https://kolorline.hu/Kétszáz éve született Arany János

Kétszáz éve született Arany János

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A magyar irodalom egyik legkimagaslóbb alakja kétszáz éve látta meg a napvilágot. A költő születésére emlékezve szerveztek nívós programot a sajószentpéteri Lévay József Könyvtár munkatársai.

 

Március 2-án a „Tüske közől szedtem egynehány virágot” címmel az általános iskola felső tagozatosainak tartott irodalomóra koncepciója az Arany Jánosról kialakított kép gazdagítására épült. Az előadást vezető Sztojcseva Éva lírai verseken keresztül érzékeltette Arany magán­életének egy-egy mozzanatát. A gyerekeknek játékos feladványok keretében verscímeket, illetve a költő fontos életeseményeihez kapcsolódó évszámokat kellett megfejteniük.

A következő napon Dubniczky Mátyásné gyermekkönyvtáros kötötte le az alsósok figyelmét. A kivetítőn illusztrált előadásán a kicsik sok érdekességet tudtak meg a nagy költő gyermekkoráról és a korabeli iskolai életről.

Március 4-én a Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagjaival és a vendégekkel közös irodalmi dél­előttön hangzottak el érdekességek Arany Jánosról.

 

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk