https://kolorline.hu/Kétszáz éve született Arany János

Kétszáz éve született Arany János

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A magyar irodalom egyik legkimagaslóbb alakja kétszáz éve látta meg a napvilágot. A költő születésére emlékezve szerveztek nívós programot a sajószentpéteri Lévay József Könyvtár munkatársai.

 

Március 2-án a „Tüske közől szedtem egynehány virágot” címmel az általános iskola felső tagozatosainak tartott irodalomóra koncepciója az Arany Jánosról kialakított kép gazdagítására épült. Az előadást vezető Sztojcseva Éva lírai verseken keresztül érzékeltette Arany magán­életének egy-egy mozzanatát. A gyerekeknek játékos feladványok keretében verscímeket, illetve a költő fontos életeseményeihez kapcsolódó évszámokat kellett megfejteniük.

A következő napon Dubniczky Mátyásné gyermekkönyvtáros kötötte le az alsósok figyelmét. A kivetítőn illusztrált előadásán a kicsik sok érdekességet tudtak meg a nagy költő gyermekkoráról és a korabeli iskolai életről.

Március 4-én a Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagjaival és a vendégekkel közös irodalmi dél­előttön hangzottak el érdekességek Arany Jánosról.

 

További híreink

Újraindul a kazincbarcikai úszószakosztály!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

Az új személyi feltételeknek hála az úszószakosztály ez év szeptemberétől újra megkezdi a munkát. Bemutató edzésre szeptember 20-án kerül sor a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Tűzifát csak megbízható, bevált helyről!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

A postaládájába dobott szórólapon szereplő telefonszámról rendelt tűzifát egy férfi Békéscsabán. Két Borsod megyei férfi szállította ki neki a tüzelőt, de kevesebbet kapott, mint amennyit kért és kifizetett.

Megelőzés kortalanul

Dátum: 2021. szept 17. 13:49

A rendőrök Komplex bűnmegelőzési, és baleset-megelőzési napot tartottak Sajókazán.

Az elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni

Dátum: 2021. szept 17. 09:00

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében szeptember 16-tól az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek hónapja – Csepregi Éva műsora

Don Bosco Sportcsarnok

Idősek hónapja – Zorán-koncert

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk