Dátum: 2021. szept 17. 13:49

A rendőrök Komplex bűnmegelőzési, és baleset-megelőzési napot tartottak Sajókazán.

Az elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni

Dátum: 2021. szept 17. 09:00

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében szeptember 16-tól az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek hónapja – Csepregi Éva műsora

Don Bosco Sportcsarnok

Idősek hónapja – Zorán-koncert

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk