https://kolorline.hu/Kétszáz éve született Arany János

Kétszáz éve született Arany János

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A magyar irodalom egyik legkimagaslóbb alakja kétszáz éve látta meg a napvilágot. A költő születésére emlékezve szerveztek nívós programot a sajószentpéteri Lévay József Könyvtár munkatársai.

 

Március 2-án a „Tüske közől szedtem egynehány virágot” címmel az általános iskola felső tagozatosainak tartott irodalomóra koncepciója az Arany Jánosról kialakított kép gazdagítására épült. Az előadást vezető Sztojcseva Éva lírai verseken keresztül érzékeltette Arany magán­életének egy-egy mozzanatát. A gyerekeknek játékos feladványok keretében verscímeket, illetve a költő fontos életeseményeihez kapcsolódó évszámokat kellett megfejteniük.

A következő napon Dubniczky Mátyásné gyermekkönyvtáros kötötte le az alsósok figyelmét. A kivetítőn illusztrált előadásán a kicsik sok érdekességet tudtak meg a nagy költő gyermekkoráról és a korabeli iskolai életről.

Március 4-én a Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagjaival és a vendégekkel közös irodalmi dél­előttön hangzottak el érdekességek Arany Jánosról.

 

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk