https://kolorline.hu/A közösség összetartó ereje

A közösség összetartó ereje

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Rudabányán a Ruda-Suli Alapítvány február 25-én jótékonysági bált rendezett a Gvadányi József Általános Iskola tanulói javára. Az alapítvány 2000-ben alakult – az alapító okiratban foglaltak szerint – Rudabánya kulturális-oktatási életének támogatására.

 

Működésében a jótékonysági bálok bevételei mellett, jelentős szerepet játszik az adózó polgárok 1%-os felajánlása. A feladatokat öttagú kuratórium látja el. Munkájukat mintegy 15-25 főből álló lelkes csoport segíti. Az évenként lebonyolított bál a hosszú évek során a város életének üde színfoltjává vált. Helyi közösségformáló szerepét mutatja, hogy közönségét hagyományosan a régvolt tanítványok mellett a szülői munkaközösség tagjain át a környékbeli vendégek alkotják. Idén hozzávetőlegesen 150 résztvevője volt a mulatságnak. A bevezető néptáncos műsorban az iskola egyik hajdani tanulója lépett fel a barátaival. Az estély bevételéből az előző évekhez hasonlóan a gyermekek kirándulásához, táboroztatásához, tanulmányi és sportversenyek lebonyolításához járul hozzá az alapítvány.

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk